En çok dizlerim üsüyor ve yazlık eldiven kullandığım için elim üşüyor ama dizlerimdeki his daha garip bir his bunun bir zararı olur mu ilerde acaba
En çok dizlerim üsüyor ve yazlık eldiven kullandığım için elim üşüyor ama dizlerimdeki his daha garip bir his bunun bir zararı olur mu ilerde acaba
Soğuğa karşı uygun tedbirleri almadan/alamadan motosiklet kullanan abilerimizin çoğu ileri yaşlarında yaz sıcaklarında dahi motosiklet kullanmazken bile bacak ağrılarından şikayetçi durumdalar. Dahası bacaklarının üşümesinden ötürü yine yaz/kış pantolonlarının altına içlik giyerek gezmek zorunda kalıyorlar. Soğuğa kabadayılık olmaz. Gençken üşüme hisdine belki sabredilebilir ama sonraki zamanlarda çok sıkıntı çekiliyor. Tedbirini şimdiden almak iyi olacaktır.
Diziniz için mutlaka diz/bacak örtüsü alın. Direkt pantolonun ustune geçirilenlerden alabilirsiniz. İnanın sağlık için çok kıymetli bir ürün.
Dizlerinizi soğuktan korurken böbrekleri de soğuktan korumayı ihmal etmeyin.
https://www.feyizoglu.com/Fermuarli-...BoC9jkQAvD_BwE
2016'dan beri kullanıyorum. Pantolon üstüne giyip devam. Yağmura da uzun süre dayanıyor.
Gençken idare ediyorum diyebilirsiniz ama yaş bir yere geldikten sonra acısı fena çıkar.
O yüzden her türlü tedbiri almakta fayda var.
Senelerdir şunun su geçirmez olanını çıkaramadılar ya ona yanarım. 15 senedir herkes "su geçiriyor, yağmurda bir işe yaramıyor" diyor ama hala çözüm bulamadılar.
Spidi Superstorm H2out modeli iyiydi hoştu ama onun da üretimi durdu. Yeni modeli de hem çok pahalı hem de ülkeye gelmedi gibi bir şey.
Mutlaka A'dan Z'ye rüzgar ve soğuk geçirmeyen bir ekipman takımınız olsun. Üşüyen her yer ileride sorun demektir. Kışın motora binerken(şimdilerde pek binmiyorım) Yukarıdaki arkadaşın paylaştığı Lbc marka yerli üretim, pantolon üzerine giyilen yandan fermuarlı ve korumalı bir pantolondan almıştım, soğuk, rüzgar ve hafif yağmurda gayet memnun kaldım. Hala da taş gibi duruyor.
Aslında iş kıyafetiyle kış vakti motorla işe gitmek zorunda kalanlar için en iyi alternatiflerden biri de İzmir'de üretim yapan Torchsuits'in Torchpro isimli tulumu. (Adamlarla ticari bir bağlantım ya da onlardan herhangi bir çıkarım yoktur, sadece birilerinin işine yarar diye paylaşıyorum.)
http://www.torchsuits.com/torchpro.html
diz örtüsü tavsiye ederim + elcik koruma kuryelerin kullandığından kesin çözüm
2018 yılında nc 700x varken alıyım demiştim işe gezmeye giderken soğuklarda rahat olur diye o zaman mudaili denebilecek revit sand2 ye de bakıyordum 2 parça giy çıkarı zordur diye buna yönelmiştim ama revitin alt üst takımından daha pahalıydı fiyatı şu an heralde 20 30 a satıyordur yerli üretim ok ama adam akıllı arge teste girmemiş bir tulumada o kadar para vermem açıkcası sonra gidip alpinestar andes v2 alt üst takım aldım 3 sene gram su geçirmeden mutlu mesut kullandım
konudaki soruya gelicek olursak dizleri ve elleri yüzde yüz koru zaten kışın ellerin hissizleşmesi kontrol eksikliği ve kazaya bile sebep olabilir dizlerde malum yaşlanınca hayattan soğutucak seviyede romatizmaya yada eklem rahatsızlıklarına neden olucaktır dikkat edilmezse
welcome to my world https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
genç adam üşür mü ya ?
Bugün hava 3 derece idi ,ortalama 100 km ile şehirlerarası 120 km sürdüm,ciddi de rüzgar yedim.Ama sorunsuz olarak yolu tamamladım.
[IMG][/IMG]
üşüdüm mü ? hayır.
doğru giyindiğinizde -15 derecede bile motor kullanırsınız.
motorda soğugun şakası yok,soğuga karşı sabit duruyorsunuz ve daha ağır şekilde maruz kalıyorsunuz ,hissedilen sıcaklık dış ortamın en az 10 derece altına düşüyor,belki de daha fazla.
siz diziniz üşüdü zannedersiniz ama o soğuk belki belinizde ,boynunuzda sorun yaratır ve sürekli soğuga maruz kalırsanız bir süre sonra motor kullanmak bir yana,yürümekte bile sorun yaşayabilirsiniz.
uzun yıllar motor kullanmak istiyorsanız uygun kıyafetiniz yoksa motora binmeyin,doğa ile doğru olmayan şartlarda inatlaşan kimse başaramadı.
kışın yazlık eldiven kullanıyorsna muhtemel esofmanla sürüyorsundur motoru :D
softshell pantolon ya da içi polarlı pantalon al, sıcacık gezersin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)