Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet Tazzikli Su Ile Yikanirmi Zarari Varmidir

REKLAM ALANI
    cross33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cross
    Arkadaşlar merhaba Motosikletinizi Hiç Tazzikli Su Ile Yıkattınızmı, ben yıkattım ve evin altına koydum motor rolantide çalışmıyor sönüyor acaba ne olmuştur yardımcı olursanız servise götürmeden yapılacak bişeyse buji falan gibi ben yapayım diyorum şimdiden teşekkür ederim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

bujinin oraya su kaçmış olabilir.ayrıca bende motorumu tazikli suylan yıkıyorum bir zararını görmedim

Arthas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostum şu an kawasakinin kullanma kılavuzuna bakıyorum orda yazan, kesinlikle tazzikli (özellikle araba yıkama yerlerinde olanlardan) suyla yıkamayın diyo. Arkadaşında dediği gibi bujin ıslanmış olabilir. Mümkün olduğunca tazzikli suyla yıkamayın, aralara girip pas yapma tehlikesi varmış.
    [I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]

cross4ever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Zs 200 Gy
    dedikleri gibi buji ıslanmış olabilir... eğerki tazzikli suyla yıkayacaksan bile kesinlikle sıcak su ile yıkama boyaya cidden çok zararlı.. boya ne kadar kaliteli olursa olsun boyaya zarar verip kaldırıyor... soğuk tazzikli su ile yıkıyorum bnde daha bir sorun çıkmadı
    [FONT="Palatino Linotype"] [B][I][SIZE="2"][COLOR="Red"]Haydi eqoma sponsor ol !!![/COLOR][/SIZE][/I][/B][/FONT]

cross4ever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Zs 200 Gy
    dedikleri gibi buji ıslanmış olabilir... eğerki tazzikli suyla yıkayacaksan bile kesinlikle sıcak su ile yıkama boyaya cidden çok zararlı.. boya ne kadar kaliteli olursa olsun boyaya zarar verip kaldırıyor... soğuk tazzikli su ile yıkıyorum bnde daha bir sorun çıkmadı
    [FONT="Palatino Linotype"] [B][I][SIZE="2"][COLOR="Red"]Haydi eqoma sponsor ol !!![/COLOR][/SIZE][/I][/B][/FONT]

mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mts 950
    Benim cbr 125 imin kullanma kılavuzu da kesinlikle tazyikli su ile yıkanmamasını söylüyor. bi bildikleri vardir hem kawa hem honda bunu diyorsa.

cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    bu gıbı yerlerde eger varsa hava kompresoru cok ısınıze yarar yıkadıktan sonra suyun aralardan uzaklastırılması ve bujının kurutulması ıcın basınclı hava tutmak ıse yarıyor her yıkamadan sonra bujı ve blogun aralarına hava tutuyorum hıc tekleme falan yapmadı
    Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
    ...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.

bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    acaba yanlış yeremi girdim diye düşündğm ama doğruymuş mt il gruplarında bu başlık

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    motoru yikama teknigi cok bsittir. Bol sabun ile sunger yada firca iel sabunla sonra hortumdaki suyu motorun ustunden gecek sekilde serbest ce akit ve kopuklerin akmasina izin ver. Tazikli su buji ve egzoz icini doldurur.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    sanırım yanlış yerde açılmış bir başlık...Tanzikli su motor olması farketmez tembel işi benim görüşüm.boyaya çok büyük zarar veriyor.eğer otomobil yıkarken lastiğiniz eski ise deneyebilirsiniz.Bazı makinalar lastiğin köşesine tuttunuz diyelim belirli bir süre aynı yere tuttuğunuz zaman köşesini kesip alabiliyor..Yanağa tuttuğunuza kesebiliyor...
    AKIN FİDAN

İskenderunluKILIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İskenderun/HATAY ama Şimdilik AĞVA/İstanbul
    Motosikleti
    Yok Yok İşte Beah ama Olacak merak etmeyin
    Hayır ama köpükleyip süngerle yayma çiziliyor çünkki

