Dün motorum yaklaşık dört aydır hep park ettiğim yerde duruyordu. Kaldırımda, elektrik direğine bağlı bir şekilde. Gece 2 dolaylarında bir baktım ki branda yok! Ciddi bir rüzgar, fırtına yoktu. Branda etrafta da görünmüyor. Dolayısıyla birisi çaldı diye düşünüyorum. Şükür ki motorda herhangi bir zarar yok. Sadece branda gitmiş.
Üzerinde özel bir logo, yazı vesaire bulunmayan standart bir brandayı çalmaya kim niye yeltenir ki? Bunun neden olduğuna dair benim aklıma gelen iki seçenek oldu; biri brandaya ihtiyaç duyan çevreden yüzsüz biri çalmış olabilir. Diğeri ve daha muhtemel gördüğümse, hırsız geldi, brandayı açtı, zincir kilit ve disk kilidi olduğunu görünce motoru bırakıp gitti. Siz ne dersiniz?
Şimdi maalesef motorum brandasız kaldı. Bulunduğum yerde yarın yoğun yağış bekleniyor. Motorun bu şekilde ıslanması özellikle elektronik aksam açısından sorun yaratır mı? Öyleyse bugün de bir branda alacağım. Ama bu sefer de yine çalınmasın diye brandayı sabitlemek gerekecek. Eski brandanın alt yan taraflarında iki delik vardı. Uzunca bisiklet kilidi tarzı bir şey bulup bu deliklerden geçirerek direğe ya da zincir kilide bağlasam, herhalde brandayı da güvenceye almış olurum, değil mi?
Demek ki artık motoru ve ekipmanı sakladığımız, sakındığımız yetmezmiş gibi brandayı da koruyacağız. Hepimize bol sabırlar diliyorum.