arkadaşlar supermoto ile off-road motorlar arasında sadece lastik farkı mı var?
arkadaşlar supermoto ile off-road motorlar arasında sadece lastik farkı mı var?
Benim bildiğim kadarıyla sadece lastik değil egzos, dişli takımı ve karbüratör gibi (ateşleme sistemlerinde de) değişiklik yapılıyor.
Supermotoların şanzımanları biraz daha asfalt ağırlıklı kullanıma göre oranlandırılmış ve güçlendirilmiştir.
Çelik fren hortumları ve ekstra güçlü fren kaliperleri ile donatılmışlardır.
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Marka ve Model Kıyaslamaları Bölümünde Markaların Modelleri Arasında Kıyaslama Yapılabilir Bunun İçinde Her Marka Ve Modeli İçin Teknik Bilgi Resim Gibi Bilgiler Verilmesi Gerekir...!!! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
Şikâyetler için... info@motosiklet.net
************** Site Yöneticisi: EgeKnn **************
--- SATILIK MAGELLAN EXPLORIST 300 GPS ---
igilenenler için email: mdinc3000 yahoo.com
Slm
Supermoto ile Off-Road motorları arasında motor dışında baya bi farklılık vardır. Supermoto da kullanılan lastikler 17" tir, lastikler slick diye tabir edilen cadde lastikleri kullanılır ve ön fren diski 320mm dir. Bunun haricinde amortisörler biraz daha kısaltılmış ve sertleştirilmiştir. mekanik Karbüratör kullanılır, örnek verme açısında www.supermoto-tr.com adresinde 2004 model YAMAHA YZ450F'nin adım adım supermotoya dönüşü var. http://www.supermoto-tr.com/viewtopic.php?t=35
Resimli açıklamaları mevcut.
BACK IT IN BABY :bounce:
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)