Triumph Markası Hakkında Fikirleriniz Neler
Reklamlar
-
Herkese merhaba arkadaşlar uzun zamandır foruma girmiyordum tekrar girdim ve bir konu açmak istedim bu aralar youtubede fazlaca triump markasını görüyorum yaşadığım yerde hiç görmedim ama Türkiye genelinde epey kullanan var galiba çok da güzel ve sağlam görünüyorlar sizlerin de yorumlarını merak ediyorum triumph nasıl markadır alan kullanan varsa açılarsa sevinirim.
Reklamlar
-
Asikurt68 adlı üyeden alıntı
Herkese merhaba arkadaşlar uzun zamandır foruma girmiyordum tekrar girdim ve bir konu açmak istedim bu aralar youtubede fazlaca triump markasını görüyorum yaşadığım yerde hiç görmedim ama Türkiye genelinde epey kullanan var galiba çok da güzel ve sağlam görünüyorlar sizlerin de yorumlarını merak ediyorum triumph nasıl markadır alan kullanan varsa açılarsa sevinirim.
1902'den beri motosiklet üreten bir firma. 122 yıldır motosiklet üretebildiğine göre iyidir sanki?
Türkiye distribütörü Korlas. Büyük şehirlerde düzgün bayi ve servisleri var ama ülkenin geri kalanında tavsiye edilmez. Burada Rize'li bir Triumph kullanıcısı vardı, bakıma Ankara'ya götürmek zorunda kaldığı için motosikletini sattı. Yani, İstanbul'da değilseniz ben tavsiye etmem şahsen...
-
Trident 660 radarımda olan bir model olduğundan ben de çok araştırdım, malzeme kalitesi, işçilik, elektronik destekler vs. derken Triumph markası genel anlamıyla ülkemizde tuttu bence.
Bayiilerden test sürüşü talep edip kendiniz de deneyiniz lütfen, herkesin motordan aldığı zevk ve beklentisi farklı olduğundan + - birçok subjektif yorum gelecektir.
-
Aynı şehirde yaşıyormuşuz. Bende 1200 GT pro var genel olarak memnunum... Malzeme kalitesi yüksek kullanımı keyifli bir motor. Bakım için Antalya'ya gidiyorum. Fiyat performans olarak düşünülürse verdiğin paranın karşılığını fazlasıyla veriyor. İkinci el satış kolaylığı açısından belki biraz üzebilir onun dışında gayet güzel bir motosiklet....
-
Güzel motorlar üretiyor , amortisöründen fren kaliperine kadar kullandığı komponontler en kaliteli markalar lakin Türkiye'ye küçük ölçekli distribütörle gelen tüm motorlar gibi ikinci elde değer yitiriyor takip ettiğim kadarı ile..
-
İstanbul hariç tavsiye edilmeyen markalar dan.
-
Triumph Rocket 3 GT kullanıyorum 1,5 yıldır. Fethiye'de ikamet ediyorum. Burada servisi yok, en yakın Antalya'da olmasına rağmen risk alıp satın aldım. Geçen haftalarda bir problem yaşadım, servise gönderdim motoru, buradan Korlas'ın ayarladığı bir servis aracı ile gönderdim. Gönderi ücretini karşıladılar, sorunumda yağ kaçağıydı, vites müşüründen kaçırıyormuş, contalar değişti düzeldi, garanti kapsamına girdi.
Ha birde yazındı galiba, quickshifterım bozulmuştu, voltaj göndermiyordu, onuda garanti kapsamında kısa süre içinde değiştirdiler.
Onun dışında 4 gün içerisinde 2400km git gel yaptığım bir sürüşüm oldu. Sıkıntısız gidip geldim.
Ben genel olarak memnunum bu süre içinde. Diğer motorlarını kullanan arkadaşlarımda var Trident 660, Speed Triple 1200 RS, onlarda herhangi bir problem yaşamadılar.
-
Trident660 aldım birkaç güne hazır olur serviste yaklaşık 7 aydır araştırıp aldım bu motosikleti
-
Hasan8989 adlı üyeden alıntı
Trident660 aldım birkaç güne hazır olur serviste yaklaşık 7 aydır araştırıp aldım bu motosikleti
Hayırlı olsun, keyifli sürüşler.
-
hayırlı uğurlu olsun inşallah
bende bu modeli çok seviyorum çok güzel duruyor
-
Güle güle kullanın, ben de Tiger serisini beğeniyorum, Triumph köklü ve çok iyi motosikletler üreten bir İngiliz markası, bilen tanıyan alıp kullanıyor.