___ İskenderunlu _ KILIÇ ___
    [B] ยภยtยlคภlคг ยภยtคภlคгı ครlค ยภยt๓คzlคг ¤ۣۜ __ к ı ℓ ı ç __ [/B]

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    mümkünse su tutmadan yıkanması daha iyi olur bence,normal temiz su ve süngerle yıka.eğer imkanın varsa bassınçlı hava ile buji başta olmak üzere elektrik tertibatını kurula.
    gerçi şimdiye kadar hiç motor yıkamadım ama

memin1857 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer
    Bir kere basınçlı suyu yanlışlıla sadece 20 cmden koluma tuttum, bütün kolum kanadı ve yara oldu. O kadar kuvvetli baskı olunca su olmasının bir anlamı kalmıyor. Yani suyu tuttuğunuz yerlere sürekli baskı yapıyorsunuz, haliyle kablolar çıkabilir ufak plastikler kırılabilir bujilere su kaçabilir. Ben ara sıra basınçlı suyla yıkıyorum ama pek iyi bir fikir değil. Otomobilimin motorunu basınçlı suyla yıkadığımda karbüratörle ilgili kablo ve borularda problem olmuştu. Yani tavsiye edemeyeceğim. Kullanırsanızda uzaktan tutun. En az 50 cm.

memin arkadaşımında dediği gibi uzaktan tuttuktan sonra bişey olacağını sanmıyorum.ben hep uzaktan tutarak yıkarım motorumu..basınç azalıyor çünkü..

lewoonline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kanuni racer 200 repsol
    ben yıkıyorum tazıklı su tabancasını yakından tutmamak grenajlar ıcın sorun yaratmaz
    [B][COLOR="Red"]HER DÖRT TEKER VE YUKARISI BİRER TEHLİKE UNSURUDUR:pr: [/COLOR][/B]5562:P

silverdiver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    foresight-- beat
    bütün arkadaşlara tazyikli su ile yıkama tawsiye ediyorum
    yıkadıktan sonrada tamirci veysel ustayı tawsiye ediyorum
    kendisi acemi söğüşlemede çok iiidir
    onlarında çoluk çocuğu war dimiii
    <%)))))))))))><<< ::pcgum:: ***ReBeL***::pcgum::

CBR FİREBLADE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hakkeett ten bu motorlar nası yıkanır
    ...:::[COLOR="DarkOrange"]CBR[/COLOR]:::......:::[COLOR="Blue"]CBR[/COLOR]:::......:::[COLOR="Red"]CBR[/COLOR]:::......:::[COLOR="Purple"]CBR[/COLOR]:::......:::[COLOR="Black"]CBR[/COLOR]:::......:::[COLOR="DarkGreen"]CBR[/COLOR]:::......:::[COLOR="LemonChiffon"]CBR[/COLOR]:::......:::[COLOR="Yellow"]CBR[/COLOR]:::...:queen:

tkalfaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750S DCT
    Evet, sakın tazzikli su ile yıkamayın - ama dikkatlice tazzikli hava ile kurutabilirsiniz.
    Tazzikli su, elektrik aksamı, rulmanlar, hava filtresi - karburator gibi yerlere giderse çok uğraştırır. Onun yerine zor yerleri yag çözücü sprey sıkın, bekledikten sonra musluk suyu ile yıkayın. Ayrıca ev deterjanı da kullanmayın boyaya/cilaya zarar verebilir, oto şampuanı kullanın. -t
    ---
    Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    ben motorumu araba yıkama makinasıyla yıkatıyorum. nasıl mı derseniz, makinama araba taklidi yapmayı öğrettim. yıkanırken ööle yapyo
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

gazman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA XR600R
    dostlar motorsiklet tazzikli su ile yikanmaz..oncelikle bi kac yikamadan sonra sticerlar sokulur..boyalari kalkar..hava filtresine su kaca islanirsa iflah olmaz bi daha..elektrik aksami icin son derece zararli..cross motorlar icin ayri motor blogu tarafini yikanabilir ama diger taraflari gene elle yikanmali..camuru temizlendikten sonra bol sabunlu su ile yikanabilir..
    once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler