Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu

Yurtdışından Alışveriş Rehberi

Motovento
    REKLAM ALANI
    Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Böyle yazışınca, yüzümde anlamsız bir tebessümle aklıma hep YU-MA-TU markası geliyor

YUsuf-MAhmut-TUncer üçlüsünün icad ettiği ve uzakdoğu markası havası veren bir serüven...

Şimdi baktım da, tutmuş gerçekten. Büyümüşler valla

https://www.yumatu.com.tr/hakkimizda
    mertowski ve espresso bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mertowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125
    Pastavilla hakkında da şöyle bir hikaye var.

"1928’de kurulan Kartal Makarnaları batmak üzereyken , 1992’de ismini değiştirip Pastavilla olması ile satış rekorları kırmasının bilinmeyen ilginç öyküsünü aktarmaya çalışacağım sizlere…

Bugün Koç Holding’e bağlı olan Pastavilla İşletmesi , Kartal Makarna adıyla İsmail Hakkı Ulukartal tarafından İzmir Kemeraltı’nda kurulmuştur. Şirketin yönetimi daha sonra Ali Ulukartal’a geçmiş, şirket, 1990’lı yılların başında ekonomik krizle karşı karşıya kalmıştır. Bu zor durumda Kartal Makarna’ya fabrikayı kapatacaktı ya da yok pahasına satacaktı. Tam bu sırada Ulukartal, profesyonel bir kişiden yardım istedi. Nur Demirok’un Kartal Makarna’yı kurtarma plânı tamamen , makarnanın İtalya ile özdeşleştirmesi üzerine kuruldu.

İlk olarak Kartal Makarna ismi Pastavilla’ya çevrildi. Marka olarak İtalyan lisanlıydı ama Türkiye’de üretilen “ Türk Malı” imajı vurgulamaya çalışıldı. İkinci olarak İtalya’ya gidilerek Türkiye’de bulunmayan makarna kalıpları getirildi. Üçüncü hamle buğday,güneş ve İtalya bayrağının da içinde olduğu bir logo yaptırıldı. Dördüncü olarak ;İzmirli İtalyan asıllı bir Levanten olan Hugo Reggie aslında pazarlamayla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen sadece İtalyan ismine sahip olması nedeniyle şirketin pazarlama müdürü yapıldı. Hugo Reggie “Makarna Ustası” olarak lanse edilip bizzat reklamlara çıkarıldı.Son hamle yaratılan yeni imajla birlikte basının karşına çıkmasıydı. 1992 yılında , yabancı sermaye yatırımlarının henüz cılız olduğu bir dönemde basının karşısına çıktı. Pastavilla dünyanın tanıdığı İtalyan markası lezzet ve görünümünde, tabii ki Pastavilla ile ciddi bir ilgi gördü. 1995 yılında şirket hisselerinin tamamı Koç Topluluğu bünyesine geçti.

Pastavilla markası şu anda makarna pazarında Premium segmentte pazar lideri konumundadır. Pazar payını muhafaza ederek , kâr marjının yüksek tutulması stratejisini de devam ettirmektedir.

Kartal Makarnanın sahibi Ali Ulukartal Pastavilla’yı Koç Holding’e sattıktan sonra 1996 yılında İtalyanca “yeşil” anlamı taşıyan VERDE Zeytinyağı markasını kurmuştur. Türkiye’de zeytinyağını ilk kez cam şişeye koyan VERDE şu anda iç pazarda %16 pazar payına sahiptir.

Ali Ulukartal’ın markalaşmanın kişiliğini doğru yansıtan, marka stratejisine uyum sağlayan yaratıcı isimler seçme başarısının sonuçları ortada 🙂"

Bonus: Bir de böyle şeflerimiz var.
    espresso bunu beğendi.

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında bu ürünlerin çoğu aynı fason fabrika(lar)dan çıkıyor, sadece branding yapıyorlar. İç bileşenler bilmemnemaster'la bire-bir aynı olabilir.
    Alıntı mertowski adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim bilgilendirme ve cevaplarınız için.

