Yeniden merhaba. Polonya'ya davet.
Reklamlar
-
İlk mesajmi 2005 yılında ilk motorumu almak için tavsiye sormak için atmışım sonra motoru alinca bı daha yazmaya fırsat olmamış demekki.😆
Arkadaşlar o zamandan bu güne birkaç motor ve ülke değiştirdim. 7 yıldır polonyadayim motosiklet sezonunun kısa olması dışında güzel bir ülke. Gölleri, kaleleri, ormanları vs vs. Harika bir doğa. Buradaki tecrubelerimi kar amacı olmaksızın sizlerin kullanimina açıyorum. Amacım 6-10 kişilik grup organize edip sizlerle birlikte harika vakit geçirmek. Rota, gezilecek, konaklayacak yerler hepsine ben yardımcı olurum. Ilgilenenlerle tartışalım bunu ve önümüzdeki yaza planımızı yapalım istiyorum.
U.W.O (Undefined Walking Object)
Reklamlar
-
foruma tekrardan hoşgeldin hocam.
7 sene önce sen giderken dolar 2.3 tl idi, su an 28 lira
bu fakirlikte böyle bir organizasyon düzenlenebilirse bu forumda cidden şaşırıp kalırım
-
bizim bütçe anca edirne'ye kadar yeter
-
maximusti, adlı üyeden alıntı
bizim bütçe anca edirne'ye kadar yeter
edirne kapıdan selam verir geri geliriz
-
Ben bı detaylı plan çalışması yapıyım bakiyim maliyet ne çıkacak. Sıkıldım solo gezmekten burda.
-
Polonya'da güzel bir köfteci varsa ben, Cyan ve espresso katılım sağlayabiliriz.
-
Arkadaslar dikkatli olun, bobrekleriniz gidedebilir
-
Hırbonen adlı üyeden alıntı
Arkadaslar dikkatli olun, bobrekleriniz gidedebilir
Bizim böbrek para etmez de acaba bir şekilde motosiklet ayağına iltica edebilir miyim onu kovalıyorum.
-
U_W_O adlı üyeden alıntı
İlk mesajmi 2005 yılında ilk motorumu almak için tavsiye sormak için atmışım sonra motoru alinca bı daha yazmaya fırsat olmamış demekki.
Arkadaşlar o zamandan bu güne birkaç motor ve ülke değiştirdim. 7 yıldır polonyadayim motosiklet sezonunun kısa olması dışında güzel bir ülke. Gölleri, kaleleri, ormanları vs vs. Harika bir doğa. Buradaki tecrubelerimi kar amacı olmaksızın sizlerin kullanimina açıyorum. Amacım 6-10 kişilik grup organize edip sizlerle birlikte harika vakit geçirmek. Rota, gezilecek, konaklayacak yerler hepsine ben yardımcı olurum. Ilgilenenlerle tartışalım bunu ve önümüzdeki yaza planımızı yapalım istiyorum.
merhaba tekrardan hoşgeldiniz umarım istediğiniz tarz da bir grup kurabilirisiniz
özel değilse bende başka birşey sormak istiyorum polonya ya iş dolayısıyla mı gittiniz ? mesleğiniz ne?
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
F54 adlı üyeden alıntı
merhaba tekrardan hoşgeldiniz umarım istediğiniz tarz da bir grup kurabilirisiniz
özel değilse bende başka birşey sormak istiyorum polonya ya iş dolayısıyla mı gittiniz ? mesleğiniz ne?
Maasi da sorsana haci
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Polonya'da güzel bir köfteci varsa ben, Cyan ve espresso katılım sağlayabiliriz.
Ben de gelirim ben de Arkanızdan yavaş yavaş 😂
-
Memcoş48 adlı üyeden alıntı
Ben de gelirim ben de
Arkanızdan yavaş yavaş
Ben xmax ile onları yeterince yavaşlattığım için yavaş yavaş gelmene gerek kalmaz.
-
Yola cikmisken Amerika'ya da bekleriz Ucan motosiklet yapan biri vardi hani, motosiklete kanat taktiydi, beceremediydi. Icinde kalmistir kesin. Gaza getirirseniz yuzen motosiklet yapabilir bence. Balik tuta tuta gelirsiniz. Begenirseniz iltica da edersiniz. Malum Trump yok artik. Benzin sudan ucuz. Motosiklet ha keza. Turkiye'deki iphone 15 pro max fiyatina bir VTX1800 cruiser edinip o eyalet senin bu eyalet benim gezerik... Yolda birbirimizi kaybedersek te cat pat Ingilizceyle yolunuzu bulursunuz. Polonya'da Lehceyle zor o is. Lakin kofteci olayi biraz sikinti, ama iyi biftek ve balik bol... Dusunun bence.
