Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet ile trafik

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    Selam dostlarım, trafik bilgimin bir miktar olduğunu düşünüyorum fakat motor bildiğiniz üzere şakaya gelmiyor o yüzden olabildiğimce profesyonelleşmek istiyorum. Örneğin bugün kavşaktan dönerken üstünlüğün bende olduğunu bilmeme rağmen arabadaki adam yüzüme baka baka durmadan üzerime doğru geldi ve falso alarak önünden geçmek zorunda kaldım, o sırada yan tarafından başka bi araba daha hızlı gelseydi patlamıştım belki de. Samsun da trafik kuralları değil orman kuralları geçtiği için ben olabildiğince bilinçli bir şekilde sürebilmek istiyorum, bunun için güzelce anlatan bir youtube videosu vesaire var mı? Bütün trafik önlemlerini falan? Ya da tavsiyeleriniz varsa onları da alabilirim, şimdiden teşekkür ederim.
    (Bu arada forumda konulara giremiyorum nedenini bilmiyorum, yazılanları ancak düzeldiğinde okuyabileceğim)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    iskampavya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF 1000L
    Doğu, güneydoğu haricinde Türkiyenin heryerinde motor/otomobil sürdüm. Samsun kadar rezil araç kullanılan başka hiçbiryer görmedim.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Motosiklet kullanırken "trafikteki en önceliksiz araç benim" şeklinde kullanırsanız riski minimuma indirebilirsiniz. Hiçbir şekilde kendinizi diğer sürücülerin insafına bırakmayın. Bunu gerçekleştirmek için bir diğer taktik oldukça agresif kullanmak olabilir, ancak orada kendi hatalarınızdan kaynaklı riski artırıyorsunuz. Dolayısıyla bkz. ilk cümlem.
    espresso bunu beğendi.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    mecbur değilsen türkiye'de trafiğe motosikletle çıkma; medeni bi ülke olamadık biz henüz.
    fazil bunu beğendi.

Ranke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Medley 150
    Zafer Akçay'ın videolarını tavsiye ederim. Her Pazar günü gerçek kaza-tehlike görüntülerini analiz ederek, motosiklet kullanıcılarının nasıl daha güvenli olabileceklerini ele alıyor. Motora başlamadan önce izlemeye başlamıştım, çok yararını gördüm. Arabaları her an her yere dönebilecek birer atari oyunu engeli gibi görüp, ona göre tedbir almanızı sağlayacak.

Videoları yabancı dilde olmakla beraber, şu kanalda da trafikte nasıl seyredilmesi gerektiğiyle ilgili güzel bilgiler var. Sanıyorum Youtube'da altyazılı olarak izlemek mümkün olmalı. https://www.youtube.com/@MotorcyclePWR Bu kanalda özellikle "SMIDSY" temalı videolar bolca var; SMIDSY İngilizcede "kusura bakma kanka, seni görmedim" anlamına gelen "Sorry mate, I didn't see you" ifadesinin kısaltması. Motor kazalarında araba kullanıcılarının en çok kullandığı ifade olduğu için seçilmiş ve bu tip kazaların adı olarak konulmuş. Filtreleme, sollama gibi konularda da güzel eğitim videoları var.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    domicik 400 ug
    kuralları bilmenin faydası, kuralları bilmendir. kurallara göre sür ancak kurallar önceliği sana tanıyor olsa dahi önceliği kendinde arama. etrafı gözle ona göre sür. ben öncelik bende dahi olsa arabalara dahi duruma göre yol veriyorum çünkü hızlı geliyor. ne yapayım önüne atlayayım bana çarpsın ve ama öncelik bende mi diyim?

biraz korku ve endişe var galiba o da sürerek aşılır. kısaca yazdığın yazıya bakarak söylüyorum. trafik kurallarının tamamını dahi bilmen bugünkü sürüşteki problemden bağımsız bir şey. bahsetmek istediğim o. yoksa elbette kuralları bilmek mühim
    espresso bunu beğendi.

Düşünemedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Zafer Akçay ve Uğur Ertekin içeriklerini sürekli olarak takip edersen bazı konularda öngörülere sahip olup bakış açını değiştirmeni sağlayabilirsin.
    espresso bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Trafikte kendinizi hayvan belgesel filmlerinde afrikanın serengeti çayırlarında sürüsünden ayrı düşmüş antilop yavrusu gibi görün. Her an bir yerden aslan çıkabili, diğer taraftan bi leopar sizi kapabilir, derei geçerken timsah kapabilir, hızlı koşsanız kaşınıza fil çıkabilir şeklinde 360 derece tüm çevrenizden haberdar olacak şekilde temkinli sürün.
    Kurallara göre haklı olmanız kaza yaptığınızda kırılan bir yerinizi daha çabuk iyileştirmeyecek, haklı bile olsanız motorunuza hasar geldiğinde kaskonuz bile olsa bir süre motora binemeyeceksiniz ve mutlaka bir zararınız olacak.
    Zafer Akça'yın videolarında ep der, "çıkar mı çıkar" diye, ona göre sürün, gördüğünüz araç o an en saçma size en zarar verecek hareket neyse kesin onu yapacakmış gibi önceden önlem alın. Mesela sağ tarafta parketmiş araçların yakınından geçmeyin, kesin bir tanesi bakmadan kapısını açar ya da bir tanesi aynaya bakmadan aniden yola fırlar.
    tommygun bunu beğendi.

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    Öneri ve tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim, dediginiz kanallari inceleyecegim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)