SUZUKİ MOTORDA NASIL BİR MARKA?
Reklamlar
-
tarzan rıfkı adlı üyeden alıntı
valla çarpılmazsın hala kaba ve çirkin.ama bu 2 senedir iyi ilerleme kaydettiler cidden rekabetçi ve güncel motorlar çıkartıyorlar hemde üst üste güzel oldu.2023 model tüm suzukileri baya beğeniyorum şahsen güncel motorlar hepsi.ama fiyatta ağır patladılar şu an en pahalı japon firma olarak kendilerini 3 evetle uğurladık.alsatcı bile araya girse hangi model marka fark etmez suzuki fiyatlarına yetişmek mümkün değil.gsx8s mesela ölü doğan bir model olarak yerini alıyor.her bayide adet adet renk renk yatıyor motorlar.yurt dışında mt07 hornet parasına satılan mal burada +100 bin tl hava parasıyla satılıyor dolayısıyla kimse almıyor.bu her model için geçerli.mesela en son 1000gsx tur modelini bekledim çıksada kartla martla alsak dedim ama 900 bin tl ön ödemeli satışa sundular
yani 950 1 milyona bmw xr1000 yada multsitrada v4 alabiliyorsun
ama evet gidip suzuki alırlar diye tahmin etmiş heralde dispritör
E şimdi tabi mecburen biz bu tür şeyleri bir ülkemiz adına bir de küresel olarak değerlendiriyoruz mecburen. Ama senin de dediğin gibi pahalı olmasının sebebi suzuki değil.
Bir de şuna bakmak lazım, suzukinin ana gelir kaynağı nedir? Sadece motosiklet mi? Mesela mazda, hiç bir zaman satış adedi belli bir sayıyı aşmadı, ama onlar kaliteden ve fiyattan pek ödün vermediler. Çünkü araba üretmek o şirketin ticari faaliyetlerinde çok az bir yer tutuyor. Suzuki de de sanki başka bir kaç sektör var diye biliyorum.
Bir de araştırıp bulan arkadaş varsa yazsa, dünya genelinde marka bazında nasıl durum?
Reklamlar
-
scooter'da dünyanın en çirkin markası. yüzüne bakılacak tek bir modeli yok. diğer modellerde de genelde çirkin ama scooter'da öyle böyle çirkin değil. benim için suzuki denince ilk bunlar geliyor aklıma.
araba tasarımları da konuşulmuş. jimny de en sevdiğim araba tasarımlarından biridir. ikinci araba alacak olsam kesinlikle bir jimny'm olsun isterim.
-
Suzuki motosikletin Toyota'sıdır..
-
Sadece 2 Suzuki' m oldu, DL650 (2007) ve Inazuma. Çok kaliteli ve sağlam motorlar ama ikisinde de maalesef talihsizlik yaşadım. Bence Suzuki plastik kalitesi ve montaj olarak içlerinde en iyisi. Ömürleri de çok uzun. Ama yedek parça hem zor hem hondaX2 gibiydi. O zamanlar (2010 gibi) servisleri çok laçkaydı, telefonla bile ilgilenmiyorlardı. Ankara'dakini (inazuma için) aradığımda "biz küçük motorlara bakmıyoruz" demişlerdi. Vallahi böyle dediler, şimdi düşünüyorumda bu nasıl bir efsane cevapmış, ilahi ya.😁🤣. Bir daha japon grubundan asla Honda Yamaha dışı almam (zaten zor da, lafın gelişi), tek sebebi servis ve yedek.
-
Hondanin oldugu markette, diger butun markalarin Hondanin sunmadigi birsey sunmasi gerekiyor. Honda ile servis,yedek parca ve sorunsuzluk konusunda yarisa girmek cok mantiksiz.
Cinliler uygun fiyat, hintliler fiyat-perfoemans, yamaha adrenalin, ktm eglence, diger avrupalilar luks vaat ediyor.
Suzuki peki ne sunuyor? Sizin motosikletten beklentiniz nedir?
Misal ben. Sorunsuzluk-servis-yedek parca kriterleri benim icin cok onemli. Bu kriterleri goz ardi edip baska marka motor almam icin harbiden bana saglam cazip seyler sunmali.
Yani velhasil soru hatali. Suzuki deyince hsrkesin aklina taş gibi sapasaglam motorlar gelir.
Asil soru sizin beklentilerinizi hangi marka ve model karsiliyor olmali.
-
Mr.wind adlı üyeden alıntı
Hondanin oldugu markette, diger butun markalarin Hondanin sunmadigi birsey sunmasi gerekiyor. Honda ile servis,yedek parca ve sorunsuzluk konusunda yarisa girmek cok mantiksiz.
Cinliler uygun fiyat, hintliler fiyat-perfoemans, yamaha adrenalin, ktm eglence, diger avrupalilar luks vaat ediyor.
Suzuki peki ne sunuyor? Sizin motosikletten beklentiniz nedir?
