Şu an en işe yarar site bence asagıdaki. eksikleri var ama kamp için çok fazla yer datası var.
https://www.kampingturkiye.com/
Tamamen kendi fikirlerim dahilimde söyle başlayabilirim. Eğer arabanız vs. de var ise kamp eşyası bakımından ayrı bir yük programı yapmanız lazım. Motosiklette "bir şekilde sığdırırım" ile alınan eşyalar rahatsız edici oluyor. Adamlar balta , masa, mangal falan taşıyor motorda. Bana bu sacma geliyor. (aynı yerde 2-3 gün ve fazla konaklama olacak ise gerekebilir)
Ben özellikle agaclık bölgeli tesisleri ya da kalabalık free camping noktalarını tercih ediyorum artık o kadar mülteci kaçak aldık ki tenha bölgelerde tek kamp yapmak akıllıca değil. Günübirlik bir gezide , powerbank, yemek kiti, emaye kupa, mini gazlı ocak, çadır, sandalye, termal polar, güneş enerjili lamba ve mini yiyecek icecek cantası yeterli geliyor.
Hiç tecrüben yok ise bence şöyle bir sıralama ile kamp alışkanlıgı yapabilirsin.
Tesisli Deniz Kampı
Tesisli Orman Kampı
Yanında WC'sini falan kullanabileceğin yer olan tesissiz deniz kampı (grupların oldugu kalabalık bölgeler)
Tesissiz orman kampı (grupların oldugu kalabalık bölgeler)
Solo dağ bayır orman koy vs. kampları (tavsiye etmem riskli bence)