Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hangi markayı önerirsiniz?

REKLAM ALANI

Arkadaşlar biliyorum Japon malından şaşmamak lazım ama maalesef elimdeki bütçe kısıtlı olduğu için daha ucuz yollu motorlara yönelmem gerekiyor. Sıfır motorlara bakıyorum aşağı yukarı 100-150bin arası bütçem var ve alabileceğim motorların ve markalarının bir listesini çıkardım.

RKS
    Arora
    Apec
    Motolux
    CF Moto
    Bajaj
    Mondial
    Regal Raptor

Karışık olarak içerisinde sıfır alabileceğim Cruiser, Cross, Scooter, Touring, Naked ve Super Sport gibi türler var.

Markaların pek iyi olmadıklarını biliyorum ama dediğim gibi bütçeme uygun bunlar var. En iyisi marka olarak hangisidir sizce? Yedek parça olarak olsun, sağlamlık ve güvenlik olarak olsun hangi markaya yönelmeliyim? (150-250cc arası olacak alacağım motor).

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Jeansque - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Sağlamlık olarak bilemem ama Bajaj gerek yedek parça bolluğu gerek parça fiyatlarının uygunluğu gerekse piyasada hızlı bir şekilde elden çıkarılması olsun en mantıklı seçenek gibi duruyor. Bajaj harici küçük CC olarak CFMoto duruyor ama onun da parça ve aksesuar bulunabilirliği henüz Bajaj'ın yarısı değil.

Bajaj,Tvs,hero tercih edebilirsiniz.

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Bajaj...

Scooter olarak düşünürseniz Sym, Kymco...

Kanuni Seha 150 fiyat/performans olarak çok ideal bir scooter. Kronik bir arızası yok. Start/stop, elektronik ateşleme, el frenine kadar var. Honda ADV'nin en benzer çakması

Motosikleti
    Dominar 400 UG - Hero xPulse
    Fiyat/performans özelinde Bajaj ve Hero'nun herhangi bir modeli tercih edilebilir.

Motosikleti
    düldül(z-one)
    bajajdan devam çinliye bulaşma hayattan soğursun

Khaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Bajaj satış sonrası hizmette sınıfta kalıyor. Hero tavsiye ederim.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Kymco biraz daha yüksek fiyatlarda ama Sym nin bütçene uygun modelleri var ve listendekilerden çok daha kaliteli üretim yapıyor..

Kymco ve Sym hiç bakmamıştım sağolun arkadaşlar göz atıcam. Hero konusunda da pek bir bilgim yok bir kaç bütçeme uygun model gördüm ama motor işlerine aşağı yukarı yeni başladığım için pek bilgim yoktu kalitesizdir diye düşündüm bir göz atayım. Bajaj konusunda da haklısınız belki bajaja yönelebilirim.

fancydriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Ns200 - Honda Cb250R - CfMoto Mt650
    İkinci elde Xmax var o fiyatlara, nispeten düşük km bulabilirseniz düşünülebilir.

Bütçenizin az üstü, Sym Dragon DRG 160 var, tcs var motorda(kayma önleyici) yorumları da iyi duruyor, tipi şahane bence. Bütçenizin çok daha üstünde Joymax Z var 250cc, çıkabilirseniz bunu düşünürsünüz bence.

Bu arada bence acele etmeyin, kış geldi, motor kampanyaları olabilir, asgari ücret zammı zamanlarında edinirsiniz acelesi yoksa, uygun bir kampanya ile normalde almakta zorlanacağınız bir motoru alabilirsiniz, firmalar epey kampanya yaptılar, dahası da gelir bence.

Kymco'nun modelleri de var, onlara da bakın derim. Dahası oturduğunuz yerde ya da gidip alabileceğiniz yakınlıktaki illerdeki bayiler ile bir görüşün, nakit dolaşımı az şu sıralar ve satış yapmak için şekilden şekle giriyorlar.

Çok teşekkür ederim değerli bilgiler için 🙂
    Zaten şuan elimde 80lik brilliant 50 pro var ilk motorum ayrıca. A2 ehliyete de yeni yazıldım sınav Ocak başlarında olacak ve ehliyet işlemlerinin tamamlanması, motorumu satıp yeni motor bulup alma süresi derken zaten sanırım 4-5 ay gibi bir süreyi bulur yeni motora geçmem. Kampanya yaptıklarını gördüm ben de bir kaç yerde ve araba piyasasında da bir düşüş var ama malum her an her şey olabiliyor ben asgari ücretle çalışıyorum ve ocakta asgari ücrete zam geldiğinde motor fiyatlarına da zam gelecektir ve o zaman durum ne olur bilmiyorum açıkçası insan çekinmiyor değil bir yandan da.

Kurs hakkında bilgi vermeyi unutma

Tabi ki Bajaj. Bu seçenekler rakipken aksi düşünülmesi bile hata.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)