RS200 bir anda çekişi düştü
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar sorunu tam anlatmaya çalışacağım fakat yine de tam anlatamayabilirim bu yüzden kusura bakmayın.
1 saat kadar önce motoru sürerken birden sanki boşa almışım gibi devir sona attı motor tapagaz yaptı sonra vites değiştirip devam ettim. Bu olduktan yaklaşık birkaç dakika sonra nasıl desem motor hızlı gitmemeye başladı gibi. Ya göstergede sorun oldu ya da cidden motorda sorun oluştu. Şöyle ki motorda tam gaz veriyorum hızlanmak için hem geç hızlanıyor hem de sesten redline civarlarına geldiğimi anlasam bile devir 6-7 lerde gösteriyor keza hız da çok yüksek göstermiyor (2-3. viteslerde hızlanmaya çalışsam bile 50-60 larda tıkanıyor gibiydi). Şuan motoru binaya koydum yarın servise götürücem ama farklı sorun var diyip kazıklarlar falan düşüncesiyle önce buraya sormak istedim bilgisi olan var mıdır diye.
Reklamlar
-
Arıza lambası yanıyor mu?
-
-
Benim motor bir gün aşırı yağmurda çift silindirden tek silindire düşmüş gibi oldu, belirtiler sizinki gibiydi. Buji pipomda çatlak vardı, sanırım su geldi bir şeyler oldu. Ustam motor rölantideyken birkaç defa gazı kökledi, sorun düzeldi. Belki sizin sıkıntınız da bujilerden birinde ya da pipolardan birinde olabilir. Konunun tekniğine hakim arkadaşlar daha doğru tavsiyelerde bulunacaklardır.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Benim motor bir gün aşırı yağmurda çift silindirden tek silindire düşmüş gibi oldu, belirtiler sizinki gibiydi. Buji pipomda çatlak vardı, sanırım su geldi bir şeyler oldu. Ustam motor rölantideyken birkaç defa gazı kökledi, sorun düzeldi. Belki sizin sıkıntınız da bujilerden birinde ya da pipolardan birinde olabilir. Konunun tekniğine hakim arkadaşlar daha doğru tavsiyelerde bulunacaklardır.
Bilgi için teşekkür ederim abi yarın belli olur ne olduğu. Bilgisi olan arkadaşlar da yazarsa sevinirim.
-
Arkadaşlar bugün iki tane servise gösterdim ikisinin dediklerini söylüyorum:
1. götürdüğüm sürdü baktı geldi motor bloğunda ses var mı dedim hayır bir şey yok ama bujilerde sorun var büyük ihtimal yarın sabahtan bırak bakalım grenajlar sökülcek erken getir dedi (Motoru 2 hafta önce aldım ve aldığım çocuk servise götürdü beni orda kayıtlara baktık daha 3 ay önce komple bujileri değiştirmiş zaten. Bujide sorun varsa saçma olur kafam karıştı)
2.götürdüğüm yer sürmedi ama durduğu yerde vites attı, hafif lastik kaydırdı hafif falan sonra debriyajda vs. bir problem yok dedi ilk gösterdiğim yerin dediğini söyledim onu deyince de önce benzinini bitir benzin aldığın yeri değiştir eğer yine aynısını yaparsa getir bakayım dedi.
Bu arada ikisine de eğer sorun bujideyse bu halde birkaç gün kullanmam sorun olur mu dediğimde bir sorun olmayacağını söylediler. Bujiler ölü ise kullanmak sorun yapmaz mı dedikleri gibi?
-
Debriyaj kaçırıyor gibi..
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Debriyaj kaçırıyor gibi..
Hocam yok ya hem gittiğim servis denedi hem de ben baya bi kullandım dünden beri ama debriyaj kaçırsa anlarım usta da anlardı özellikle zaten direkt ona baktı ikinci dediğim. Lastiği kaydırdı biraz sonra bıraktı falan stop etmedi.
-
ocen45 adlı üyeden alıntı
Hocam yok ya hem gittiğim servis denedi hem de ben baya bi kullandım dünden beri ama debriyaj kaçırsa anlarım usta da anlardı özellikle zaten direkt ona baktı ikinci dediğim. Lastiği kaydırdı biraz sonra bıraktı falan stop etmedi.
Debriyaj önce yüksek hızda giderken kaçırmaya başlar ama sürekli değilde anlıktır , ömrü artık son raddeye yani yolda bırakacak seviyeye geldiğinde senin ustanın denediği şekilde kendini belli eder..
-
hocam anlattığınız şeyler debriyaj kaçırma göstergesi. motorun kavraması nasıl, debriyaj çok geç mi kavrıyor? benzin pompası sapıtmış olabilir. buji, bobin değiştiyse kötü yanlış takılmış olabilir. iyi bir ustaya baktırmak lazım.
-
ananasboy adlı üyeden alıntı
hocam anlattığınız şeyler debriyaj kaçırma göstergesi. motorun kavraması nasıl, debriyaj çok geç mi kavrıyor? benzin pompası sapıtmış olabilir. buji, bobin değiştiyse kötü yanlış takılmış olabilir. iyi bir ustaya baktırmak lazım.
Hocam geç falan değil normal kavrıyor şuanlık bilgim kullanımıma göre bu yönde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------
Debriyaj önce yüksek hızda giderken kaçırmaya başlar ama sürekli değilde anlıktır , ömrü artık son raddeye yani yolda bırakacak seviyeye geldiğinde senin ustanın denediği şekilde kendini belli eder..
Benim ustanın denediği yöntemde eğer ömrü doluyorsa o an ne belirtisi olurdu hocam?
-
ocen45 adlı üyeden alıntı
....Benim ustanın denediği yöntemde eğer ömrü doluyorsa o an ne belirtisi olurdu hocam?
Usta motoru yüke bindirmemiş ki debriyajı gerçekten test etmek istiyorsan dik bir yokuşta iki kişi kalkış yap ama dikkat et orada kalabilirsin..
-
Usta motoru yüke bindirmemiş ki
debriyajı gerçekten test etmek istiyorsan dik bir yokuşta iki kişi kalkış yap ama dikkat et orada kalabilirsin..
Fırsatım olunca deniycem. Bu arada bu yazdığım sorunlara ek olarak trafikte tak sesi gelip stop etmesi de var.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Hocam senin de başına ne çok badireler gelmiş ya bir motorda yaşanabilecek ne kadar sıkıntı problem varsa maşallah yaşamışsın ve tecrübe etmişsin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)