uygun fiyatlı önerilerinizi bekliyorum.
xiaomi 1400 e dayanmış; f/p arayışına geçtim.
uygun fiyatlı önerilerinizi bekliyorum.
xiaomi 1400 e dayanmış; f/p arayışına geçtim.
Çok araştırdım 70MAİ aldım daha yeni. 900 civarına geldi xiaomi yan sanayi ürünü zaten. tavsiye ederim
https://www.hepsiburada.com/xiaomi-70mai-tasinabilir-arac-hava-kompresoru-tp04-p-HBCV00001GUUPD?magaza=Torima
Bunu gördüm. 650 TL civarında. Ama ne kadar işe yarar bilmiyorum. Zamanında lastik tamir kiti almıştım. Hani hava tüpü olanlar var ya. Dedantör gibi bir başlığı var, hava tüpünü takıyor ve lastiğe hava basıyor. Lastiğim patlamadığı için bir defa bile kullanmadım. Lastiğim indiğinde de mutlaka yakınlarda benzinlik bulunuyor. Olmasa bile acil durumda hava tüplerini kullanırım. Bu nedenle şarjlı lastik şişirme aletini almadım.
Hava tüplü lastik tamir kitleri 820TL civarı. Şarjlı kompresörlerde 650-1500 TL civarı. Bence lastik tamir kiti hem tamir hem hava verdiği için daha efektif gibi geldi. Kırk yılda bir işinize yarayacak zaten. Karar sizin..
Bu linkini koyduğunuz şarjlı değil çakmaktan çalışanlardan. Benim aldığımın linki bu ama 1 ay olmadan 1300 küsür olmuş bile. Ebat olarak xiaominin aynısı bendeki.
https://www.trendyol.com/70mai/tp05-tasinabilir-akilli-dijital-ekranli-arac-hava-kompresoru-siyah-p-726179078?boutiqueId=61&merchantId=106994
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:45 ----------
Lastik şişirmek için bence güzel olmadık yerde lastik patlarsa çok iş görür lastikçiye veya çekiciye vereceğin para bundan daha fazla olur emin ol. Yanına birde lastik tamir kiti mis gibi olur. Benzin istasyonuna gitmeden soğuk lastikle yapılan ölçüm bence daha sağlıklı. Bu arada 15 günde beton üzerinde lastikler 5 psi inmiş. zaten motorun verdiği tepkiler söylüyor lastiğin indiğini. Araba içinde çakmaklıktan çalışanı almıştım osram marka ondan da memnunum.
https://www.pazarama.com/70mai-tp05-tasinabilir-akilli-dijital-ekranli-arac-hava-kompresoru-siyah-p-6971669782016?magaza=torima birde bu link var indirim çıktı 1225 civarı
Xiaomi'yi kullanıyorum ve memnunum. Daha önce burada başka bir başlıkta da tavsiye etmiştim ancak şuanda güncel fiyatı bana yüksek geliyor, 1300tl civarında. Bozulsa etse doğru düzgün bir servis hizmeti alamadıklarından bahsetmiş insanlar şikayet sitelerinde.
Satış sonrası hizmetler kapsamında servis ve garanti konusundan dolayı şuanda böyle bir cihaz alacak olsam Bosch markasının şarjı cihazını seçerim.
Eğer ki çakmak şarjı girişli bir seçim yaparsak daha da uygun fiyatlı seçenekler mevcut. Xmax'de çakmak girişi var mesela, büyük avantaj bu yüzden. Yedek bir çakmak şarjlı cihaz almayı düşünüyorum. Ancak motosikletinizde çakmak şarj çıkışı yoksa şarjlı(pilli/bataryalı) cihaz almaktan başka bir seçenek yok gibi.
Bu kompresörler yalnızca lastik patlarsa diye değil ki. En az haftada bir hatta köfte turu gibi uzun turlara çıkacaksak yola çıkmadna önc elastik havasını kontrol etmek ve tamamlamk için taşıyorum yanımda. Benzin istasyonlarındaki cihazlar eskimiş/ayarsız/bozuk olabiliyor.
Ben de bir ara çok düşündüm Xiaomi almayı ama sonradan ayda 1 ya da 2 kez moto lastikçime giderek hava kontrolü sağlamak ve muhabbet sohbet etmek bana daha ekonomik geldi.
Ben de uzun uzun düşündüm bunlardan almayı. İncelemelerini okudum, izledim. Komple inik lastiği birkaç dakikada anca, bolca gürültüyle şişirdiğini görünce vazgeçtim.