-
6 ay kadar oldu. Tiger 800 kullanıyorum. İnanın çok memnunum. Sadece model yükseltmek amacıyla sarı siteye koydum. Pek arayan soran yok. Bence tek sıkıntısı bu. Parça problemi yaşanır mı bilmiyorum, ihtiyacım olmadı. Ama İstanbul da yeterince Triumph ustası var.
-
Çok keyifli, çok güzel ve sorunsuz motor. Düşünmeden alabilirsin.
-
Triumph markasını artık göz ardı etmeyin. Yamaha ve Honda'nın da yavaş yavaş pazarına ellerindeki modellerle göz diktiler. Kısa zaman içinde hegemonyaları bitecek. Markanın geçmişi ve kalitesi sorgulamaya kapalı. Arkasında her ne kadar insanların b*kladığı Korlas olsa da yılların distribütörü var.
Geçen hafta ben de Tiger Sport 660 ve Trident 660 bakmak için gittim. Niyetim Tigerdı ama Trident olacak gibi. Marka ve 2.el takıntım olsaydı Vespa'dan bu markaya geçmeyi düşünmezdim
-
avrupalı üreticiler belki japonlar kadar sorunsuz değil ama gerçekten çok kaliteli motosikletler yapıyorlar yani 10 yaşında bmw triumph veya ducati ile yamaha honda aynı değil
teknoloji olarakta ne bulursa koyuyorlar bende tiger 1200 ve 800 kullandım 1200 özellikle yer uçağı gibiydi özellikle frenler ve ayrodinamiği süper 800 ü de nc varken uzun test etmiştim özellikle nc ye göre vites aralıkları çok uzun gelmişti torku da hiç fena değildi zırt pırt vitesle oynama ile uğraştırmıyordu
tiger 900 test sürüşünü izledim 6 . vitesli ile 20 30 km düşüp sonra gaz basıyor vites düşürmeden teklemeden motor yürüyor afrika da denedim öyle olmadı bu duruma moralim bozuldu açıkçası belki 1100 afrika böyle değildir ama tiger 900 afrika 1000L dEn iyi 2024 te birkaç yenilik daha yapılmış 900 ü geliştirmeye devam ediyorlar
ben 800 almadım kronik marş motoru sorunu var diye ama yeni modelleri gayet alınabilir
-
herkese merhaba, bende gecen ay STRS 765 aldim. garanti, servis yedek parca gibi durumlari paylasirim ileride. ama benim suan tek sorunum ingiltereden racefit growler x full egzos getirtecegim, bunu takmak motorun garantisini bozarmi bilemiyorum, bilen varsa bilgi verirse sevinirim. korlas parca satan birimine sordum, bozar dediler. yasal olarak bozarmi yada taksam sonra orjinalini geri taksam ne olur bilemedim. garip bir firma korlas
-
nesi garipmiş yaw, her yerde bu yaptığın işlem garantiyi bozar. Korlas başka sebeplerden gariptir de, bu çok normal yani. =)
Bir şey olursa söylediğin gibi çözümü var, servise gitmeden hemen önce..
STRS'in bloğunu çok incelemedim ama EU5 herhangi bir motorda yazılımsız egzoz yapmak riski artırıyor. Güncel emisyon kuralları yüzünden makinalar hep oldukça fakir çalışıyorlar... egzoz üreticileri istedikleri kadar "bunda gerek yok remape" deseler de, motor iyice fakire düşüyor.
-
Herkesin çok beğendiği ama pek kimsenin almadığı motorlar...
Türkiye'de tabii...
-
yani aslinda garip olan su, yamaha uzerinde akrapovic ile geliyor. UK de sadece bu motora egzos ureten ve hemen hemen butun STRS lerde kullanilan racefit ile degistirmeyi planliyorum. kendileri degistirsin olmadi, yani ducati akrapovic satiyor korlas. yani satmadiklari urunleri garantiye sokmuyor, garip olan bu. neyse bilgisi olan varsa yada taktiran varsa sevinirim paylasirsa bilgilerini
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:10 ----------
Asikurt68 adlı üyeden alıntı
hocam cevap vermedim ama sunu gordum UK de yasadigim sure boyunca, triumph bu isin kalbi. avrupa motorda farkli dusunuyor ve davraniyor. japon parcalarda kullaniyor, avrupa da. hangisi iyi ise onunla ilerliyor. moto 2 de kullandigi bloklari insanlar kullanabilsin diye piyasaya suruyor, otesi varmi? yani istanbulda izmirde ankarada yasayanlar icin bence cok avantajli motor. hatta ilk iki seneyi atlatabilecekseniz sonrasi icinde heryerde kullanilir. 3 silindir icin ise sunu diyebilirim, kaza vs allah korusun olmadigi surece omurluk keyifle binilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------
killingroad adlı üyeden alıntı
nesi garipmiş yaw, her yerde bu yaptığın işlem garantiyi bozar. Korlas başka sebeplerden gariptir de, bu çok normal yani. =)
Bir şey olursa söylediğin gibi çözümü var, servise gitmeden hemen önce..
