Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motor Freni Hakkında

REKLAM ALANI

Merhabalar,

Motosiklet kullanırken motor frenini sık sık kullanarak yavaşlama işlemine sıkça başvuruyorum, bu durum motorun aşırı ses çıkarmasına neden oluyor. Sık sık motor freni kullanmak motora zarar veriyor olabilir mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    sık sık tekerlek kilitlettirecek kadar yapmadıkça bi şey olmaz.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Tam nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum ama tarif etmeye çalışacağım.

Motor itmek için tasarlanmıştır, motor freni çekmek işlemi yani motorun üretim amacının tam tersi; o yüzden sert ve devamlı motor frenin uzun zamanda zarar vereceğini düşünüyorum.

Hafif, tatlı ara sıra motor freninin hissedilir bir zararı olmayacağı kanaatindeyim.

Motosikleti
    CRF 250
    Devir ayarlayarak vites düşürdüğün sürece problem olacağını sanmıyorum. Her motosikletim ve arabamda kullandım hiç sorun yaşamadım.

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    bende eski alışkanlık olmuş durumda, vaz geçemiyorumda, ama tatlı tatlı narin narin yığdırıyorum hep,
    normalde kaydırmalı debriyaj var ama hiç kilitlenecek noktaya getirmedim. uzun vadede zararı nedir emin değilim.

mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kompresyona girmek ayrı devamlı motor içerisindeki zincire çalışmak ayrı bir şey. Sert bir şekilde yapıldığında zincirin ömrü kısalıyor. O anki viteste kompresyona sokarım. Daha düşük vitese geçip kompresyona sokmam. Genelde yavaşlamak için ön firenleri kullnıyorum. Arka firenleri duramayacaksam kullnıyorum.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler