A1 ehliyet alabilmem için 30 günüm kaldı. Daha 16 yaşındayım, sizce 125cc bir motor almam yaşım için uygun mu ? Okula falan bu motor ile gidip geleceğim.
A1 ehliyet alabilmem için 30 günüm kaldı. Daha 16 yaşındayım, sizce 125cc bir motor almam yaşım için uygun mu ? Okula falan bu motor ile gidip geleceğim.
Birimiz için belki 16 yaş makul bir yaşken bir diğerimiz için 40 yaş bile çok erken olabilir. Kendinzi en iyi siz bilirsiniz. Bu yaşlarda insanlar risk alıp abidik gubidik işler yapmaya daha yatkındır. Siz de kendinizi bu riskli işleri yapabilecek potansiyelde görüyorsanız motor işini bir kaç sene sonrasına ertelemek de hayırlı olabilir.
50 / 80 / 100 / 110 cc bir motosikletle 125 cc arasında bence çok fark yok. Hepsinde de düştüğünüzde çok hasar alabileceğiniz hızlarda gidebiliyorsunuz. Dolayısıyla size kalmış.
Benim çocuklarım 11 yaşında, yani 5 yıl sonra onlar da motor isteyecekler. Öncelikle düzgün eğitim veren bir ehliyet kursuna yazdırıp A1 ehliyetlerini aldıracağım, sonrasında kapalı alanda hakimiyet eğitiminden başlayıp tüm eğitimleri aldıracağım, tabi en başından komple bütün ekipmanları tamam olması gerek, ondan sonra 125cc birer motor alırım. 50cc ile 125cc motor arasında tehlike olarak çok fark yok. Önemli olan düzgün ve tam ekipman ve düzgün eğitim.
kendine şu soruları sor.kennini tanıyormusun.motor yeteneklerin iyimi.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Motor_beceri
akan trafikte güvenli ilerleyebilirmisin.
kullandıgın aracı tanımalısın.
bu 3 şeyde kendine güvenin varsa alabilirsin.motor yetenek + kendinibilme + trafigi bilme + aracını bilme
deneyim kendi kendine ilerde olusur
en sona kalan şey şu.okula motorla gitmek istiyormusun.
ben şahsen 16 yaşında araç kullanmazdım abin olarak söylüyorum büyük sorumluluk.18 yaşımı bekler olgunlaşır öyle araba yada motor kullanırım.
tavsiyem okula dolmusla,servisle git.illa motor istiyorsan ehliyet al.motora hafta sonu 1-2 saat bin.
uygundur. al geç.
kaskını ve eldivenini unutma.
Abs siz motor alma, genç ve tecrübesiz kişiler için çok tehlikeli. Abs hayat kurtarır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)