Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kazadan sonra motor yağ akıtmaya başlamış

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    Selam abilerim arkadaşlarım, geçenlerde açtığım konuda kaza yaptığımı belirtmiştim, yanık kokusu geldiğini ve sakalın yandığını söylemiştim fakat bugün motorcuya gittiğimde altından yağ kaçırdığını ve contada sorun olduğunu söyledi (patlamış mı dedi sorun mu var dedi tam hatırlamıyorum).
    Yapmaya 750 lira istedi, mahalle arasında ki bir motorcu.
    Motor daha 2 aylık, servisi yapmaya ne kadar alır? belki motorda başka bişeylerde vardır, fren ve vites pedalı da yamuk onlarıda düzelttiricem.
    Servis çok mu fiyat çeker? başka motorcuya yaptırırsam garantiden çıkar mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Yan yattığında filtreye dolan yağ ufak ufak sızıyor olabilir , belli bir süre sonra keser dediğim gibiyse.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    biraz kullandım motoru, 20-30km falan
    sonradan gelmeye başladı yanık kokusu, ilk başlarda bu kadar hissetmemiştim sonra bi baktım sakal yanıyor onu düzelttim şimdi hala geliyordu gittim ustaya, usta bu bunlarda kronik conta değişcez mecburda yağ değişcez dedi. Kendi servisine yaptırsam daha mı iyi olur? bir de ustaya yaptırsam garantiden çıkar mı

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Kronik ne demek?

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    Motorun üretiminden kaynaklı, bu motorun çoğunda oluyor demek istedi usta. Ben daha önce duymamıştım contada sorun olduğunu ama bilmiyorum. Benim kazadan sonra oldu ne olduysa.
    Bu arada motor Drift L 125

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Fotoğraf yükleyebilirseniz daha net konuşabiliriz.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Servise gidip fiyat almadan serviste çok yazarlar mı diye 4. ya da 5.'ye soruyorsun. Bir kere de servise sorsan mesela?

Usta dediğin kişi motorun bir contasını değiştirirse motorun garantiden çıkar evet.

Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    mahalle arasinda tamirciye acil is olmadan gidilmez.yetkili ve resmi olmayan ama iyi is yapan ozel servisler var onlara gidebilirsin.fiyat kime gore neye gore.yaptircagin yere sorman lazim
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    Hocam bazen mesajlar okurken gozden kacabiliyor o yuzden sordum, ogrenci oldugumdan servise gitmeye vaktim yok maalesef. diger ay anca gidebilirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------

Sabah atmaya calisirim hocam

Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Alıntı Eren Bayram adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bazen mesajlar okurken gozden kacabiliyor o yuzden sordum, ogrenci oldugumdan servise gitmeye vaktim yok maalesef. diger ay anca gidebilirim
    Kardeş, yağ kaçıran motor ile bir ay gezme, motoru kucağa alma sonra. Mümkünse bu arada kullanma eğer hemen servise götürecek durumda değilsen.

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    tamamdır hocam kullanmıyorum bağladım üstünü örttüm motorun, tekrardan toplu taşımaya mahkum kaldık :D
    Yağ seviyesini nereden kontrol edebilirim

Motosikleti
    tamamdır hocam kullanmıyorum bağladım üstünü örttüm motorun, tekrardan toplu taşımaya mahkum kaldık :D
    Yağ seviyesini nereden kontrol edebilirim
    Varsa yağ camı yoksa yağ konulan yerdeki kapak aynı zamanda yağ çubuğudur.

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    Teşekkürler hocam, az önce inip bi çalıştırdım motoru. 2-3dk olmadan yanık kokusu gelmeye başladı.
    1-2 ay sonra anca servise götürebilirim motoru, 5-6km yol var oraya gidene kadar bir şey olur mu?
    yağ seviyesini kontrol edicem, o kapağın aynı zamanda yağ çubuğu olduğunu bilmiyordum.
    Motor mondial drift l 125, yağ camı var mı bilmiyorum biraz baktım ama göremedim

Motosikleti
    Teşekkürler hocam, az önce inip bi çalıştırdım motoru. 2-3dk olmadan yanık kokusu gelmeye başladı.
    1-2 ay sonra anca servise götürebilirim motoru, 5-6km yol var oraya gidene kadar bir şey olur mu?
    yağ seviyesini kontrol edicem, o kapağın aynı zamanda yağ çubuğu olduğunu bilmiyordum.
    Motor mondial drift l 125, yağ camı var mı bilmiyorum biraz baktım ama göremedim
    Yağ egzoza geldiyse ısınınca koku gelmeye başlaması normal veya bahsettiğiniz üzere kazadan sonra egzoza dayana grenajın egzoza yapışan plastiğide olabilir, yağ akıtan motorla yaklaşık 60 kilometre yol yapmışlığımda var yağ seviyesini kontrol ettiğiniz sürece bir problem yaşanmaz ama arka tekere gelebilecek yağı hesap etmenizde fayda var. Tam olarak yağı nereden kaçırıyor?

Motosikletinde yağ camı mevcut motor bloğunun sağ kısmına bakarsan orada bir cam görebilirsin o camdan yağın seviyesini motosiklet dik konumda iken seviyesine bakabilirsin. En doğru yağ ölçümü 10 dakika çalıştırıp 10 dakika bekleyip düz zeminde motosiklet dik konumdayken bakılmalıdır.

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    hocam fotoğrafını tam net çekemedim ama atıcam şimdi

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:30 ----------

https://hizliresim.com/d4yud97
    hocam tam ortada bir kısım hafif parlak farkederseniz, ben onu görmemiştim usta bakınca gördüm ben de. Sanırım oradan yağ kaçırıyor ve orası kirli değil o yüzden.
    Tam ön taraftan çektim fotoğrafı, sakalın üst kısmı biraz

Motosikleti
    hocam fotoğrafını tam net çekemedim ama atıcam şimdi

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:30 ----------

https://hizliresim.com/d4yud97
    hocam tam ortada bir kısım hafif parlak farkederseniz, ben onu görmemiştim usta bakınca gördüm ben de. Sanırım oradan yağ kaçırıyor ve orası kirli değil o yüzden.
    Tam ön taraftan çektim fotoğrafı, sakalın üst kısmı biraz
    O kısımdan kaçabilecek 2 ihtimal var, karter havalandırma ve debriyaj kapak contası. Ama yüksek ihtimalle debriyaj kapağından kaçırıyor gibi ama bu kaza ile olacak bir şey değil gibi. Fiyat olarakta normal gibi 1 litre yağ, conta ve işçilik. Tabi sıvı contayı basıp ciddi zararlar verdirebilir.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)