1300tl'lik ürüne, 750tl vergi. Mükemmel! Buna rağmen ülkede bilindik marka olan bilmemnemaster'den daha uyguna, daha kaliteli ve özellikli olduğunu düşündüğüm bir ürün satın aldım.

bende amazondan cankpyu diye bir model aldım, crown micronun bir modeli ile bire bir aynı, kullanım kılavuzları dahil herşeyi aynı,
    crown micro 5700 tl , benim aldığım 1900 tl
    mertowski ve espresso bunu beğendiler.

Bergson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Biliyorum konudan baya alakasız ama yazacak başlık bulamadım.
    Cuma günü yurt dışı uçuşum var ve Perşembe akşamı izmirden Sabiha Gökçen'e geleceğim yaklaşık 6-7 saat boşum.
    İkinci pist sonrası havaalanının çok yoğun olduğu ortadoğuluların yerlerde yattıkları söyleniyor ki tahmin edebiliyorum,
    Bu surede ne yapabilirim? Gözümde çok büyüyor.
    Metro gece 00-06.00 arası çalışmıyor haliyle Kadıköy ve taraflarında takılamam,
    Uyku kepleri desen 4 saat 75 euro çıkıyor,
    Sandalyede uyumak desen ayrı bir dert,
    Belki ufkumu açacak bu altı yedi saatimi güzelleştirecek bir fikir gelir.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    abi kurtköydesin =)
    metro var diye otobüsleri kaldırma dingilliği yapmadılarsa otobüsle bir yerlere gidilebilir.
    6-7 saate ne yazar tek gün kiralar noldu bilmiyorum ama araba kiralayıp gidip darlık hacıllı falan gezebilirsin gece serinliğinde :D

_recoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    Alıntı Bergson adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cuma günü yurt dışı uçuşum var ve Perşembe akşamı izmirden Sabiha Gökçen'e geleceğim yaklaşık 6-7 saat boşum.
    İkinci pist sonrası havaalanının çok yoğun olduğu ortadoğuluların yerlerde yattıkları söyleniyor ki tahmin edebiliyorum,
    hocam sabiha gökçene 5dk evim gel bende kal dinlenirsin
    F54 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT-07 Tracer - Arora Verano 50/125
    benim de evim maltepede istersen bende de gelip kalabilirsin hocam
    F54 bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi kurtköydesin =)
    metro var diye otobüsleri kaldırma dingilliği yapmadılarsa otobüsle bir yerlere gidilebilir.
    6-7 saate ne yazar tek gün kiralar noldu bilmiyorum ama araba kiralayıp gidip darlık hacıllı falan gezebilirsin gece serinliğinde :D
    6-7 saat sabiha gökçen'de beklenir yaa. yanına güzel sürükleyici bir roman alsan zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın.
    Havalimanı içinde klimalar çok çalışıyor, sürekli oturduğun yerde bekleyince üşünebiliyor, yanında polar bir şey olsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------

Yanlış posta yazmışım, yukarıda alıntı yaptığımı size yazmıştım.

mertowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125
    Lounge tarzı bir yerde vakit geçirilebilir mi? Bazı bankalar, gsm operatörleri bu hizmeti uygun fiyatlı kullanabilmenizi sağlayan kampanyalar yapıyordu.
    espresso bunu beğendi.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı _recoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam sabiha gökçene 5dk evim gel bende kal dinlenirsin
    arkadaşım süpersin motosiklet kardeşliğimi desem türk müsafir perverliğimi desem bilemedim bence her ikisi de sende mevcud

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:48 ----------

Alıntı ofonazi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim de evim maltepede istersen bende de gelip kalabilirsin hocam
    sende aynı recoo gibisin bravo
    ofonazi ve _recoo bunu beğendiler.

_recoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım süpersin motosiklet kardeşliğimi desem türk müsafir perverliğimi desem bilemedim bence her ikisi de sende mevcud
    ne demek abi motorcu motorcunun dostudur her daim, bugün emniyet şeridinde ambulansın çarptığı motorcuya gelen linç yorumlarını görünce daha iyi anladım :D
    F54 bunu beğendi.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    İyiden biraz tatsıza giden bir deneyim ekleyeyim.

RS'in zincir dişlileri değiştirmek istiyorum yakın zamanda, Ön dişli ve zinciri carpi'den çözüyorum. Arka dişli bulmak ise büyük sıkıntı. Kimse stoklu çalışmıyor, stokta bir iki ürünü olan sitede de benim aradığım 43 arka yerine 42-45 falan bulunabiliyor. Bir çok yerde 6 hafta gibi tedarik süreleri var, o kadar da uzatmak istemiyorum. (Bir de işte Avrupa'da Superlite bulmak zor, Amerika'da çok pahalı, Afam az yerde var falan filan biraz ızdıraplı iş..)

