Bu sosyal medya palyaçoluklarına ben de tahammül edemiyorum, tepkinizi de anlıyorum ama maalesef böyle bir başlığı açarak ve buraya yazarak hepimiz bu ablanın ekmeği oluyoruz. Biliyorum zor ama görmezden gelmekten başka yapılacak daha iyi bir şey yok diye düşünüyorum
Globalde de yazıyordur bu, ürünün faydalı ekonomik ömrü.
ABD kılavuzu:
Vehicle class - Engine displacement - Useful Life Distance
Class I - 50 to 169 cc - 12000 km (7456 miles)
Class II - 170 to 279 cc - 18000 km (11185 miles)
Class III - 280 cc and over - 30000 km (18641 miles)
NHTSA emisyon bölümünün altında ehmen.
Avukatlar tarafından hazırlanan bu kağıt parçalarını bazı açılardan neden ciddiye alıyorsunuz ki =)
Buzdolabında da 7 yıl mı 10 yıl mı ne ömür verilmişti. Tamam vStrom benim buzdolabından sağlamdır da, yine de yazar öyle.
@tommy dedi ya burası kahvehane gibi. Bu kadar cinsiyetçiliğin olduğu yerde ne olacaktı? Sanki erkek youtuberlar bir boka benziyor gibi kadın olmasından yapmadığımız şaka kalmadı.
youtube.com/@bisuruyorum
Motorda mini Z1000 yalniz
Hic gormedim simdiye kadar. Bulabilirsen paylas. Link verdigin kisim bildigin sacmalik:
Class I—5.0 years or 12,000 km (7,456 miles), whichever first occurs
Class II—5.0 years or 18,000 km (11,185 miles), whichever first occurs.
Class III—5.0 years or 30,000 km (18,641 miles), whichever first occurs.
Duz olmayan rakamlari gorunce veri mi toplamislar diye suphelendiydim. Halbuki duz km'yi mile cevirmisler. Komple varsayim.
Abi tabii ki varsayım olacak.
Avukatlar diyorum
Elbette bir VStrom'un ömrü 10 sene değil. 10 sene sonra parça getirme zorunluluğunun kalkmasına karşılık yazalım da nolur nolmaz diye bile eklemişlerdir.
Evet, parça ile ilgili kendilerini sağlama alma teşebbüsü: Ama bana satıştan önce böyle bir tebligat yapılmadı, buna istinaden resmi geçerliliği olan bir tebellüğ belgesi de yok; dolayısıyla daha geniş kapsamlı bir yönetmelik, genelge, kanun yoksa beni bağlamaz bu ibare.
Kullanım ömrünü devlet belirliyor. Yani ticaret bakanlığı.
Ürüne verilmesi gereken garanti ve tamir servis süresini bakanlık belirliyor. Bunlara uymazsanız zaten Türkiye'de satış yapma izniniz olamaz.
Türkiye'de satış yapan bir motosiklet markasının:
2 sene içerisinde üretim hatasından doğacak sorunları giderme (garanti),
10 sene içerisinde bozulacak, değişecek parçaları tamir/değişim yapma (kullanım ömrü)
zorunlulukları vardır. Aksi durumda mahkemeye verir, paranızı ya da benzer ürünü alırsınız.
Kaynak:
https://www.mevzuat.gov.tr/anasayfa/MevzuatFihristDetayIframe?MevzuatTur=7&MevzuatNo=1 9783&MevzuatTertip=5
Burada motosiklet garantileri bir yıl. Aynı motosikletin Avrupa'da garantisi iki yıl.
İnsanlar keşke kendileri olsalar aea olmak veya onun yaptığını yapmaya çalışmak yerine.
Yanlışlıkları, olumsuzlukları gözmezden gelerek azaltabileceğimizi düşünmek ilginç bulduğum bir düşünce tarzı. Çeşitli nedenlerle yanlış işleri gözmezden gelmek davranışı ülkemizde çok yaygın. Bu davranışın pek de hayrımıza sonuçlar vermediği malum. Kazalı motorları hasarsız diye satanları, kilometresi düşürülmüş motorları satanları yazmazsak üçkağıtçıların nesli mi tükenecek.
Söz konusu youtuberin seviye problemini bir kenara bırakırsak İncelediği motoru satan firmanın QJ Motor ve Zontes'i satın aldığını söylüyor. Yine aynı motorun Suzuki GSXR 250 motor bloğunu kullandığını söylüyor. Bu kişi neredeyse 12 bin abonesi olan bir youtuber. Benim Çin malı motorlarla ilgili bir önyargım yok. Ayrıca tanıtılan motorun çok kötü bir motor olamayacağını düşünüyorum (Dayun). Fakat yanlış yaparak doğru sonuca ulaşılamaz. Yanlışları dile getirmekten çekinmemek gerekiyor.
Sosyal medya doğruların veya yanlışların ortaya konulabileceği bir mecra değil. Sosyal medya reklam temelli bir organizasyon.
Tıklanma, beğeni veya etkileşim olduğu müddetçe kralsınız ne dediğinizin bir önemi yok.
Bu şekilde reklam alır para kazanırsınız, onlara doğruyu anlatmaya çalışıp etkileşim sağladıkça onlar daha çok para kazanır daha çok güçlenir. Falcıların yüzbinlerce abonesinin olduğu bir platformdan sözediyoruzBunu demek istemiştim.
Yanlışları dile getirmekten çekinmemek saygı duyulacak bir davranış, ayrıca kimsenin kimseden çekindiği yok. Ama bu olayda tek parametre bu değil. Hangisini daha önemli buluyorsanız öyle davranırsınız elbette.
Ben kötü bir şey göremedim kız bir nevi haklı. Yıllardır motor peşinde koşuyoruz çoğumuz ya bajajın motorlarını kovalıyor ya da yaşlı japonları.
Bu bir gerçek. Hayal ettiğimizi A-L-A-M-I-Y-O-R-U-Z. Ara sıra kendini bilmez birisi sıfır büyük japon alıyor o da ilk iş forumdan kaçıyor
Bizim zamanımızda Haluk Levent'in "Akdeniz akşamları" ve Ege'nin "Yaz aşkım" şarkıları meşhurdu. Eline gitarı alan gencolar gece vakti sahile, kumlara koşar gitarı ve 3 paket sigara içmiş ses telleriyle kafamızı şey ederdi. Ayıp olmasın diye de "lan sus lan" diyemezdik. Bir de Kurt Cobain'in ölümü sonrası böyle depresif ve hisli gözükmek bir ara moda olmuştu. Millet utanmasa yaz vakti bile hırka giyip kurdeşen dökecekti. Çok kötü yıllardı da Allah'tan atlattık, sağ salim bu günlere geldik.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)