balta gibi düşünmeyin.
Benim kamp yaptığım yerlerde yakmalık odun götürme şansım yok mecbur kurumuş ağaç dallarını indiriyorum.
Ağaçların belli yerlerinde kurumuş dallar oluyor (Dal dediğim büyük yani)
onları baltayla indirmek müthiş zor.
Tahra öyle değil orak gibi olduğu için üstten alta doğru birkaç darbe ile çok rahat kurumuş dalı alıyorsunuz.
keskin kısmı baltanın 3-4 katı geniş olduğundan büyük bir kütüğü zahmetsizce yakılacak boyuta küçültebiliyorsunuz.
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
nasıl bir kamp yapacagınıza göre değişir bu sorunun cevabı.
Ben araba & motosiklet kampının farklı olması gerektiğini düşünüyorum. Motosiklet biraz daha özgür ruhlu olmalı, minimum seviyede eşya ile yapılmalı bence.
Mat, büyük bir polar battaniye, sandalye, çadır, çakı, , hazır gıdalar, kücük bir cep tüpü, tabak, bardak, ışıldak, powerbank, tabak/bardak/çakı tipi kaşık çatal bıçaklık. zaten koyu ile boyadıklarımı motorun üstüne bağlasan kalan hepsi cantana ya da topcase e sıgıyor.
Sürüş için de kulak tıkacı ve güzel bir interkom ile müzik dinleme ve yanında mutlaka bir lastik tamir kiti ile avadanlık olsun.
ben kamplarımı böyle yapıyorum.
işin içine araba girdiği zaman, elektrıklı mangal, masa vb. de olaya katıyorum.
Genelde eşimle büyük çadırla gidiyoruz. SUV aracın bagaj ve arka koltuğunu dahil dolduruyoruz. Çocukları almıyoruz artık, yeter bu kadar...
Ama motosiklet için Decathlon un ufak çadırını kullanıyorum.
şişme mat, altına spor matlarından. Uyku tulumu, küçük sandalye ve masa, powerbank, kamp için mini tüp vs... Dünya taşıyorum resmen.
[IMG][/IMG]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)