Abi bu ne? Adamlar motosiklet için 286.000₺ istiyorlar resmen.
Maytap geçmektir bu resmen...
Abi bu ne? Adamlar motosiklet için 286.000₺ istiyorlar resmen.
Maytap geçmektir bu resmen...
Birikmiş toplu parası olmayan, düzenli geliri olup da geçmişteki bir problemden ötürü kredi çıkartamayan arkadaşlar için pahalı da olsa bir alternatif. Burada motora rehin konuluyor ve toplam borç ödendikten sonra rehin kaldırılıyor diye biliyorum.
Ayrıca 7 sülaleni araştırıp soruşturur bunlar, zamanında evkur'dan senetle alışveriş yapmıştım oradan biliyorum.
Nereden tutsan elinde kalır. Allah düşürmesin diyelim.
normal işte.2 senede %100 enflasyon olcak.140lık motor 280 olucak.motosikletlere her hafta yada ay 3-5bin zam geliyor zaten.2 yıl geçtikten sonra sr250ninfiyatına bakarız
senetle alınan tüm herşeyde benzer durum var. evkur tarzı yerler sana 5bin liralık elektrik süpürgesini senetle 8bin tl'ye satıyor.
motorda satıyor bu tür yerler, normal bir durum.
Benim gibi yaşı yetenler hatırlar. Gecelik %4000 faizleri gördük. Gayet normal bir satış. Neyine şaşırdınız? Adam sermayesini ortalama 12 ay boyunca sana veriyor. Karşılığı bu. Buradan bu iyidir sonucunu çıkarmayın. Sadece enflasyonist ortamda sizin içinde zamanla normalleşecek bir durum.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Parası haricinde cf motora para verenin aklına şaşarım.
bozulan motorların parçalarını getirmeyen distüribitör geçen internet canlı yayınında milleti yalancılıkla suçluyordu
Senetle satışlarda normal böyle yüksek vade farkı olması. SOnuçta riski fiyatlandırıyorlar, demek ki daha riskliymiş senetle satmak ki öyle yapmışlar.
70bin TL ihtiyaç kredisi çekip 24 ay vade ile ödeyeceğim derseniz 134bin TL istiyor bankalar. (enpara'dan baktım sadece ama çok yüksek tarafta kalacağını sanmıyorum) 140bin TL çekebilsek 270bin TL edecek yani.
Esnafa vurmak kolay değil mi? =)
Şikayetler Beştepe'ye..
kalan borç 100000tl... kalanı 24 taksitle ödeyeceksen istenen 240000tl... esnaf biraz abartmış.. tamam kar edilirde, bu biraz tuttuğunu öpen esnaf işi...
Abi cebinizde para yoksa ve gercekten ihtiyacınız yoksa almayın piyasayı şu seviyelere getirmeyin. Hadi bu motor dio olsa gercekten ihtiyacı olup arkasına canta takıp kuryelik yapacak bir birey baksa bu motora anlarım. Ama zevkinizden de ödün verin abi.
İhtiyacınız yoksa almayını anlarım da ne piyasayı yükseltmesi ne seviyesi arkadaş, siz Burkina Faso'da mı yaşıyorsunuz?
Özgür basın bunun için de lazım işte.. İş yine fırsatçı esnaflar hikayesine döndü iyi mi..
Zabıta manavlarda olduğu gibi motosiklet bayilerinde de fiyat kontrolü yapmalı =)
Sıfırı 136 olan motorun 3500 km'li hâlini aynı fiyata koymaları fırsatçılık değil ama hocam :D Esnafa, diğer kurumlara ettiğimden fazla laf etmiyorum yanlış anlama ama herkes de lafı hak ediyor. Bizim eski şirketteki patronun çok güzel bir lafı vardı "Türkiye'de rezalete o kadar alıştık ki vasatı bile görünce el üstünde tutuyoruz."
Bir binici olarak birikmiş param olmasa, yakınlarımdan borç alacak imkanım olmasa, bankalar bana kredi vermese ama düzenli bir gelirim olsa Cf Moto aşığı değilim ama düşünebilirim bu alışverişi. Evet çok pahalı ama insanın imkanı anca buna yetiyorsa katlanabilir.
Tabi ki senetli satış yapan kurumun ben ödeme yaptığımda o senedi iade etmesine ve de tüm borç kapandığına rehini kaldırmasına inanmak gerek.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)