Eski evdeyken şınav ve kapıya takılan aletle barfix çekiyordum düzenli. İşe yarıyordu.
Yeni evi yaptırırken fırsat bu fırsat deyip bir odayı gym olarak planladık. Paramount fitness center ve bir eliptik koyduk. Haftada 2-3 kez düzenli kullanıyoruz. Kesinlikle değdi.
Evi taşırken sol dirseğimde tendon incinmesi oldu. İyileşmesi aylar sürüyor. O yüzden sol kolumla çalışmıyorum hâlâ. Ona rağmen sadece sağ kol ve bacakları çalıştırarak kilomu koruyabildim. Dahası kondisyonum azalmış olmasına rağmen bisiklette ortalama hızım arttı.
Peki bir soru:
Malum bu Avrupa milletleri arasında mutfak kültürü olan ve yemeğe içmeye düşkün iki ülke İtalya ve Fransa. İlginç olan bu iki ülkede de obez oranı diğerlerine göre daha az. Üstelik bu ülkelerin mutfakları yağ ve şeker açısından da fakir değil. Buna rağmen kalp hastalıkları da diğerlerinden daha azmış. Velhasıl pisboğazlık kötü ama damak tadına düşkünlük ve yemeğe önem verme kötü bir şey değil belki de.
Bana öyle geliyor ki hazır ve endüstriyel değil de doğal ve evde yemekle beslenmek önemli. Vücudu dinlemek te.