Şimdi araştırıyorum hocam, dediğiniz startera da bakayım. B&D daha ucuzsa ona yönelirim, Bosch daha ucuzsa ona, Stanley daha ucuzsa ona
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------
Yanlış anlaşılma yok sanırım, akü şarj cihazlarının marşa etkisi yok biliyorum, aküyü şarj edecek, birde bazılarında da akünün sorunlu hücrelerini iyileştiren özellik varmış, varsa onları yapacak. Motoru en son çalıştıran yine akü olacak.
Aradaki farkı anlattığınız için ayrıca teşekkür ederim, bilmiyordum. Dediğiniz gibi benim aküde minnak. Bir araba veya daha büyük taşıtın aküsü gibi değil. Akü şarj edicez diye bide bozmayalım durduk yere
Peki hocam mesela bu akü şarj cihazını ne zaman kullanmalıyım? Motoru örnek veriyorum 2 hafta sürmedim, gidip akü şarj cihazına bağlayıp, şarj olduktan sonra mı çalıştırmalıyım? Yoksa motor yattı bir süre, gittim marşa bastım marş almadı, ondan sonra mı aküyü şarj etmeliyim? Yoksa ara sıra veya düzenli bir şekilde devamlı şarj etmek mi mantıklı?
Akü starter hiç ihtiyacım olmadı bugüne kadar açıkcası. Ne arabada ne motorda. Ama yine de alıp ekipmanlarımın arasına eklemek istiyorum. Ne olur ne olmaz diye dursun. Bana olmasa bile belki yoldan geçerken birisine lazım olabilir.