Misal ben. Sorunsuzluk-servis-yedek parca kriterleri benim icin cok onemli. Bu kriterleri goz ardi edip baska marka motor almam icin harbiden bana saglam cazip seyler sunmali.
Yani velhasil soru hatali. Suzuki deyince hsrkesin aklina taş gibi sapasaglam motorlar gelir.
Asil soru sizin beklentilerinizi hangi marka ve model karsiliyor olmali.
Honda bi tık servis işinde ve sürekli model değiştirme mevzusunda yamahadan geride kalıyor.
Suzuki Kawasakiden sonra Türkiye de alınmayacak 2. markadır.
Parça fiyatlarına ufak bir göz gezdirirseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
zaten 2022-23 sezonu çıkardıkları yeni modelleri alanlar daha 5000 yapmadan elden çıkardılar.
Vstrom gibi efsane motoru bile arar olduk
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
otopsici adlı üyeden alıntı
Honda bi tık servis işinde ve sürekli model değiştirme mevzusunda yamahadan geride kalıyor.
Suzuki Kawasakiden sonra Türkiye de alınmayacak 2. markadır.
Parça fiyatlarına ufak bir göz gezdirirseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
zaten 2022-23 sezonu çıkardıkları yeni modelleri alanlar daha 5000 yapmadan elden çıkardılar.
Vstrom gibi efsane motoru bile arar olduk
Konuyla alakasız ama Kawa ile söyleyeceğim var.
Yıllar önce bir abimiz kawanın üst seviye kafa motorlarından birini almak için z moto ya gidiyor. (Kendisi anlatıyor) Gittim oturdum direk tiko koydum masanın üstüne dolarları bu motoru alıyorum dedim. Adamlar demiş ki biz dolar kabul etmiyoruz git bunu euro ya çevir gel. Kardeşim ben bunu çevirirsem komisyon verip zarar edeceğim sen burdan pariteye göre al demiş. Yok demişler olmaz. )) Yıllar geçti konusu açılınca Z moto ya hala sövüyordu...
Bu yüzden yukarıya yazdım ya. Türkiye de beğendiğinden ziyade adam gibi hizmeti olan firmalardan mal alacaksın...
-
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Yıllar önce bir abimiz kawanın üst seviye kafa motorlarından birini almak için z moto ya gidiyor. (Kendisi anlatıyor) Gittim oturdum direk tiko koydum masanın üstüne dolarları bu motoru alıyorum dedim. Adamlar demiş ki biz dolar kabul etmiyoruz git bunu euro ya çevir gel. Kardeşim ben bunu çevirirsem komisyon verip zarar edeceğim sen burdan pariteye göre al demiş. Yok demişler olmaz.
)) Yıllar geçti konusu açılınca Z moto ya hala sövüyordu...
Bu yüzden yukarıya yazdım ya. Türkiye de beğendiğinden ziyade adam gibi hizmeti olan firmalardan mal alacaksın...
Ben o şirketin maksadını ve varlık sebebini çok anlayamadım; arkada bilmediğimiz bir şeyler var herhalde, standart distribütor yaklaşımları beklememek lazım.
Bu arada nakitle çalışmak nedir ya bu devirde? Ben olsam çevir bile demezdim; banka havalesi isterdim, kasada tutabileceğiniz para miktarı ile ilgili sınırlamalar var diye biliyorum. Benim şirketimin mizanında 100 Kasa hesabı yok mesela. (Sonradan ekleme: "Yıllar önce" denmiş, kaç yıl olduğuna göre yukarıdaki yorumum geçersiz olabilir...)
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Suzuki motosikletin Toyota'sıdır..
Motosikletlerin Toyota'sı Honda diye biliyordum. Yani izlenimim öyleydi.
-
-
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Yıllar önce bir abimiz kawanın üst seviye kafa motorlarından birini almak için z moto ya gidiyor. (Kendisi anlatıyor) Gittim oturdum direk tiko koydum masanın üstüne dolarları bu motoru alıyorum dedim. Adamlar demiş ki biz dolar kabul etmiyoruz git bunu euro ya çevir gel. Kardeşim ben bunu çevirirsem komisyon verip zarar edeceğim sen burdan pariteye göre al demiş. Yok demişler olmaz.
)) Yıllar geçti konusu açılınca Z moto ya hala sövüyordu...
Kawasaki en 500 motorum piston deldi (ilk su soğutmalı motorumdu o zamanlar soracak internette yok tabi)
Söktük Z motodan parça istettik ellerinde yok 3 ay sonra geldi
gelen parça eksikti sorduk siz bunu istememişsiniz dediler ulen tamam getirtin yaptık
3 ay da onu bekledik
ve bunlar parasını peşin verdiğim çokça pahalı malzemeler.
şu an nasıllar bilmiyorum ama bir daha asla kawasakiye yanaşmam
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
arabası kadar bir marka bence.
inazuma zamanı iyiymiş ama şu an için bana hiç mantıklı gelmiyor. dl, gsx ve sv serisi güzel ama fp gelmiyorlar bir kullanıcı olarak. japon, japondur orası ayrı.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)