Hayatta yediğimiz kazıklar toplamı eşittir tecrübe dir .
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Yalnız herkes yediği kazıklardan bahsediyor, sanki hayatında hiç kazık atmamış, peygamber soyundan gelirmiş gibi...
2020 yılı sakarya dan kalktım istanbula gittim cebimde 90000 tl ile full orj macera paket aksesuarlı 2017 model afrika twin almak için dedim ki bu sefer işe yaramasa da orj aksesuarlı full bir motosiklet alacağım neyse adamı aradım pazarlık vs sigortadan kontrol vs hasar sorgulaması nöbetten çıktım akşam nöbete gideceğim yani sabah 9 da satış alıp öğlen 1 gibi dönüp uyuyacağım vs derken sözde esnaf bana demez mi oraya gidince motor 98 oldu sen ne diyorsun vs derken ben küfür ede ede dükkandan çıkıp geri döndüm
bunu google yorumlarımı da yazdım tekrar aradılar bla bla tekrar küfür ettim (yorumum halen duruyor)
bakırköy motolife gitmeyin alışveriş yapmayın bu tarz esnafa para kazandırmayın
yani alıcı veya satıcı olun memlekette düzgün insan çok umarım herkes dürüst insanlar ile karşılaşır
Kötü tecrübe gerçekten. bende tam tersi olmuştu 2 motor gezdim ikisinede baktım inceledim gün kararlayıp satışı gerçekleştirecekken satmaktan vaz geçti. birinin bir lafına çok uyuz olmuştum. satıp ne alacam ki demişti.
bende şu an aktif kullandığım otomobili aldığım kişi de bu şekil davranmıştı bana.
aracı kontrol ettirdim, fiyat için anlaştık fakat en baştan okeyleşirsek 5 gün müsade isterim diye belirttim.
adam iki gün sonra tekrar aradı, biz sizinle okeyleştik fakat daha yukarı fiyatta teklif verenler de var,
gelmeme veya cayma durumunuz varsa mutlaka erken bildirin bende karşı tarafa mahçup olmayım dedi. ama bunu kurnazlık için değil gerçekten aradığına mahçup olarak aradı.
sonra 4. gün işlerimi toparlayıp teslim aldım aracı, adamın ilk söylediği şey " ya kusura bakmayın sizi sıkıştırır gibi oldum" dedi ve bu yüzden özür diledi.
Değerli arkadaşlar, dün itibari ile hayallerimi süsleyen motora sahip oldum çok şükür. Darısı sizlerin başına. Gerçekten yaşadığım sıkıntıyı, sizlere anlattıktan sonra geçti. Kıymetli düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Hayırlı olsun.
Ben kapora almam kaporada vermem.İlan için arayan ilanı kaldır dersede kaldırmam.Arayana şu gün için sözleştik o gün yeniden arayın satılmamışsa görüşürüz derim.
Türkiye'de maalesef verilen sözler tutulmuyor. Bu yüzden söz ile değil belge ile işlem yapmak gerekiyor.
Olaya da polyanna reisin gözünden bakarsak en azından elinizdeki malı kaptırmamış, dolandırılmamışsınız. Kendimizi avutmak için bazen polyanna reis gibi düşünmemiz gerekir diye düşünüyorum.
yeni motorunuz hayırlı olsun.
saygılarımla..
Burada senin 1 yanlisin var net sekilde.
Kapora almadan baskasina kapora yollamak. Net.
Aldigin kaporayi alacagin adama göndermen lazimdi. Gercek söylüyorum sade 50 lira kapora alsaniz bile adam büyük ihtimal gelirdi.
Zaten bu size bir tecrübe olmustur. Ben de birkac defa bu tip paralar kaybettim. Sizin yanan kaporaniz size akil parasi olmus oldu
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)