İhtiyaç ve yokluk halinde geçici çözüm üretmek başka, işin doğrusunu yapmak başka...
Üretici mineral dediyse en doğrusu mineral kullanmaktır. Dot 4 koysaydın sistem çalışmaz mıydı? elbet çalışırdı. Ama 3-5 hatta 10 yıl sonra ne gibi sorunlar çıkarır bilinmez.
Örnek vereyim birkaç yıl önce benim arkadaş uygun fiyata hidrolik araba krikosu almıştı. Aldıktan 3-5 ay sonra kriko durduğu yerde hidrolik akıtmış ve hidrolik eksildiğinden kriko çalışmıyordu.
Arkadaşım krikoyu atacak oldu "nabıyon len, milli servet bu, ver bana tamir ederim ben" deyip aldım krikoyu. Söktüm, baktım ki oringden kaçırıyor, gittim aynı oringden 1tl ye aldım, krikoyu toplayacam ama elimde hiç hidrolik yağı yok.
Gidipte hidrolik yağına para vermek açıkçası işime gelmedi, elimde motorun bakımından kalan dot4 hidrlik yağı var, bende ondan ilave edip krikoyu topladım güzelce. Denedik kriko canavar gibi çalışıyor.
Arada lazım oldukça bende alıyorum, 3 senedir sorunsuz kullanıyoruz, daha tık demedi. Ama doğrusu benim yaptığım değildi. Belki birkaç yıl sonra oringler yine cortlayacak ve yağ kaçıracak.
Zaten ayda yılda bir kullanılan ucuz bir şey diye eldeki malzemeyle böyle bir çözüme gittim.
Yani bazen uydurma işler çözüm sağlar ama bu işin doğru olduğu anlamına gelmez
Mineral önerilen yere mineral kullanarak en doğru kararı vermişiniz. Motosiklet parçaları eskisi kadar ucuz değil, üreticinin direktiflerinden çıkıp deneme yanılma yapmak size ileride pahalı bir deneyim sunabilirdi.