Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial Drift L 125 CBS istop etme sorunu YARDIM edin

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Drift L 125
    2022 model Mondial Drift L 125 cbs motorum var. Rolantide istop ediyor giderken istop etmiyor ama gaz yememe sorunları oluyor bazen ara gaz verip devam ediyorum. Artık delirmek üzereyim çözüm olarak denediklerimide ileteyim;
    Buji değişti
    Sübap ayarı yapıldı,
    Isı müşürü değişti,
    Debriyaj teli ayarı yapıldı,
    Gaz teli ayarı yapıldı,
    Hava filtresi değişti.
    Sizden ricam bildiğiniz başka bi çözüm varsa yazın yada ankarada bunu çözebilecek bi usta varsa yazın cidden motordan soğudum artık lütfen yardım edin.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    düldül(z-one)
    buji piposu, ateşleme bobini yüksek ihtimalle bunlar da sıkıntı var zaten değişmeyen bi bunlar kalmış :D

Motordan soğumanı gerektiren bir şey yok bu motorda en büyük kronik sıkıntısı. Çoğu kullanıcı bu marka ve modelde aynısını yaşıyor maalesef.

Motosikleti
    Drift L 125
    Sanırım bahsettiğiniz ürün bu;
    https://ty.gl/xpn7i9kxp1
    Pipo ve ateşleme bobini beraber satılıyor sizce çözüm olur mu?

Motosikleti
    düldül(z-one)
    Alıntı Newmotorcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanırım bahsettiğiniz ürün bu;
    https://ty.gl/xpn7i9kxp1
    Pipo ve ateşleme bobini beraber satılıyor sizce çözüm olur mu?
    garanti veremem ama bence sorun bunlarda

Motosikleti
    Drift L 125
    Alıntı spacenet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motordan soğumanı gerektiren bir şey yok bu motorda en büyük kronik sıkıntısı. Çoğu kullanıcı bu marka ve modelde aynısını yaşıyor maalesef.
    Malesef bir çok mağdur var bu konuda internette hiç bir yerde bu soruyu soran görmedim umarım bunu yaşayanların sorununuda çözer.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------

Alıntı turkerboss adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    garanti veremem ama bence sorun bunlarda
    Buralarda götürüp denetebilceğim bir serviste yok hepsi başından savıyor insanı bunuda deniyeyim umarım olur.

Motosikleti
    düldül(z-one)
    Malesef bir çok mağdur var bu konuda internette hiç bir yerde bu soruyu soran görmedim umarım bunu yaşayanların sorununuda çözer.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------

Buralarda götürüp denetebilceğim bir serviste yok hepsi başından savıyor insanı bunuda deniyeyim umarım olur.
    youtubedan baktım bu sorun çoğu drift l de varmış sorun subap ayarı deniyor egzoz subabı fazla sıkı olduğu için yapıyormuş onun dışında buji piposunda çatlak olduğunda yapıyormuş yani sana dediğim parçanın metal kısmından bahsediyorum

hocam öncelikle geçmiş olsun. bu sorunun çok muhtemel iki sebebi olabilir. ateşleme ve yakıt akışı. ateşleme için buji piposu, ateşleme bobini vs kontrol edilmeli. ama benzin pompası ve enjeksiyon sisteminden dolayı da yapıyor olabilir. iyi bir usta bunları kontrol edip hangisinde problem varsa sorunu çözebilir. özellikle benzin pompasına baktırın. demek istediğim sadece ateşleme kısmına odaklanmayın, yakıt gönderen kısımlar da önemli. dediğiniz gibi subap ayarı da olabilir tabi.

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Rölanti motoruna bakılmasında fayda var, bilinen üzerine Ns200 modellerinde stop etme gibi problemler mevcut ve bunu ben rölanti motorunu değiştirmeden en aza indirdim. Bunun için gaz kelebeğini komple söküp tüm sensörlerin ve enjektörün ucunu son olarakta gaz kelebeğini balata spreyini iyice temizledim ve rölanti dalgalanması ve stop etme en aza indi. Zamanla biriken kurumlar sensörlerde hataya sebebiyet vererek böyle durumlar yaşatıyor, şu an motosikletimde bu tarz şeyler en aza indi.

Motosikleti
    Drift L 125
    Alıntı ananasboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam öncelikle geçmiş olsun. bu sorunun çok muhtemel iki sebebi olabilir. ateşleme ve yakıt akışı. ateşleme için buji piposu, ateşleme bobini vs kontrol edilmeli. ama benzin pompası ve enjeksiyon sisteminden dolayı da yapıyor olabilir. iyi bir usta bunları kontrol edip hangisinde problem varsa sorunu çözebilir. özellikle benzin pompasına baktırın. demek istediğim sadece ateşleme kısmına odaklanmayın, yakıt gönderen kısımlar da önemli. dediğiniz gibi subap ayarı da olabilir tabi.
    Dediğiniz daha mantıklı ama malesef ankarada gitmediğim mondial servisi kalmadı gittiklerim ise ilgilenmiyorlar bakmıyorlardı baştan savıyorlardı bildiğiniz usta varsa tavsiyeye açığım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rölanti motoruna bakılmasında fayda var, bilinen üzerine Ns200 modellerinde stop etme gibi problemler mevcut ve bunu ben rölanti motorunu değiştirmeden en aza indirdim. Bunun için gaz kelebeğini komple söküp tüm sensörlerin ve enjektörün ucunu son olarakta gaz kelebeğini balata spreyini iyice temizledim ve rölanti dalgalanması ve stop etme en aza indi. Zamanla biriken kurumlar sensörlerde hataya sebebiyet vererek böyle durumlar yaşatıyor, şu an motosikletimde bu tarz şeyler en aza indi.
    Drift L rolanti motoru bulunması zor umuyorum ki sorun buji ve bobindedir yoksa kafayı yiyeceğim.

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Dediğiniz daha mantıklı ama malesef ankarada gitmediğim mondial servisi kalmadı gittiklerim ise ilgilenmiyorlar bakmıyorlardı baştan savıyorlardı bildiğiniz usta varsa tavsiyeye açığım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------

Drift L rolanti motoru bulunması zor umuyorum ki sorun buji ve bobindedir yoksa kafayı yiyeceğim.
    Rölanti motoru arızalanırsa zaten arıza ışığı verir, rölanti motoru hassas çalışan ve biriken kurumlardan çok çabuk etkilenebilecek parçadır. Yani temizliği yapıldıktan sonra düzelebilir.

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    sorunun çok net yakıt pompası
    düşük cc motorların ve büyük motorların tamamında bu problem sadece depoyu yarım veya çeyrekte bıraktığınız veya çoğu zaman tam bitmek üzereyken benzin aldığınızdan olur
    yakıt pompasını kontrol ettirin

Motosikleti
    Drift L 125
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sorunun çok net yakıt pompası
    düşük cc motorların ve büyük motorların tamamında bu problem sadece depoyu yarım veya çeyrekte bıraktığınız veya çoğu zaman tam bitmek üzereyken benzin aldığınızdan olur
    yakıt pompasını kontrol ettirin
    O da olabilir çünkü depoda benzin varken tek diş yanıp sönüyordu dikkate almıyordum şamandıradandır diye sonradan farkettim ki boşuna onu yapmamışlar depo fulledim hemen.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler