Montumun cebinde sadece kağıt para, fiş ve peçete tarzı şeyler tutuyorum, onun haricinde hiçbir eşya bulundurmam. Pantolon cebimde ise sadece ruhsat, cüzdan ve cep telefonumu bulundurmaktayım, çok üşenirsemde anahtar koyuyorum ama aklım hep orada oluyor. En güzeli bir sırt çantası.
Şundan var bende.. büyük motosikletle cıktıgımda hic ayırmam yanımdan.. seneler oldu, deforme olmadı.
Deatchlon'un ufak çantasını depoya çengelli lastikle bağlaman dışında bir çözüm göremiyorum. Tekeriniz düz bassın.
İç genişliği nasıl hocam? 2 ruhsat, 1 cüzdan, 3'lü ve 5'li 4-5 anahtar, 3 motor anahtarı ve bir kaç ıvır zıvır daha alacak kapasitesi var mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:39 ----------
Teşekkür ederim, sizin de tekerinize taş değmesin.
Motora case ve benzeri ürünler yerine bacak ve sırt çantası ile çözme taraftarıyım hocam. Özellikle bacak çantasını günlükte kullanacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------
Aynı betimlediğin gibi duruyor hocam.
Böyle bir firma varmış.
https://www.thoska.com
Scooter'dan sonra Hornet kullanmaya başlayınca, çanta meselesi gündemim oldu.
Depo üstü, kuyruk çantası vs, şimdilik düşünmüyorum. Hele Hornette topcase asla...hem motorun estetiğini zedeliyor, hem de motordan indikten sonra bir de o çantayı koruma ihtiyacı doğuyor.
Çeşit çeşit sırt çantam var. Şimdilik en uygun bulduğum; sert dış kabuklu, küçük ve aerodinamiği iyi bir sırt çantamı kullanıyorum. Ama o daracık deri montu giydikten sonra, sırt çantasını takıp çıkarmak resmen eziyet oluyor. Bir kolu taktıktan sonra diğerini takarken şekilden şekile giriyorum Hele yaz aylarında ne olur bilemiyorum.
Ben de alternatif olarak bacak çantalarına bakayım dedim. Envai çeşidi var. Ucuzu, pahalısı, serti, yumuşağı, bele bağlananı, kemere takılanı, vs. Ama bunlar nedense bana çok kaba geliyor. Belki motoru sürerken iyi de, indikten sonra o bacakta çanta ile nasıl dolaşacağız? Hadi bacaktan çıkardık, bu kez de ya elde, ya da onu da sırtımıza takacağız? Bir de o bacak çantasını takınca, Amerikan inşaat işçilerine dönme mevzusu var
Şimdi sırta takıp çıkarması kolay, ama motor üstünde de bizi rahatsız etmeyecek, motordan inince de rahatlıkla kullanılabilecek estetik bir omuz çantası arayışındayım. Hatta karar verdim ama alıp kullanmadan bir şey demeyeyim.
Bütün söylediklerim şehir içi kullanıma yöneliktir. Yoksa uzun yol, tur, vs. bambaşka işler...
Yaklaşık 10 yıldır bacak çantası kullanıyorum. Sert kabuk harici çok farklı tiplerde olanlarını deneyimledim.
Benim gibi kış günü bile terleyebilen bir yapınız varsa, yazın mont üzerine birde sırt çantası takarsam kendimden iğreniyorum.
Çok alışmışım bu bacak çantasına, kışlık pantolon üzerinden takamayınca çapraz olarak mont üzerine takıyorum. Klipsli olduğundan tak çıkar kolay oluyor.
Ama arkadaşların söylediği gibi kaza durumunda sıkıntı yaratması muhtemeldir. Çok şükür öyle bir deneyimim olmadı şimdiye kadar.
Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19
Hocam merhabalar. Ben benim hanıma https://www.trendyol.com/eastern-spi...chantId=629499 linkteki üründen satın aldım. Üzerinde tüm ekipmanlar varken kışın + mont bile varken çok rahat çıkarıp takılabiliyor bu çanta ve oldukça kaliteli içide geniş bir çanta. Ondan öncede kendime küçük nike bi çanta almıştım, satabilirsem onu satıp bende bu çantanın aynısından kendime alacağım. O kadar kullanışlı ve rahat. Tavsiye ederim.
Onun dışında bacak çantası aradığım şeyi buldum. https://tr.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A Linkteki bu ürünü tavsiye ederim. Hem inanılmaz kaliteli fiyat performans bir ürün hem de kullanışlı ve oldukça rahat bir ürün. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Fermuarları su geçirmez fermuarlı, cep ve iç bölme sayısı oldukça fazla. 1 cüzdan, 3 ruhsat, 7-8 anahtarlık ve anahtarları, gözlük falan hepsini rahatça şişkinlik yapmadan çantada taşıyabiliyorum.
İndikten sonra bacağınızda kalıyor çanta ya da dilerseniz omuzdan çapraz asabiliyorsunuz. Alıştıktan sonra garip gelmiyor. Bu bacak çantalarının alt kısmında ikinci bir kilitleme mekanizması olduğundan dolayı bacağınıza yapışık duruyor çanta, herhangi bir şekilde yürümenize engel olmuyor.
Tafsiye olunur. Arkaya atıldığında bacak çantasından daha kullanışlı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:46 ----------
Kombin olarak düşünülebilir.
Kaza durumunu hiç düşünmedim ama bacak çantaları bana çok hitap etmiyor gibi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:20 ----------
Her iki önerinizi de inceledim.
Sırt çantası olan biraz büyük. Benim zaten o boyutlarda iyi çantalarım var. Bir de üzerimde mont varken, iki askılı olan modelleri takıp çıkarmakta çok zorlanıyorum.
Bacak çantası ise bana çok kaba bir ürün gibi geliyor. Bir de o bacağa sarılan bölüm depoya değip beni rahatsız eder mi diye düşünüyorum.
Eşim ekipman üstüne mont giyiyor, onun üzerine çantayı rahat takıp çıkarıyor diye önermiştim. İki askılılarda zorluyorsa sizi başka alternatif önereceğim bir şey yok malesef.
Bacak çantası sevmiyorsanız ona diyebileceğim bir şey yok tabii ki ama sandığınız gibi de değil, kullanıp deneyimlemeniz lazım. Bacağa sarılan bölüm de depoya değip sizi rahatsız edecek bir durumu yok, bir kısmı ensek malzemeden üretiliyor zaten. Ben Rocket 3, Mt09, Xmax, Nk250 bu 4 farklı motorun üzerinde aktif bir şekilde kullanıyorum bu ürünü, en ufak bir rahatsızlık, olumsuz bir durum yaşamadım.
Ben geçenlerde Şirinevler OnOff Moto'dan kendi bacak çantasını aldım 390 liraya. Normalde hep sırt çantası kullanırdım, bacağa geçtiğimden beridir 1 kere bile sırt çantasıyla çıkmadım. Cüzdan, telefon, powerbank, sigara paketi, 1-2 anahtarlık, ruhsat, kulak tıkacı ve zippo sığdırabiliyorum içine. Bazen ek kamera aparatları koyuyorum 2-3 tane.
Sırt çantası bana inanılmaz kullanışsız geliyor. Hep bir bel ağrısı, omuz ağrısı yapıyordu bende. Bir de sürekli sırttan indir içinden bir şey al geri koy vs. çok zor geliyordu. Şu an tüm gün bacağımda çantayla geziyorum, henüz bir rahatsızlık yaşamadım. Sırt çantasından yanaysanız mutlaka ek desteği olan bir çanta tercih edin derim.
Bacak çantası da bakayım...
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)