15 gün süre eskidendi aracı üstüne aldınmı aynı gün yaptırmak zorundasın
allah allah nasıl bu kadar pahalı olabiliyor yaa ekonomi gayet güzel maaşlara %50 zam geldi zaten
Tescil işlemleri emniyet tarafından yapılırken dört yıl boyunca trafik tescil bürosunda çalıştım. Ehliyet, tescil, sigorta konularında gerekirse sınırsız sallayabilirim ama yapamıyorum. Çalıştığım sürece de bir şey sorulduğunda her ne kadar bilsem de yanlış bilgi vermemek için mevzuatı kontrol eder öyle cevap verirdim. Bilmiyorsanız sallamayın lütfen!
Etkili ve yetkili abiler diyor ki:
İnanmayan dayıya sorabilir.
Bu zorunlu trafik sigortasının motorun değeri ile çok fazla ilgisi yok çünkü kasko gibi motorun hasarını karşılamak için değil, kaza yaparsanız karşı tarafa vereceğiniz hasarı karşılamak için olan bir sigorta. Yani pahalı olması normal, parçaları çok pahalı bir arabaya çarpmanıza bile gerek yok, en dandik arabanın bile tamir masrafı almış başını gitmişken sigortalara da zam gelmesi normal. 3bin lira dediğimiz 100 dolar yapar yaklaşık, bizde trafik sigortası ucuz bile kalıyor, biz fakiriz, niye fakiriz diye isyan etmek yerine pahalılıktan yakınıyoruz.
Geçen bir videoya rastladım. Türkiye'de pasaport harcı 10 yıl için yaklaşık 250 €, fakat Almanya'da konsolosluktan yaptırılan uzatma 105 €. Hadi Almanya bizi kıskansın. Adam konsolosluk belgesinide koymuş videoya.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Estafurullah kırılma falan yok. Ama dediğim gibi çok fazla kriter var. Mesela aldığımız araçların kaza yapma oranı. Ama şuda gerçek ki 2. aracı alacak paran varsa, daha fazla ödemeye de gücün vardır gözüyle bakıyorlar. Sigortacılar hakikaten sineğin kanadından yağ çıkarırlar. Benim Kymcoya 1100 gibi çıkarken, Dominara 2800 gibi bir rakam çıktı. Partonun Bmw aracına 3500 gibi bir rakam çıkarken, aynı kişinin reno 12 toros aracına 4500 ödedik.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)