Elektrikli Motosikletlerin Motor Ömrü
Reklamlar
-
Merhabalar, elektrikli motorların batarya ömürleri kullanım tarzına bağlı olarak üç aşağı beş yukarı biliniyor fakat motor ömürleri hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım. Tabii ki tam olarak bir şey söylemek zor ama bununla ilgili tahmin içeren bir yoruma dahi denk gelmedim.
Bu konuda bilgisi olan var mı ? İçten yanmalılara göre ömürleri nasıl acaba ?
Batarya ömrü dolunca yeni batarya al devam et gibi bir algı var. Sanki motoru sonsuza kadar dayanırmış gibi motor ömrü hiç konuşulmuyor.
Reklamlar
-
Araçlarda kullanılan motorların tümü brushless benim bildiğim. Rulmanlar dışında mekanik yıpranmaya maruz bir aksam yok muhtemelen. O da iyi kaliteyse kullanmaya bağlı olarak 15-20 yıl gider herhalde. Değişmesi de parça olarak çok masraflı olmaması lazım.
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Araçlarda kullanılan motorların tümü brushless benim bildiğim. Rulmanlar dışında mekanik yıpranmaya maruz bir aksam yok muhtemelen. O da iyi kaliteyse kullanmaya bağlı olarak 15-20 yıl gider herhalde. Değişmesi de parça olarak çok masraflı olmaması lazım.
Mesaji okuyup benim gibi Brushless motor nedir yaw diyen varsa, ben arastirdim ogrendim. Siz de arastirin ogrenin
-
Mr.wind adlı üyeden alıntı
Mesaji okuyup benim gibi Brushless motor nedir yaw diyen varsa, ben arastirdim ogrendim. Siz de arastirin ogrenin
Ne kadar doğru olur bilemiyorum ama "kömürsüz" diyebiliriz belki.
-
-
güzel soru bende hiç bir arabada motorda motor ömrü diye bir detay ne gördüm ne duydum.bu bilgiye göre ciddi şekilde uzun ömürlü olduğunu düşünebiliriz hatta sonu gelmicek şeklinde yorumlayabiliriz bence.alakasız ama samsung çamaşır makinesi aldım üzerindeki invertor motoru 20 sene garantili yani adam ömür biçememiş öylesine garanti vermiş 20 seneye zaten makinenin kendisi iptal olucak ama inverter sağlam durucak.bu motor ömrü brushless motor dan önce baya kısıtlıydı doğru ama o motor teknolojisi bitti
-
RC arabalarda bile fırçasız tercih ediliyor.
-
-
Yalnız bir yeri atlıyorsunuz
Bu motorlara doğrudan DC verdiğinde çalışmazlar pahalı elektronik motor sürücüleri vardır ve mutlaka arıza çıkaracaktır
Yani motorun kendisi bence de bozulmaz ama yine de ödeme yaparsınız
batarya değişim fiyatları da ayrıca uzun vadede yüklü masraf çıkaracaktır birkaç yıla kalmadan kapasite kaybı başlayacak zaten limitli olan menzil azalacaktır.
-
enolaguy adlı üyeden alıntı
Yalnız bir yeri atlıyorsunuz
Bu motorlara doğrudan DC verdiğinde çalışmazlar pahalı elektronik motor sürücüleri vardır ve mutlaka arıza çıkaracaktır. Yani motorun kendisi bence de bozulmaz ama yine de ödeme yaparsınız.
Elektronik ve mekanik herseyin bir omru vardir ama bu ariza cikaracak en son seylerden biriymis gibi geliyor bana.
Brushless motor kullanan RC helikopterim on kusur yillik, matlabim ha keza. Hic sorun cikarmadilar simdiye kadar. Brushless motor surucusunden ariza yasayan oldu mu hic?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)