Herkese merhaba öncelikle forumunuza yeni katılmış bulunmaktayım. 22 yaşındayım ve uzun bir süredir motosiklet sürme hayali kuran bir gencim. Forumun da özellikle bilgin insanlarla donanımlı olduğunu hissederek ben de tavsiye isteme niteliğinde bir konu açmaya karar verdim.
Öncelikle kendi özelliklerimden bahsedeyim 1.95 boyundayım ve daha önce scooter tarzı motorları biraz deneyebilmiş olsam da herhangi bir tecrübem yok. Daha öncesinde bisiklet çok sürerdim ancak bunun iyi bir etkisi olur mu pek zannetmiyorum. Önümüzdeki aylarda doğum günüm yaklaşıyor ve bir motosiklet alsam mı kendime diye hayalini kuruyorum ancak boyumun çok uzun olmasından dolayı forumda daha öncesinde açılan bazı konularda boyu uzun olanların pek bir şansının olmayacağı gibisinden mesajları okumuştum ve bu beni üzdü. Ancak yine de güncel bir konu açarak yeniden bilgilerinizden istifade edebilirim belki.
Motosikletlerden fazla anlayan birisi değilim kesinlikle ama almışken de scooter tarzında bir şey istemiyorum genelde ona yönlendiriyorlar birazcık havalı bir şey olsun istiyorum. Youtubeda özellikle cruiser tarzında Regal Raptor'un 125CC'lik modeli çok ilgimi çekti bir arkadaşıma sorduğumda 250'lik almamı tavsiye etti ancak ben o kadar tecrübeli olmadığım için 125'lik olanı yeter diye düşündüm. Cruiserlar ilgimi çekiyor ancak enduro, racing türündeki motorlar da gerçekten çok güzel ve hoş duruyor ancak sanırım boydan onlar birazcık eleniyor.
Tavsiyelerinizi bekliyorum 125cc olsun olmasın şimdiden çok teşekkür ederim.