Herkese Merhaba ,
Uzun bir aradan sonra motorla turlamak istiyorum .İki gündür çok özlediğimi farkettim .
İstanbul'a yakın doğası güzel sessiz bir yer arıyorum ama ne tarafa gideceğim konusunda kararsızım
Her türlü öneriye açığım.
Herkese Merhaba ,
Uzun bir aradan sonra motorla turlamak istiyorum .İki gündür çok özlediğimi farkettim .
İstanbul'a yakın doğası güzel sessiz bir yer arıyorum ama ne tarafa gideceğim konusunda kararsızım
Her türlü öneriye açığım.
Beykoz köyleri tavsiye ederim
İzmit Yuvacık Karaaslan tesislerine gidersen Motosiklet.net e özel indirim yaparlar , 10 yıllar önce 50-60 motor giderdik hey gidi hey..https://www.karaaslankamping.com/
İzmit tarafına giderseniz, Gebze'nin Denizli köyünden başlayan "Kocaeli Çayırova" yolunu öneririm. Köylerin ve ormanın içinden geçen güzel bir yol.
Avrupa yakasındaysanız Trakya köfteci turlarını öneririm.
Çatalca'dan ileride Subaşı köyü var, oradan başlayan ve Kırklareli'ne kadar giden eski Kırklareli-istanbul yolu var. E5 ve TEM var diye orada çok araba yok, yol güzel virajları var orman içindne geçen yerleri var, keyifle sürdüğümüz bir yol. Saray'dan sonra o yoldan ayrılıp Ahmetbey tabelalarını takip ederseniz Ahmetbey kasabasına varırsınız, Trakya'da köftecileri ile meşhurdur, Tekirdağ köftesi de neymiş dersiniz.
Hocam Çanakkale yakın sayılıyorsa buralarda Trakya'da çok güzel sessiz yerler var.
uçmakdere ye gel
tepede çay içersin sonra şarköye gelip sağlamtaş köftecisinde köfte yer dönersin
bu mevsimde en güzel yer kartepe zirveye yaklaştıkça güzel manzaralar var tavsiye ederim
yaz olsaydı kandıra kefkebn cebeci bağırkanlı vs tavsiye ederim
Karadeniz Pidecisi benim favorim Yıllar önce (2005) Şarköy MYO öğrencisiydim .Şarköy benim için su yolu gibi birşey canım sıkıldıkça ordayım
Bilindiğin dışında deresi yeşili vs olan bir yerlere gitmek istedim .Bu konuyu açtıktan sonra kocaeli , bursa veya bolu da köy yollarına girip gezerim diye plansız yola çıktım . Yolda ise daha önce burada paylaşılan İznik rotasını deneyimlemeye karar verdim.
Plan planladığım gibi olmasa da yine bayağı eğlenceli zaman geçirdim öyleki yemek yemeyi unutmuşum :D
İlk olarak rotanın başlangcı olan Yuvacık barajının oradan rotaya giriş yaptım köyün içinden gittiğim için çok keskin dar virazlar vardı öyleki virajı döndüm karşıma iki motorcu çıktı o panikle motoru durdurdum yokuşta ve farkında olmadan ikinci viteste kalkış yapmaya çalıştım ve baskı balata kokusu ile kendime geldim :(
Daha sonra diriliş kamp ın oraya kadar çıktıktım kampın oraya geldiğimde kar vardı .İnsanlar çocuklarını kar ile oynasın diye oraya getirmişler .Kamp kapalı olduğu için geçişe izin vermediler. Mecburen geri döndüm ama dönüş öncesinde o manzarada keyif yaptım kendimce .
Yanımdaki termos ve granül kahve ile
Daha sonra mecburen geri döndüm .Yolun bazı bölümlerini sevmediğim için dönüşte yolu değiştirmeye karar verdim. Yeni girdiğim yol çok güzeldi manzaralar vs mükemmeldi .Üstelik kar da yoktu ara ara manzarayı izlemek için durdum.
Yolu değiştirdim bir kere servetiye köyüne giriş yaptım .Köyün meydanı güzeldi zaten sadece meydanı vardı .İzmit yazan bir levha gördüm yol parke taşlar ile başlıyordu.Bari levhayı takipedeyim dedim .Yol gittikçe dikleşti ve birden yangın yoluna dönüştü
Sağımda solumda offroad araçları vardı. Milletin kalın dişli lastiklerle geçtiği yerleri ben stok lastik ile iniyordum. Çıkmam mümkün olmadığı için (çıkmayı denesem lastikler kayacaktı) inşallah insanların olduğu bir yere inerim diye dua ederek yola devam ettim
Yolun en düzgün yeri
Bir süre sonra piknik yapılan bir yere indim .Köprü ve akarsu ile karşılaştım bir süre suyun sesini dinleyerek manzarayı izledim.
Ama bu bana yetmedi Köy yollarından köyden köye geçtim .Gezerken çok fazla fotoğraf çekme huyum olmadığı için herşeyi fotoğraflayamadım. Daha sonra nasıl olduysa saat 17 civarında kendimi Erikli tepe orman kampının orada buldum daha önce NS160 ile gittiğim yer önceki gittiğimde yolları berbattı birazını asfaltlamışlar yolun.Manzara yine aynıydı
Geriye dönmek çok zor geldi ve iznik e inmeye karar verdim.NS160 ile fotoğrafımın olduğu göleti yine buldum .
Burada bi kahve içmesem olmazdı :D Karşıda şişme bir çadır vardı .Muhtemelen "Atik Ailesi" gizli mekanımı keşfetmişler
Ben yoluma devam ettim güneş batmandan tepeden izniki gördüm.
İznik e gidince yemek yeme planları yaparak aşağı indim. Karşıma koca bir toprak yığını çıktı .Gidiş geliş şeridi olan yolu toprak ile kapatmışlar.Uyarı yok yönlendirme yok .Tarlaların içinden geçerek iznike ulaşmaya çalıştım.İznikte adam akıllı yiyecek birşey bulamadım. Otobanda Oksijen e uğrar birşeyler yerim dedim ama motora öyle kaptırmışımki kendimi baktım altınovadayım ordan da feribota atlayıp istanbula geldim.
Bu bana ders oldu bir dahaki sefere yanıma yiyecek de alacağım :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------
Akarsunun başında çektiğim video ve yaptığım yol
https://www.youtube.com/shorts/Q0PlEOPcY1U
Iznik golunun Kuzey tarafi da guney tarafi da guzeldir. Kuzey tarafindaki yol daha genis ve asfalti daha yeni. Ben sizin yerinizde olsam Boyalica'dan Karamursel'e cikardim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)