Hangi markayı önerirsiniz?
Reklamlar
-
Arkadaşlar biliyorum Japon malından şaşmamak lazım ama maalesef elimdeki bütçe kısıtlı olduğu için daha ucuz yollu motorlara yönelmem gerekiyor. Sıfır motorlara bakıyorum aşağı yukarı 100-150bin arası bütçem var ve alabileceğim motorların ve markalarının bir listesini çıkardım.
RKS
Arora
Apec
Motolux
CF Moto
Bajaj
Mondial
Regal Raptor
Karışık olarak içerisinde sıfır alabileceğim Cruiser, Cross, Scooter, Touring, Naked ve Super Sport gibi türler var.
Markaların pek iyi olmadıklarını biliyorum ama dediğim gibi bütçeme uygun bunlar var. En iyisi marka olarak hangisidir sizce? Yedek parça olarak olsun, sağlamlık ve güvenlik olarak olsun hangi markaya yönelmeliyim? (150-250cc arası olacak alacağım motor).
Reklamlar
-
Sağlamlık olarak bilemem ama Bajaj gerek yedek parça bolluğu gerek parça fiyatlarının uygunluğu gerekse piyasada hızlı bir şekilde elden çıkarılması olsun en mantıklı seçenek gibi duruyor. Bajaj harici küçük CC olarak CFMoto duruyor ama onun da parça ve aksesuar bulunabilirliği henüz Bajaj'ın yarısı değil.
-
Bajaj,Tvs,hero tercih edebilirsiniz.
-
Bajaj...
Scooter olarak düşünürseniz Sym, Kymco...
Kanuni Seha 150 fiyat/performans olarak çok ideal bir scooter. Kronik bir arızası yok. Start/stop, elektronik ateşleme, el frenine kadar var. Honda ADV'nin en benzer çakması
-
Fiyat/performans özelinde Bajaj ve Hero'nun herhangi bir modeli tercih edilebilir.
-
bajajdan devam çinliye bulaşma hayattan soğursun
-
Bajaj satış sonrası hizmette sınıfta kalıyor. Hero tavsiye ederim.
-
Kymco biraz daha yüksek fiyatlarda ama Sym nin bütçene uygun modelleri var ve listendekilerden çok daha kaliteli üretim yapıyor..
-
Kymco ve Sym hiç bakmamıştım sağolun arkadaşlar göz atıcam. Hero konusunda da pek bir bilgim yok bir kaç bütçeme uygun model gördüm ama motor işlerine aşağı yukarı yeni başladığım için pek bilgim yoktu kalitesizdir diye düşündüm bir göz atayım. Bajaj konusunda da haklısınız belki bajaja yönelebilirim.
-
İkinci elde Xmax var o fiyatlara, nispeten düşük km bulabilirseniz düşünülebilir.
Bütçenizin az üstü, Sym Dragon DRG 160 var, tcs var motorda(kayma önleyici) yorumları da iyi duruyor, tipi şahane bence. Bütçenizin çok daha üstünde Joymax Z var 250cc, çıkabilirseniz bunu düşünürsünüz bence.
Bu arada bence acele etmeyin, kış geldi, motor kampanyaları olabilir, asgari ücret zammı zamanlarında edinirsiniz acelesi yoksa, uygun bir kampanya ile normalde almakta zorlanacağınız bir motoru alabilirsiniz, firmalar epey kampanya yaptılar, dahası da gelir bence.
Kymco'nun modelleri de var, onlara da bakın derim. Dahası oturduğunuz yerde ya da gidip alabileceğiniz yakınlıktaki illerdeki bayiler ile bir görüşün, nakit dolaşımı az şu sıralar ve satış yapmak için şekilden şekle giriyorlar.
-
Çok teşekkür ederim değerli bilgiler için 🙂
Zaten şuan elimde 80lik brilliant 50 pro var ilk motorum ayrıca. A2 ehliyete de yeni yazıldım sınav Ocak başlarında olacak ve ehliyet işlemlerinin tamamlanması, motorumu satıp yeni motor bulup alma süresi derken zaten sanırım 4-5 ay gibi bir süreyi bulur yeni motora geçmem. Kampanya yaptıklarını gördüm ben de bir kaç yerde ve araba piyasasında da bir düşüş var ama malum her an her şey olabiliyor ben asgari ücretle çalışıyorum ve ocakta asgari ücrete zam geldiğinde motor fiyatlarına da zam gelecektir ve o zaman durum ne olur bilmiyorum açıkçası insan çekinmiyor değil bir yandan da.
-
Kurs hakkında bilgi vermeyi unutma
-
Tabi ki Bajaj. Bu seçenekler rakipken aksi düşünülmesi bile hata.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)