Geçtiğimiz yaz ayları. Deli gibi motosiklet arıyorum. Honda, Yamaha, Aprilia, Suzuki...motosiklet piyasası aslanın midesinde...
Baktım diğerleri sıfır yok veya ikinci eli sıfırından pahalı, hemen karşımdaki Doğan Trend mağazasının müdavimi oldum. Satıştaki elemanlarla kanka kıvamındayız.
Kafaya koydum Tuono 660 Factory alacağım. Şekil, donanım, vs. tamam. Sıfırı da var. Tam karar verdik, ay sonu gelmiş, motor satıldı dedi satış. Dedim nasıl olur, 3 gün önce buradaydı. Butik motor, müşterisi hazır, vs. Hani kankaydık
Fiyat o dönem 424000 TL idi.
Neyse aradan birkaç gün geçti, yeni aya girmişiz, satış beni aradı. Efendim motor geldi. Tamam, fiyat ne oldu? 454000 TL. (rakamlarda hafif sapma olabilir). Ulen hani motor yoktu, 3 güne mi geldi? Neyse yeni listeden satmak için yok demiş bizim kankalar
Baktım böyle olmayacak, vazgeçtim Tuono'dan. Hatta sonra 485000 TL civarına geldi. Sonra 500'ü geçti falan. Şimdi peşin 459000 TL.
Bu kez Suzuki GSX 8S'e taktım. Yine benim kankalarla görüşüyoruz. Motora bakmaya gittim. Fiyat vs. tamam. Motor da var. Ama bana biraz ağır ve yüksek geldi. Neyse o sırada satıştaki kankalarımla orta yaşlı biri hararetli konuşuyor. Mıhabbate başladık. Meğer benim Tuono'yu bu arkadaş almış. Ama aldıktan 2 hafta kadar sonra elektronik arıza çıkmış. Kişisel modlar mı çalışmıyordu ne. Motor İstanbul'a gönderilmiş, adam 3 aydır motor bekliyorum diye dert yanıyor. Ulen dedim içimden, direkten döndün oğlum
Sonra Tuono yine geldi ama fiyat anlamsız yüksek. Suzuki de satılmıştı. Zaten içime de pek sinmemişti. Döndük yine Honda'ya...
İsim ve bayii vermeyim ama hiç beklemediğim şekilde bir Hornet alma şansı oldu. Ben o sıra biraz kıvırdım. Hornet de içime sinmiyor ama fiyat, donanım, servis, tanıdık, vs. en mantıklısı da o.
Neyse efendim,
Bugün itibariyle ödemeyi yaptım ve Hornet sahibi oldum
Önümüzdeki hafta plaka, ruhsat bitireceğim. İşlerim nedeniyle bu hafta olmayacak.
Niye anlattım bilmiyorum ama gerçekten çok beğendiğim Tuono 660 Factory, sırf bu tür problemler yüzünden benden uzaklaştı. Aprilia alıcısına güven verme konusunda Türkiye'de pek başarılı değil. Zaten aksi olsaydı, caddelerde çirkin Hornet yerine Tuono'lar görmemiz gerekirdi.
Bir hafta buralarda pek olmayacağım, arkamdan yazmayın