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Yola cikmisken Amerika'ya da bekleriz
Ucan motosiklet yapan biri vardi hani, motosiklete kanat taktiydi, beceremediydi. Icinde kalmistir kesin. Gaza getirirseniz yuzen motosiklet yapabilir bence. Balik tuta tuta gelirsiniz. Begenirseniz iltica da edersiniz. Malum Trump yok artik. Benzin sudan ucuz. Motosiklet ha keza. Turkiye'deki iphone 15 pro max fiyatina bir VTX1800 cruiser edinip o eyalet senin bu eyalet benim gezerik... Yolda birbirimizi kaybedersek te cat pat Ingilizceyle yolunuzu bulursunuz. Polonya'da Lehceyle zor o is. Lakin kofteci olayi biraz sikinti, ama iyi biftek ve balik bol... Dusunun bence.
Sizin bifteklerin Helal sertifikası var mı?
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
asıl mevzu ya hiç yaklaşılmamış
-
Üstad asıl mevzu çok güzel, mantıklıda; malesef polonyaya gidiş masrafları vs çok O yüzden de biraz dalgaya alınıyor halimizin vahimliği..
"Çok Bilen Çok Yanılır"
Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...
-
ehil adlı üyeden alıntı
asıl mevzu ya hiç yaklaşılmamış
Sen vize alabiliyorsun mu?
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
Güzel plan, ben Bulgaristan'dan katılabilirim. Tabi iş ciddiye binince whatsapp grubu açarsanız iyi olur, herkez birbiriyle tanışır kafalar uyuşacak mı yola çıkmadan anlaşılır zaten.
Balkanlarda hava çabuk soğuyor ama ben kışında olsa yerler buz değilse çıkıyorum ara sıra, buraların 20 derecesi ile Türkiye'nin 20 derecesi çok farklı. Mesela şu an yazlık fileli mont üşütüyor.
Sonraki yaz planı yapmak için biraz erken ama tam kışa girmeden Transfăgărășan planım var 3,4 günlük.
-
espresso adlı üyeden alıntı
Ben xmax ile onları yeterince yavaşlattığım için yavaş yavaş gelmene gerek kalmaz.
Oldu o zaman🙂Birimiz öne birimiz arkaya geçer kontrollü süreriz Polonyaya doğru, hem de ekonomik sürüş olur biraya da ekstra kaynak çıkar😎🙃 Tommy'e diyelim de organize olalım yavaştan, haşmet biftek, balık güzel dedi beni benden aldı.
-
Hocam fikir güzel de, arkadaşların da dediği gibi, Euro 29 TL olunca bize biraz ..oyuyor oraların fiyatları. Yazın eşim ve 4 kızımla birlikte Balkanlar turu yaptım kendi aracımla. 10-12 gün toplam harcamamız konaklama, sigortalar, yeme içme vs. 950 Euro harcadık. 5036 km yol yaptım. 11-12 bin TL sadece yakıta harcadım. 350 Euro konaklamalara gitti. Nasıl bu kadar az tuttu, pastamızı böreğimizi sarmamızı çayımızı termosumuzu arabaya aldık. Arabada 220 volt prizden çalışan 30 litrelik buzdolabım da vardı. Peynir, domates vs. de orada muhafaza ettik. Yani yeme içmeye pek para harcamadık desem doğru olur. Sadece Saraybosna ve Üsküp' de iki öğün dışarda yemek yedik. O da köftesini merak ettiğimizden dolayı. Yola çıkmadan Çerkezköy' de arabanın boş yerlerine 24 adet 1,5 lt lik su aldım. Gezimiz boyunca suya hiç para harcamadık. Balkanlarda genelde sebillerde ve diğer çeşmelerde sular içilebilir vaziyette. Boşalan şişelerimizi sürekli sebillerden doldurduk. Avrupa'da bu imkan olmayacaktır. Örnek olsun diye söylüyorum, Ohrid' de merak edip 1,5 litre suyun fiyatını sorduğumda 1 Euro demişti. Biz günde nerden baksanız 8-10 şişe su içtik çocuklarla.
Misal harcama notlarıma bakıyorum şimdi, Bosna Hersek'te şu çiçek ekmekler oluyor ya, onlardan iki tanesine 3 KM ödemeşim. Yani 1,5 Euro. 45 TL.. Bu sadece ekmek...
Bu örnekler sadece su ve ekmek...
Motosiklet ile yola çıkılacak olduğu için bu imkanlar maalesef motosikletlerde olmayacaktır.
Yani eğer motorlara yeme içme için ekstra bi şeyler alınabilirse ve oralarda yeme içmeye pek harcama yapılmazsa masraflar azaltılabilir.
Ayrıca tura katılmak isteyenlerin vize vs işlemleri de sorun olabilir. Yeşil pasaport varsa eğer hiç sorun olmayacaktır.
Sonuç olarak düşüncede güzel ama icraatta işlerliği zor bir teklif bence. Hayırlısı ...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)