Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

120.000 TL CİVARI MOTOSİKLET

REKLAM ALANI
    srdrrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750 X DCT
    Merhaba.
    2018 yılında foruma üye oldum, yani bir kaç yıldır motosiklete merakım var. Ancak ehliyeti alıp, motosiklete binmeye başlayalı 1,5 ay oldu. Cup türünde 125 cc (Altai Tank X125) kullanıyorum, şimdilik memnunum. Forumdaki birçok konu başlığını okuyorum, motosikletle ilgili youtube videolarını izliyorum (video yorumları daha önemli) bilgileniyorum.

Kendimce yaptığım çıkarım ise şöyle:
    Japon Markaları dışında kalan Öteki Markaların çok satılmasının sebeplerinin başında fiyatları ve daha ulaşılabilir olmaları geliyor. Öteki Markaların göze hitap eden modelleri fiyatlarıyla insanları daha fazla cezbediyor. Ama motor sahiplerinin yolu servise düşünce (genellikle) eziyet ve pişmanlık başlıyor. Öteki Markaların güzel ve kaliteli modelleri olduğunu da düşünüyorum. Ancak servisin kalitesi, müşteri memnuniyetinin önemi ve parça bulunabilirliği konuları üzerinde eksik kaldıkları ve bu sorunlar üzerinde ciddiyetle durmadıkları sürece "Japon Markalar" ve "Öteki Markalar" çatışması hep sürecek gibi gözüküyor.
    Örneğin: 400 bin Tl'yi motosiklete ayıran bir kullanıcının, teknik ve fiziki özellikleri aynı/benzer türdeki motosiklet seçiminde - Japon markaya göre
    üstünlüğü olsa bile - Öteki Markanın servis sorunları, yedek parça teminindeki zorluklar ve müşteri memnuniyetsizliği gibi sebeplerle tercih edilmeyeceğini düşünüyorum. Bana göre kullanıcı Japon markayı tercih edecektir
    Son olarak öteki markaların: "Nasılsa satıyoruz, üç maymunu oynayalım" düşüncesiyle, yıllardır süregelen şikayetleri göz ardı edip, kendilerine ciddi manada çekidüzen verecekleri günler ne zaman gelecek merak ediyorum.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kryeck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr125
    Geçen işim dolayısıyla bir yamaha bayiisine gittim, gayet efendi bir şekilde ilgilendiler.
    Hepsinin üstlerinde normal motosiklet kullanıcısını kıskandıracak servis montu vardı. Bu ufak detay bile satış sonrası müşteri hizmetlerine dair olumlu ipucu veriyor.
    Gelelim çinlilere, 3-4 sene max sorunsuz binersin sonra Allah kerim.
    Bakın mesela bir ara kanuni gt170 bakmıştım, adamın biri parça yok diye yanına bir motor daha çekmiş onunla beraber ilana koymuş satıyor.
    Kardeşim sattığın malın arkasında durmayacaksan neden satıyorsun?
    Bunlar için kanun yasa filan yok mu?
    espresso bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler