Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosiklet.net üyelerinden motor tavsiyesi almak

REKLAM ALANI
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı CRF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hırbonen denen bu kişi forumun muhtarı mı yaw adam herşeye muhalefet her şey hakkında bir fikri var. :D
    herkonuda fikri olana biz herbolok diyorlar
    halk dilinde de kaynanam karı diyoruz
    CRF bunu beğendi.
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Eleştirdiğin forum üyelerine sende dahil oluyorsun Hırbo sendende tavsiye almayalım o halde sana görede Honda harici hiçbir motor alınmaz , ha bunu yumuşatmak için japon diyorsun ama sana göre diğer japonlarda gereksiz , kusura bakma şamrelli lastiği olan binlik gibi gitmeyen bir motoru sırf sağlam diye yada yakışıklı görünüyor diye ben almam..

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte bu problemlerin tamamı devlet olmayışından kaynaklı.
    Aldğınız herhangi bir ürün Türkiye'de 10 yıl parça bulundurmak zorunda
    Ama herifler ne yapıyor siparişle getirtiyor.
    Şikayet ederim tüketici hakem heyetine giderim diyorsun herifler direkt git kardeşim diyor.
    Çünkü tüketici hakem heyeti adamlara ceza vermiyor ya tamir et ya da malını al parasını geri ver diyor.
    Adamlar direkt malımı geriver diyip senin satın aldığın zamandaki parayı geri veriyor.
    Kanun bu konuda yetersiz.
    Aynı mahkeme İngiltere de satıcıya önce ürünün güncel fiyatının 2-3 katı ceza kestikten sonra ürünü sıfırıyla değişeceksin diyor.
    O yüzden adamlar sizin tüm haklı isteklerinizi anında yerine getiriyor.
    Mesela Almanya'da 2 saat internet kesildi diye herifler 1 aylık ücreti almayacaz diye açıklama yaptılar.
    Çünkü biliyor biri dahi şikayet etse milyon euro ceza alacaklar
    Kanun aslında yeterli idi iade ve değişim konusunda, ama şu an devletin bir süredir kabul etmediği bir enflasyonist döneme göre ek düzenlemeler gerekiyor. Ben bunu robot süpürgede yaşadım mesela, ben 3500TL'ye almışım, yapamıyorlar aynı sorun devam ediyor.. Heyete gitsem ücret iadesi diyecek, ben o paraya ne alıcam bu saatten sonra
    Bir de dediğin gibi cezai yaptırım önleyici faaliyet olarak uygulanması gereken bir şey ama Türkiye uzun zamandır hiç bir konuda cezai yaptırımın olmadığı bir yer zaten

Yalnız 10 yıl parça "bulundurmak" diye bir zorunluluk olduğunu sanmıyorum, varsa da saçma olur. 10 sene boyunca yedek parça "sağlamak" zorunluluğu vardır, daha makul olanı da o. Bir motosikletin, bir otomobilin binlerce parçası var, kimi her gün satılıyor kimisini 12 ay soran olmaz. Bunların tamamını 10 sene boyunca bulundurmak pek olacak şey değil, ki teoriyi geçtim pratikte uygulaması da mümkün değil. Bir parçadan 6 tane tuttun sonra bir gün geldi adamın biri 6 tanesini birden aldı, bunun yenisini getirmen en mükemmel organizasyonda 30 günün altında gerçekleşemez zaten. Kanundan ziyade firmaların biraz etik, biraz pazarlama kabiliyetleri çerçevesinde belli başlı ürünleri tutmaları gerekir.
    Burada da başka bir açmaz devreye giriyor, Türkiye pazarının cücüklüğü. Biz bunu kendimize pek yediremiyoruz ama motosiklet firmaları için cücüğüz biz.

Mevcut durum OK'dir demiyorum, daha fazla parça tutmalılar mutlaka, ama her şeyi 10 sene bulundurmak mümkün değil onu söylemek istedim sadece.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    halk dilinde de kaynanam karı diyoruz
    Olm f54 motosiklet konusunda cahilligin yetmiyormu lan ?
    Babanenden duydugun seyleri halk dilinde oldugunu mu saniyosun allahin amatoru ahaha ne adamsin yav

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:01 ----------

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eleştirdiğin forum üyelerine sende dahil oluyorsun Hırbo sendende tavsiye almayalım o halde sana görede Honda harici hiçbir motor alınmaz , ha bunu yumuşatmak için japon diyorsun ama sana göre diğer japonlarda gereksiz , kusura bakma şamrelli lastiği olan binlik gibi gitmeyen bir motoru sırf sağlam diye yada yakışıklı görünüyor diye ben almam..
    Ama parantez icinde elit motorculari haric tutmustum , elit motorcu degil miyim yani

Yaaaa yine mi samriyel konusu
    Adv olani tubeless biliyosun, ben kayalarin ustunden atladigim icin ozellikle tubetype olsun dedim :p

Motosikleti
    crf 1000L + dio
    beyler bu gün yeni birşey daha öğrendim mt sayesinde gereksiz üyeleri engelleme butonu varmış basıyorsun gereksizler kayboluyor
    yatırım tavsiyesidir
    killingroad ve otopsici bunu beğendiler.

Hırbonen i engellemeye kimsenin gücü/gönlü yetmez. İçin için herkes yazdıklarını merak ediyor. Nefret edersin ama görmek de istersin. O yuzden do not cheat on urself.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ama parantez icinde elit motorculari haric tutmustum , elit motorcu degil miyim yani

Yaaaa yine mi samriyel konusu
    Adv olani tubeless biliyosun, ben kayalarin ustunden atladigim icin ozellikle tubetype olsun dedim :p
    Valla Hırbocum elit motorcu nasıl olunur bilemiyorum , yol yapan tecrübeli motorcu var birde yeni başlayan yada vakitsizlikten yol yapamayan tecrübesiz , elbette sende asfaltta tecrübelisin öyle kayalar mayalar yazma boşuna ;) bende asfalt dışına çıkmayı sevmeyen düzde de virajda da aynı hızda giden biriyim :D ha yazlık gibi biryere harbi kros motoru bırakırım evden çıkar atlar zıplarım bu olabilir , yoksa 230 kg motorla arazide dağda bayırda en ufak tümsekten lastikler yerden kesilecek kadar hızlı geçmek bana göre cahil cesareti..

Motosikleti
    crf 1000L + dio
    her konuda gerekli gereksiz fikri olan birine neden merak edeyim ki ? memleketin en büyük sorunu bilmediği bir konuya ben bunu bilmiyorum bir bileni bulup ona sorun demeyen insanlar bir insanın herşeyi bilmesinin imkanı var mı sizce ? bence yok
    böyle insanlar bazılarına itici gelmeyebilir ben onlardan değilim

abyasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok :(
    Hırbonen her farfaralık yaptığında klavyenin arkasında şu kişi var gibi hissediyorum:

CRF bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani düşünce sistemini eleştirmek haddime değil ama,

birincisi zaten scooter kullanıyorsun. Scooterlar hemen her markada zaten en sorunsuz olan ürünler arasında oluyor.
    İkincisi bir tane Yamaha ile sorunsuz bir dönem yaşamışsın ne güzel de, 4 Japon'a nasıl ulaştırdın ki bunu? Misal atıyorum xmax'ın 5-6 yıldır önemli bir Recall'u yokken Forza'da yolda motorun kapanmasına yol açacak recall'dan arka fren hidroliğinin boşalması recall'una kadar geri çağırmalar var. E şimdi Forza kötü motor mu değil, Honda dayanıklı değil mi? Dayanıklı.

