bilmezkisi adlı üyeden alıntı
Daha yeni Bajaj bayisinden NS 200 aldım. Tarihleriyle birlikte süreci anlatayım sana.
9 Eylül: Bayii ile görüştüm. Model ve renk tercihini yaptım. Kişisel bilgilerimi bayii ile paylaştım. Bayii tarafından mail yoluyla motor alım sürecine dair birkaç kılavuz paylaşıldı(Motosikletiniz gümrükten geçtiğinde, teslime hazır olduğunda gelecek olan SMS bildirimler).
10 Eylül: Dün açtıkları kayıt üzerine bana bir IBAN numarası ve ücreti atarken açıklama kısmına yazmam gereken bir kod gönderdiler. İstedikleri şekilde açıklama kısmına kodu da yazarak ücreti gönderdim(Dekont kaydedilmeli).
12 Kasım: Motosikletin gümrükten geçtiğine, kargo firmasına teslim edildiğine dair bildirim geldi.
13 Kasım: Motosikletin teslime hazır olduğunu ve zorunlu trafik sigortası işlemini yapmamız gerektiğini söyleyen bildirim.
14 Kasım: Zorunlu trafik sigortasını yaptırdım. Bayiye bilgisini verdim. Bayi tarafından doldurmam gereken birkaç dijital belge gönderildi.
15 Kasım: Motosiklet bayisine gittim. Tam bu noktada, kişinin tercihine bırakılmış bir durum var; bayi plaka sana plaka çıkarma belgesi veriyor ve bununla istersen direkt plakayı çıkarıp bayiye dönüp orada taktırıyorsun, istersen de trafikte plakasız dolaşma riskini göze alıp belge ve motorla evine/plaka çıkarma yerine gidiyorsun. Seçim sana kalmış. Ben risk almak istemedim ve plakayı çıkarıp geri geldim.
İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Bu arada ben de ilk olarak görüntüsünden dolayı N 250 almayı düşünüyordum ama uzun bir süre motosiklet kullanmış ve piyasaya hakim bir arkadaşım tarafından, N 250'nin yeni bir model olduğu bu sebeple satmaya çalışırken elimde patlama ihtimali ve parça bulamama sıkıntısı doğurabileceğinden bahsetti. Yeni bir motosiklet kullanıcı olarak da arkadaşımın tavsiyesini dinleyip NS 200'e yöneldim.