fakebitchess adlı üyeden alıntı
Selam hasmet,
Yaşla alakalı "daha az sıkılaşma" olabilir ancak vücut kitle endeksi normal olup, bir insanda gıdık, göbek olamaz. Varsa, bu vücudunda yeteri kadar kas dokusu olmadığı içindir. F54 nickli üyenin de kesinlikle problemi bu, sizin de bu. Hiç vücutlarınızı görmeden, bunu sonuna kadar iddia edebilirim çünkü bunun "alternatif" senaryosu yok.
Ha şu olabilir, kimi insanın vücut yapısı, genetik olarak farklı olabilir. Örnek olarak midesi önde olabilir, diyaframı önde olabilir vb. Bu adam fit de olsa postür olarak midede bir tuhaflık gözükebilir.
Benim "karın kası gözükmeli" ifadem de "sıkınca belli olmalı" anlamında yoksa 4 ya da 6 baklava ile devamlı dolaşmak zaten büyük mesele ancak sıktığın zaman orada bir "aha kas bu" durumu olmalı. Karın kası işini bir ölçü olarak yazdım. "Doğru yoldayım" demenin ölçüsü budur.
"Punctum" isimli üye ve siz değerli 2 bilgi verdiniz. Punctum dedi ki "ağırlık şart", siz dediniz ki "kasın kendisi kalori yakar"; zaten çözüm gözümüzün önünde.
Bir de yıllar içinde bozulmuş vücudun 2 haftada toplanması zaten beklenemez. Acı çekilecek, yeri geldiğinde kusulacak, ağrılar olacak, yataktan zor kalkılacak; ancak o zaman değişim yolunda gidiliyor demektir.
Ağırlık kaldırmak istemeyen kişilerin de BJJ ya da Kick Boks gibi kurslara yazılıp, bütün vücudunu aktif etmesi gerekir.
Bu iş sadece koşma ve yürümeyle olsaydı, her hafta halı saha maçı yapan kişilerde de göbek olmaması gerekirdi.
Bu işin %80+ kısmı beslenme. Yazdıklarımdan "kesin kas yapın, deli gibi sınırlarınızı zorlayın" çıkmasın ama skinny fat kişiler, vücuduna kas kütlesi eklemek zorundadır.
Dediğiniz gibi "kasların kendisi kalori yakar",
Skinny fat kas yapmalıdır,
Kilo vermek için kalori yakmalıyım,
Demek ki kas yapmalıyım. Matematik bu ama kas nasıl yapılır? Burası önemli. Kas, "ağırlık ve baskı/direnç arttırılarak yapılır." Demek ki el altında "kilo eklenebilen" halterler olmalı ya da salona gideceksiniz.