Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Debriyajsız vites attım bir şey olmuş mudur?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    Selam hocalarım, drift l 125 motorumda ayağım yanlışlıkla vitese çarptı ve 10-15km hızla giderken yanlışlıkla 2 ye attım vitesi. Debriyaj basmadan vites atmanın zararı nedir? 1 kereden bir şey olur mu

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    abyasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok :(
    1 kereden bir şey olmaz hocam. Siz yine de çok yapmayın tabii

Motosikleti
    V-Strom DL650
    bişey olmaz. hatta motor devirlenince vites yükseltirken debriyaj kullanmaya gerek yok, devri yakaladın mıydı at vitesi, ama neyse kafa karıştırmayalım şimdi

DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vitesi niye attın ki daha kullanılırdı o.

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Sorun olmaz gönlünüz rahat olsun, eğer bir gün teliniz koparsa debriyajsız bile kullanmak zorunda kalabilirsiniz .

doberman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Dyna Wide Glide
    bir şey olmaz ama sana ders olsun sanırım yeni sürücüsün, vitesi attıktan sonra ayağını geriye çekmeli ve parmak ucuna yakın basmalısın. eğer ayağını vitese yakın tutarsan mesela çok yüksek devirde yanlışlıkla vites düşürebilirsin bu durumda önce motor kol çıkarır bi selam verir, ardından kitleyeceği için muhtemelen kaza yaparsın.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motor 3 gün sonra infilak edecek, geri sayımı başlatmışsın
    lehibeny ve berkeusta01 bunu beğendiler.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    yükseltirken gazı kapayıp aç, düşürürken gazı birden artır, debriyajsız da geçer vites, bi şey olmaz; ama sen gene de çok sık yapma.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Sıralı şanzımanlarda debriyajsız vites değiştirmenin bir zararı yoktur.

Ayağının tık etmesiyle geçebildiyse, zaten geçmesine uygun şartlar vardır. Quickshifter/autoblipper sistemleri de bu şartları sağlarlar başka bir numaraları yoktur. O şartlar olmadıysa, zaten saçma sapan bir güç uygulamak gerekir. Bunu yapmadan kendisi kolaylıkla geçtiyse zaten şartları sağlamışsındır, hiç bir şey olmaz. Önceki motorumu 35bin'de sattım, 5-6bin km'den itibaren ışıklardan kalkış vs dışında debriyajla vites değiştirdiğim çok ender olmuştur - en son 56bin km'de ilandaydı benden sonra alan çocukla da ara ara konuştum, hiçbir problem yok.

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    shruikan hocam dediğinizi yapıyorum, motoru alamdan önce tonla sürüş/öğretici videolar izlediğim için hemen onlara alıştırdım kendimi artık istemsizce öyle yükseltip düşürüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------

doberman hocam teşekkürler tavsiyeniz için öyle yapacağım artık.
    Yanlışlıkla birden vites düşürürsek ne olur? veya yanlışlıkla yavaşken çok yükseltirsek

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)