Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Dominar 250 Debriyaj Sorunu

Motovento
    REKLAM ALANI

Selamın aleyküm arkadaşlar, abiler. 1 hafta önce 2700km de bir dominar 250 satın aldım. Motosikleti sürerken debriyaja alışmam biraz zaman aldı debriyaj olması gerektiği gibi 2-3mm boşluk var ve ortada kavramaya başlıyor onda problem yok ben önceden aşağıda kavramaya başlayan debriyaja alışkındım o yüzden biraz problem yaşadım ortada kavrıyor ve kavrama aralığı çok kısa, dominarın karakteri böyledir belki dedim geçtim ancak 1 hafta geçti debriyaja hakimim kısa aralığa alışmaya çalışıyorum derken stop ettirmeye devam ediyordum ve bugün birşey farkettim, durduğum yerde sağa dönüş yaparken debriyajı bayağı salmama rağmen kavramadı anlık olarak boştayım sandım ancak debriyajı neredeyse tamamen saldığımda kısa bir aralıkta kavradı ve stop etti, güvenli bir yere varınca denedim ve sola dönerken sorun yok ancak gidonu sağa çevirip denediğimde debriyaj çok yukarıda kavrıyor ve stop ettirmemek için bol gazla kalkmam gerekiyor, sanırım debriyaj teli sağa çevirdiğimde geriliyor. Sizin fikriniz nedir ve bu problem benim düzeltebileceğim bir durum mu?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Motosikletinizde gidon yükseltme kiti mevcut mu? Yükseltme kitinden bağımsız olarak ayarı manetten değil bloktan ayarlamayı deneyin, ekstra olarak üretilirken veya tel değiştiyse olmaması gerektiği yerden geçirildiği için böyle problem açmış olabilir.
    tommygun bunu beğendi.

Gidon yükseltme kiti mevcut değil, ayar yapmaya hiç çalışmadım sıfır sayılabilecek bir motosiklet olduğu için, nerden geçmesi gerektiğini araştırıp kontrol edeyim o zaman teşekkürler

mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İnsanoğlu tabiatı gereği her şeye alışmaya meyillidir. Sizinde o debriyaja şimdiye kadar alışmanız gerekirdi. Elbette sağlıklı bir debriyaj dan bahsediyorum. Bence sizin debriyajda sorun var. Benim motor ile senin motor arasında çok bir fark yok. Debriyajı salar salmaz kavramaya başlıyor. Çok gaz verip kavratmak tehlikeye yol açabilir. Motoru tutamayabilirsin, kontrolü kaybedebilirsin. Acilen baktırmalısın.
    Saffetsen bunu beğendi.

Motosikleti
    Dominar 400 UG
    bu gidonu sağa sola çevirince debriyaj kavramasında farklılık olması benim dominar da da var. sanırım normal. bir miktar daha erken kavrayacak kadar ayar yaparsanız çözülür. çünkü özellikle sağa dönük iken gidon, debriyaj çok yukarıda kavrıyor.
    Saffetsen bunu beğendi.

Demekki dominarların genelinde var bu sorun, erken kavrayacak şekilde ayar yaptırmak en mantıklısı gibi şuan, yardımcı olan herkese teşekkürler

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)