Velhasıl FC-Moto'da stokta AFAM Stahl çelik arka dişli buldum, 3-5 güne kargolanır dediği için de ellerinde var diye düşünüp sipariş verdim. Güzel kısmı şu, "bunu da alırım bir ara" dediğim Interphone kulaklık mikrofon setini girlikte almayı unuttum. 2 gün sonra da bu ürünü satın aldım ve sipariş notuna "bedava kargo için sipariş no xx" diyerek ilk dişli siparişinin kodunu yazdım, ikinci siparişteki kargo ücretini iade ettiler. Tertemiz aklı başında süreç, pırıl pırıl.

Tatsızlaşmaya başlayan kısım ise üçüncü defa teslimat ertelendi maili geliyor. AFAM Stahl ellerinde yok anlaşılan. 2 Mayıs'ta sipariş vermiştim, 10 Mayıs'ta mail geldi, bize gelmesi 13 Mayıs dedi. 13 Mayıs'ta mail geldi 15 Mayıs dedi. 14 Mayıs'ta mail geldi tekrar, 23 Mayıs'a attılar. Böyle böyle bu da 4-6 haftaya yaklaşacak gibi. Bir de üstüne FC-Moto'nun DHL Ground ile çalışmasından ötürü ürünü PTT getirecek, kapıda nakit vergi ödemekle uğraşacağım. Üstüne üstlük Interphone seti verdiler kargoya, iki defa kargo parası FC'ye girecek şimdi bu stoğu yanlış gördükleri için =)

Motosikleti
    Başka bir konuda da bahsedilmiş ancak kayıt olsun diye buraya da ekleyelim;

Bugün (6.8.2024) tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, daha önce 150 Euro olan vergi istisnalı yurtdışı alışveriş limiti 30 Euro'ya indirilmiştir...

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240806-13.pdf

Güle güle harcayın

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ucuz atlattım. Daha dün kuyruk çantam geldi
    F54 bunu beğendi.

srdrrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750 X DCT
    Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başka bir konuda da bahsedilmiş ancak kayıt olsun diye buraya da ekleyelim;

Bugün (6.8.2024) tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, daha önce 150 Euro olan vergi istisnalı yurtdışı alışveriş limiti 30 Euro'ya indirilmiştir...

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240806-13.pdf

Güle güle harcayın
    Bu karar yayımlandıktan 15 gün sonra yürürlüğe girer maddesi var. Yani bugün yapılan alışverişler 1 hafta sonra gümrüğe gelse sorun çıkmayacak. Doğru mu yorumluyorum?

Motosikleti
    Alıntı srdrrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu karar yayımlandıktan 15 gün sonra yürürlüğe girer maddesi var. Yani bugün yapılan alışverişler 1 hafta sonra gümrüğe gelse sorun çıkmayacak. Doğru mu yorumluyorum?
    Yasal olarak doğru. Ancak gecikme, vb. durumlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
    srdrrr bunu beğendi.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Bu kadar da olmaz, lanet olsun yav...

Routinues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMOTO 250 SR
    Ülkeyi nasıl çığrından çıkartırız onu düşünüyorlar.

Motosikleti
    Bugün de yeni bir şey öğrendik...

30 Euro'ya düşürülen yurtdışı alışveriş limiti, amazon TR için de geçerli sevgili forum üyeleri...

Geçtiğimiz gün yurtdışı menşeili satın aldığım 2 üründen kargo dahil 1325 TL civarında olanı, yurtdışı alışveriş limitini aştığı için iptal edilmiş. Para bankaya iade edilmiş.

Kısaca şu anda Amazon Türkiye sayfasından yurtdışı menşeili 30 Euro üstü sipariş verebilseniz bile siparişiniz iptal edilecektir. Orada ürün ararken bunu göz önünde bulundurun...

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilen birisinden bilgi istiyorum.

3 bin tl alışveriş yaptım diyelim kargo dahil.

3 bin üstüne vergi, gümrük, müşavir ortalama ilave ne kadar cıkar?

REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)