Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

CBR 250 ve motor ışığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    merhabalar
    CBR 250 olan motorumda anahtarı takıp elektriği açtığım süre zarfında bi sıkıntı yok ancak marşa bastığımda motor ışığı 2-3 saniye kadar yanıyor ve geri sönüyor. Motor devrinde de bu 2-3 saniyelik süre boyunca 1 devirlik artış oluyor (motor ışığının yanmasıyla alakalı mı bilmiyorum). Şuanlık çalışmasında, yolda giderken herhangi bi stop etmede vs sıkıntı verdiği bir yanı yok ancak bu ışık insanı düşündürüyor sonuçta bunun sebebini bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Not: Akü çok eski değil marşa basar basmaz tekte çalışıyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    yağı eksilmiş olmasın?

Motosikleti
    düldül(z-one)
    oksijen sensörü gibi duruyor motor da takırtı vs var mı ilk çalıştırma da veya çalıştıktan sonra

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    hayır yağı yeni değiştirmeme rağmen yine de yapıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------

dikkat etmedim herhangi bir takırtı vs yapmıyor ama oksijen sensoründen olsa sürüşte de sıkntı çıkarmaz mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:06 ----------

Marşa basıldıktan sonra 1 2 saniyeliğine yakıyor ve sönüyor. Bakımlarını düzenli olarak yapıyorum. Oksijen sensorü tam olarak nerede bilmiyorum bilen arkadaşlar yerini söylerse onuda kontrol edebilirim youtube da yada google da yerini tam bulamadım

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Kimi araçlarda arıza ışığı geç söner yani araç çalışır ve 5 saniye civarı geç söner, belki sizin aracınızdada böyle bir durum vardı sizde bunu farketmediğiniz için böyle görüyor olabilirsiniz, rölanti artması ise havalar soğuk olduğundan dolayı motor 5 saniye civarı yüksek çalışır ardından normal seviyeye yavaş yavaş gelmeye başlar.

Oksijen sensörü egzozda bulunur, egzozun çıkış kısmını takip edin orada buji gibi bir sensör var. O sensör oksijen sensörüdür.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)