STRS'in bloğunu çok incelemedim ama EU5 herhangi bir motorda yazılımsız egzoz yapmak riski artırıyor. Güncel emisyon kuralları yüzünden makinalar hep oldukça fakir çalışıyorlar... egzoz üreticileri istedikleri kadar "bunda gerek yok remape" deseler de, motor iyice fakire düşüyor.
buarada racefit stock egzos ayarlari ile geliyor. dolayisi ile yazilima ihtiyac yok
-
73845 adlı üyeden alıntı
yani aslinda garip olan su, yamaha uzerinde akrapovic ile geliyor. UK de sadece bu motora egzos ureten ve hemen hemen butun STRS lerde kullanilan racefit ile degistirmeyi planliyorum. kendileri degistirsin olmadi, yani ducati akrapovic satiyor korlas. yani satmadiklari urunleri garantiye sokmuyor, garip olan bu. neyse bilgisi olan varsa yada taktiran varsa sevinirim paylasirsa bilgilerini
Üstadım kapitalizm 101.
Akrapovic bu egzozu kendisi üretip sattığı zaman bunu atıyorum £500'e satıyor, alıyor parasını konu kapanıyor.
Bu Triumph için motorun tasarlandığı çalışma şeklinde modifikasyona gidilmesi demek. Senin benim gözümde, ya da bir mühendisin gözünde bunun bir etkisi var mıdır yok mudur falan bunlar tartışılabilir; ancak üretici gözünde baktığın zaman bu onaysız modifikasyondur ve ürün garanti dışında bırakılır.
Öte yandan sen Triumph'a gidip kendi sattıkları Akrapovic egzozu aldığın zaman, Triumph bu işten para kazandığı için =), sana bu egzozun bu motosiklet için özel olarak tasarlandığını ve Akrapovic'in özel tasarlamasından ziyade kendilerinin de bunu onayladığını söyleyerek bunu sana £1000'e satacaklar. Böyle bir kontrol ve onay var mı yok mu, Akrapovic'in sattığı egzozun birebir aynısı mı vs bunlar tamamen ilgisiz detaylar. Bütün Dünya'da bu sistem böyle yürür, hemfikir olmayabilirsin tabi ama ben yarın motosiklet üretsem ben de aynısını yaparım. Ben kendi tasarladığım son susturucuya göre bütün sübap zamanlamalarını avansları bütün mappingi hazırladım, Akrapovic'in benim onayım ve denetimim olmadan benim motoruma özel de olsa geliştirdiği şeyin sorumluluğunu neden alayım? Akrapovic garanti versin o zaman? Bu arada bu otomotivde olan bir şeydir, şu an devam ediyor mu bilmiyorum ama AC-Schnitzer'den bir egzoz yazılım vb ürün alıp BMW'nize uyguladığınız zaman AC-Schnitzer aracın garanti süresinde kalan süre için kendisi garanti verir ve bir problem olması durumunda onlar çözer konuyu.
Velhasıl, mappingle ilgili söylediğimin arkasındayım. Egzoz üreticileri ürünlerini albenili hale getirmek için remap gerekmiyor diyebilirler. Hangi yıl bilmiyorum STRS'in motorunu da çok öyle incelemedim ama, EU5 ise çok büyük ihtimalle o da fakir çalışıyor. Taktığın egzoz doğal olarak bunu daha da fakirleştirecek. Bunun yanma odası sıcaklığını artırmaması mümkün değil. Probleme yol açar mı açmaz mı ayrı bir konu elbette. Ducati de egzozu böyle mi satıyor bilmiyorum ama, Aprilia'da mesela egzozla garantinin devam edebilmesinin tek yolu Aprilia üzerinden Akrapovic egzozu satın almak ve o egzoz satın alındığı zaman iletilen yazılımı uygulamak. Yanında yazılım vermiyor olsalar da garantide kalması için de o egzozu Ducati'den alman gerekecektir.
Maalesef üzerinde markanın adı olan şeyler kabaca 2x. Arai Chaser kaskın fiyatı €550 iken, üstünde Ducati logoları olan aynı Chaser'ın fiyatı €1100 idi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)