10 - 15 bin TL arasında kask almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım arkadaşlar. Hem kendime hemde artçım için hangi markalar daha sessiz olur ve daha dayanıklı yardımcı olur musunuz? Bindiğim motor NC 700 integra.
10 - 15 bin TL arasında kask almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım arkadaşlar. Hem kendime hemde artçım için hangi markalar daha sessiz olur ve daha dayanıklı yardımcı olur musunuz? Bindiğim motor NC 700 integra.
Scorpion exo 1400 air fiber ve carbon modellerine bakabilirisiz.
Scorpion Covert FX kullanıyorum. Fiberglas olduğu için hafif, ECE 22.06 sertifikalı olduğu için de güvenlik düzeyi en üst seviyede. Tek kötü yanı, yine kısmen ECE 22.06 nedeniyle dış kabuğu bayağı hacimli bir kask olması. Güvenlik için mutlaka ECE 22.06 sertifikalı bir kask almanızı öneririm. Ayrıca kişisel tecrübem olmamakla beraber karbon kaskların çok hafif, ama fiberglaslara göre daha gürültülü olduğunu duydum. Öncelik sessizlikse karbon çok uygun olmayabilir.
HJC'nin RPHA serisinin de övgüsünü çok duydum, kişisel olarak hiç kullanmadım. Sessizlik konusuna dair genel bir şey söyleyemem, biraz öznel bir konu gibi geliyor bana. Champion Helmets'ın YouTube kanalında bu konularda iyi inceleme ve karşılaştırma videoları var, onları izleyebilirsiniz.
LS2 Challenger kullanıyorum scooter kullanırken. Fiyat-performans seklinde dusunebilirsiniz. Çok sessiz oldugunu söyleyemem ama fiber kabuk en azından.
AGV K6 var büyük motorda kullandıgım. 20K bandında ama AGV K5 e de bakabilirsiniz 15K bandında. Tasarımları hoş kasklar ve oldukca hafifler.
10 15 bin arasında genelde herkes scorpion kaskını öneriyorlar yani en ağır basan marka. Hjc de iyi marka ikisinin arasında kaldım
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:28 ----------
Agv k5 kullanan bulamadım yani ne kadar sessiz ve sağlamlığını öğrenmek için
Alacağınız kask ne olursa olsun hiçbir kask kulak tıkacının sessizliğini, konforunu size veremez. Mutlaka bir çift kulak tıkacı da alalım.
Nexx Viliture çene açılır modelini kullanıyorum. Çok memnunum. Portekiz malı, baya iyi yalıtımı var. Alpina nın kulak tıkaçlarını da tavsiye ederim. Onlar olmadan uzun yol düşünemiyorum.
Hakikaten yahu; gürültü seviyesi bir kaskta en son bakacağım konu, ürün bakarken bu konuyu araştırmıyorum bile.
Arkadaşlar, kısa süre ve mesafeli, nispeten düşük sürat şehir içi kullanımları haricinde kulak tıkacı olmadan motosiklet kullanmayın. Sürekli gürültü kulakları haşat ediyor. En sessiz kaskta bile uzun vadede işitme kaybı yaşayabilirsiniz.
Bende de challenger var. Ozellikle interkom bagladiktan sonra icerisi sanirsin 180 desibel :( alpine kulaklik aldim mecbur hemen.
mümkünse eski model alma.teknoloji gelişiyor kasklar iyileşiyor.scorpion amerikan malı,iyi dizaynırlarla çalışıyorlar.üretimleri çok sıkı denetimde.520 modeli yarıslarda kullanıldı.
1400 modeli çok tutuldu.şuan ultra tct diye patentli kabuk yapısı var.ben hx1 modelini aldım 9500 tl.
covert fx,1400,hx1,exo r1 modelleri güncel.
sanırım 520 modeli biraz eski.
motomaxda havaleye indirim var.vade farksız 6 taksit var.
diger markalar için yorum yapamam
Hiç denemedim deneyeceğim hemen. Teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:52 ----------
Haftada 500 600 km yol yapıyorum iş dolayısıyla. Kulak tıkacının siparişini verdim. Teşekkür ederim. Peki tavsiye ettiğiniz bir marka model varmıdır?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------
Bende sipariş verdim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)