KTM 790 güç konusunda spormoto'nun bile kafası karışık
Önceleri 95 HP veriyorlardı, şimdi 77 kW (105 HP) demişler. Bu mesele KTM gruplarında da çok tartışıldı. Sanıyorum bize de Euro normlarından dolayı 95 HP geliyor ama sonradan yazılım vs ile 105'e çıkarılıyor.
Bir de örneğin Track modunu açtırmak için ekstra ücret ödeniyor. Yaz döneminde QS fiyata dahil biçimde bir kampanya vardı ama sanırım o da bitti. QS ekstra ücret ödenecek. 790 serisi Avusturya üretimi değil. CF moto üretiyor. 250 Duke, 390 Duke vs Çin üretimi.
790 Duke inceleyen biri olarak, malzeme kalitesinin Honda, Yamaha düzeyinde olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Yine KTM gruplarında üst kapak yağ terlemesinin kronik olduğundan bahsediliyor. Sıfır motorda motor arıza lambası yananlar var. Ama kullanıcıları bu motoru genel olarak seviyor. Oturma pozisyonu biraz dik ve yüksek. Egzoz konumlandırması nedeniyle özellikle yaz aylarında bacakta sıcağı hissetmek çok olası.
Siz MT09 kullanmış biri olarak biraz yadırgarsınız gibi geliyor. Şubat ayından itibaren tüm motosikletler zam yedi. Ben örneğin Ocak'taki peşin indirim kampanyası ile Hornet'i 368000 TL'ye almıştım, 1 Şubatta 402250 TL oldu. Ama bayilerde motor var.
Bence siz yine Yamaha'dan devam edin.