Lastik patlarsa köpük kullanıyorum. Sonra da benzinlikte şişiriyorum.
Sibopta ya da jantta bir sorun yoksa lastik hava kaçıran bir şey değil.
2 derecede 1 psi değişim olur, o normaldir. 42 psi'la 37 psi arasındaki farkı ben hissetmiyorum, o da 10 derece yapıyor. Yani İstanbul gibi bir yerde, mevsim değişimlerinde basınçları güncellemeniz yeterli.
Piste çıkmıyorsanız her hafta ölçeyim, takviye yapayım gibi işlere gerek yok.
RS'i bi çıtır düşük basınçta bırakmıştım havalar soğumadan önce,ki standda durduğu halde Pazartesi akşamı çıktığımda motor ilk virajda direk haldur huldur haldeydi. Kenara çekip ulan patlak falan mı diye kontrol etmem gerekti. Biraz sürüp benzinciye gittiğimde normaldeki soğuk kullandığım basınçtan 0,5 bar kayıp vardı - kabaca 7psi. Arkada kolay fark edilmeyebilir ama önde 6-7 psi gayet kötü etkiliyor.
1300TL az para demeyeceğim, ama hiçbir şeyin hiç kimsenin olmadığı bir yerde lastiğe hava basabilmek kritik olabilecek bir şey. İhtiyaç duyulduğunda sağlayacağı fayda 1300TL'den çok fazla. Bu tabi sürüş tarzı sürülen yerler vs bir çok etkene göre de değişir.
Ben benzincilerinkini kullanmıyorum, nedense kafamda hep o benzinlikçi pompalarının kalibrasyonlarının doğru olmadığına dair bir ön yargı var. Moto lastikçiye gidip yarım saat , 1 saat bekleyip lastikler soğukken ölçüm yaptırıyorum. Umarım o yarım saat, 1 saat aralığında da lastiklerim soğumuş oluyordur. Sizin oralar da tam at hırsızıymış.
Aslında olmuyor. Ya bişey olacağından değil, benzincideki de 1-2psi bozuktur yine at deve değil de, hani tam doğru tanımı yapacaksak soğuk basınç dediğimiz şey geceden sabaha bulduğumuz şey, hava da çok sıcak değilken. Ha at deve fark mı hayır, maksat nerdlük olsun =)
Benzincilerdeki pompaların kalibrasyonunun bozuk olması yalnızca önyargı değil, başıma geldi.
Kadıköy Ziverbey'deki BP istasyonunda lastikleri şişirdim, E5'e çıktım karşıya geçmek için, 50'yi geçince arka teker kafasına göre davrandığını hissettim, korka korka yavaş yavaş sürdüm Altunizade'den e5'den çıktım ilk gördüğüm benzin istasyonunda tekrar kontrol ettim, 33psi hava bastığım lastik 25ps gösteriyordu, tekrar 33psi hava basınca motorun gidişi düzeldi, eve gelince de ilk işim internetten xioami pompa sipariş etmek oldu.
Belki hepsi değildir, belki çoğu düzgündür ama bozuk/kabresiz olanına denk gelme olasılığı varken işi sağlama alıp hepsinden şüphelenmek doğru çünkü yanlış kalibrasyonlu ya da bozuk pompa olduğu zaman benzin istasyonuna bir yaptırımı yok ki bu şekilde bozuk olanlarına denk gelinebiliyor.
Benzinliklerin pompaları çöp, eskiden de doldurduktan sonra mutlaka kendi manometrem ile kontrol ederdim. Her pompanın her farklı zamanda ayarları farklı oluyordu.
Evde yola çıkmadan hep aynı kalinrasyonda olan (öyle ümit ediyoruz...) bir aletle kontrol edebilmek ve eksiklik varsa tamamlamak harika bir şey.
Her kuruşuna değiyor Xiaomi gibi aletler.
Bazı durumlarda denenmiş, tavsiye edilmiş bir cihaz yerine az daha ucuzunu almak uzun vadede daha pahalıya gelebiliyor. Yani risk, xioami 1400 lira diyelim, 1000 liraya başka marka aldınız ama o kadar memnun kalmadınız, oysa xioami denenmiş, kullanların çoğu memnun vb. aradaki 350-400 lira fark zaten bir köfte turunda köftecide hayvan gibi yiyince o parayı harcıyoruz, böyle durumlarda az yerim pahalısını alırım, hemen alamazsam da az bekler sonra alırım ama riske girmem.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)