Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

150cc motor için tavsiye

REKLAM ALANI

Motosikleti
    skygo sg150-13
    Merhaba dostlar benim 2006 model skygo sg150-13 adında bir motorum var
    soruma gelecek olursak motorum stok olarak 150cc yaklaşık 6 ay önce motor bakımsızlığından dolayı kitlendi bende a dan z ye her şeyini sıfırlattım ustama ufaktan performans elde etmek için neler yapabiliriz diye sorduğumda bana pistonu büyütebileceğimizi söyledi bende kabul ettim ve 65.5 mm piston silindir takımı taktık şuanda rodajımın bitmesine az km kaldı şuanda bana performans olarak yetmiyor yaptığım araştırmalara göre ateşleme ve hava yakıt sistemini değiştirerek gözle görülür bir performans farkı olucağını öğrendim
    bende motoruma racing cdi olarak geçen performans beyinlerinden ve nibbi marka açık hava filtresi takmayı düşünüyorum ayriyeten ngk iridyum buji ve ngk ateşleme bobini de takacağım ama neyi yanlış neyi doğru yaptığımı bilmiyorum ve bu tarz konular için akıl alabileceğim fazla insan yok sizin de fikirlerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum her türlü fikre açığım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2022 DL650A
    Bu bakım güncelleme vb işler için ne kadar harcadınız bilmiyorum ama piyasada uygun fiyatlı pek çok 200-250cc seçenek var acaba onları düşünmenin vakti gelmiş olabilir mi? Bu tip motorlara yapılan "yükseltme ve/veya güncellemeler" çoğunlukla para tuzağı.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Motoru yaklaşık 200cc hacmine çıkartmışsınız, evet güzel ama 200 lük karbüratör ve 200 lük üst kapak olmadığı sürüce çok kuvvet artışı görmezsiniz. Son hızın artmasını istiyorsanız arka ve ön dişli kombinasyonları değiştirerek son hızıda arttırabilirsiniz. Takacağınız ateşleme ve hava akış parçaları sadece kendi ömürlerini etkileyip performansa maalesef pek bir şey katmayacaklar. Elbette güç katmak güzel bir şey ama gittiği kadarda durması lazım, yanılmıyorsam ön fren sisteminizde disk sisteme sahip, en son ne zaman fren hidroliğiniz değişti?

Motosikleti
    skygo sg150-13
    motor sıfır yapıldığında ön fren müşürüne kadar en ufak parçasına kadar sıfırlandı motoru aslında tamamen kendi zevkime göre yaptırdım desem yeridir ama motoru yaparken sadece silindirin yeteceğini düşünmüştüm yanılmışım şimdi tekrardan motor açtırmak istemiyorum bundan dolayı şuanki altyapıya neler yapabilirim onun fikrindeyim frene gelicek olursak hidrolik yağım oda yeni

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:42 ----------

aktif olarak mondial rx3i evo da kullanıyorum ama bu motoru daha çok tek teker vs apaçilik işleri için kullanmak istiyorum bundan dolayı bu motora yapacağım masrafın sonu yok diyebilirim

Motosikleti
    Alıntı Efe600rr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor sıfır yapıldığında ön fren müşürüne kadar en ufak parçasına kadar sıfırlandı motoru aslında tamamen kendi zevkime göre yaptırdım desem yeridir ama motoru yaparken sadece silindirin yeteceğini düşünmüştüm yanılmışım şimdi tekrardan motor açtırmak istemiyorum bundan dolayı şuanki altyapıya neler yapabilirim onun fikrindeyim frene gelicek olursak hidrolik yağım oda yeni

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:42 ----------

aktif olarak mondial rx3i evo da kullanıyorum ama bu motoru daha çok tek teker vs apaçilik işleri için kullanmak istiyorum bundan dolayı bu motora yapacağım masrafın sonu yok diyebilirim
    Aslında üst kapağı değiştirmek o kadarda zor bir iş değil birde bloktan egzantrikli ise neredeyse 30 dakikada değişilcek iş, üst kapak ve 200'lük karbüratör ile biraz daha verim alırsınız. Eğer son hız önemi yoksa ön dişliyi küçültüp arka dişliyi büyültürseniz son hızdan düşer ama tork olarak ciddi artış sağlarsınız.

Motosikleti
    skygo sg150-13
    Evet bloktan egzantirikli ve egzantirik demişken dereceli egzantirikte yapmak istiyorum faydası olur ise ama onun için blok sökmek gerekicek ondan dolayı vazgeçebilirim üst kapağı 200 lük yaptıralım o zaman peki karbüratör olarak ne önerirsin şuanda l te us pz27 diye bir karbüratör mevcut üstünde sevdiğim bir abim bana nibbi markasını önerdi karbüratör için değermi sizce veya sizin önerdiğiniz bir karbüratör var ise

Motosikleti
    Alıntı Efe600rr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet bloktan egzantirikli ve egzantirik demişken dereceli egzantirikte yapmak istiyorum faydası olur ise ama onun için blok sökmek gerekicek ondan dolayı vazgeçebilirim üst kapağı 200 lük yaptıralım o zaman peki karbüratör olarak ne önerirsin şuanda l te us pz27 diye bir karbüratör mevcut üstünde sevdiğim bir abim bana nibbi markasını önerdi karbüratör için değermi sizce veya sizin önerdiğiniz bir karbüratör var ise
    Motorun içiyle pek oynanmasını tavsiye etmem, motor ömrü konusunda sıkıntı açma olasılığını yükseltebilecek durumlar. Yanlış bilmiyorsam Pz27 karbüratör 150cc civarı için kullanılır yani sizin Pz30 karbüratöre ihtiyacınız var. Marka vb. öneremiyorum genelde araba ve motosiklet tamiratı ile uğraşırken fabrikasyon parça dışına kolay kolay çıkmam bundan dolayıda önerebileceğim bir marka veya model maalesef yok.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)