Bu deneyiminin sonunda "Yamaha iyidir hep Yamaha alırım" diyebilirsin veya bu olumsuz bir deneyim olsaydı "bir daha bu markadan almam" diyebilirdin, ama bu motordaki deneyimini bırak bütün markaya, başka başka markalara da yansıtman çok sağlıklı değil gibi.
    Bir de KTM alıp başına bir şey mi geldi? Yok. Triumph aldın bir şey mi oldu? Yok. e onlarla neden uğraşamam diyorsun ki

Önyargının nedeni bence tecrüben değil.
    Ha haksız bir önyargı mı, bence değil. Bir Toyota Corolla ile atıyorum Maserati Quattroporte'nin aynı sorunsuzlukta olacağını kimse söylemez zaten. Senin ihtiyacın/tercihin bir Corolla ise zaten Corolla almalısın.

Bir de tommy'nin dediği gibi senin rodajın yeni bitmiş
    Kazada da model bazında şans yaşamışsın. Ben aynı Yamaha'da önce 30 gün parça bekledim, ilk seferde söküp taktıkları ama yamuk parçanın yamulduğunu fark etmedikleri için bir 30 gün daha bekledim. Avrupa markalarda 15 günde parçası gelip takılıp yoluna giden insan da var.
    Dedim ya önyargılarım var, bu da kendi kullandığım ve de çevremdeki diğer motorlarda kendi gördüklerimden oluşmuş bir önyargı.

Arabada da Japon toyota kullanmıştım, normali bu, arabaların hepsi böyledir diyordum, eskidi diye satıp Reno alınca gördüm arabada ne sorunlar çıkıyormuş, sanayide ustalarla asıl reno alınca tanıştım, her arızası için ille başka ustaya gidecekmişim mesela motordaki bir arızaya bakan usta farlara bakmıyormuş, Toyota varken gittiğim usta her şeyine bakıyordu, her konu ile ilgili usta vardı, her yıl bakımdan bakıma gidip arabayı getirdim bir kontrol edin ne arızası varsa bulun yapın diyordum kafam rahattı, şimdi bu da önyargı oluşturdu, param olunca yine renodan kurtulup toyota alıcam istediğim toyota şimdiki kullandığım arabanın 3 katı fiyatında olmasa hemen alırım. Clio diğer yönlerden çok işimi görüyor, dev gibi bagajı sayesinde ne güzel kamplara gidebiliyoruz ama dandik araba işte.

Belki de çevremde yakından gördüğüm bütün motorlar Japon olduğu için bu önyargı oldu bende. Başka şehirde oldukları için çok görüşmediğim sınıf arkadaşlarımda da birbirlerindne görüp aldıkları çoğunda vstrom var, kalanında NC var ama içlerind eparayı bulan GS aldı bmw ile devam ediyor, goldwing satıp triumph alan arkadaşım 6 ay dayanamadı sattı GS aldı yine demek ki avrupa markalarından bir tek BMW'nin GS modeli alınır önyargısı oldu kafamda.

Genç yaşta önyargılı olmamak her şeyi denemk lazım ama artık yaşlandığıma göre önyargı biriktirmiş olma hakkım da var, huysuz ihtiyar deyip geçin.
    killingroad bunu beğendi.

Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    her konuda gerekli gereksiz fikri olan birine neden merak edeyim ki ? memleketin en büyük sorunu bilmediği bir konuya ben bunu bilmiyorum bir bileni bulup ona sorun demeyen insanlar bir insanın herşeyi bilmesinin imkanı var mı sizce ? bence yok
    böyle insanlar bazılarına itici gelmeyebilir ben onlardan değilim
    Hırbonen bu forumun Melih Gökçek'idir. Verdigi bilgiler işe yaramayabilir ama hep gündemde hep enerjik.

sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Valla Hırbocuğum sen beni anlamamışsın. Ben diyorum ki bir kişi motoru alacak kullanacak limitleri zorlayacak, bunu diğer markalarla da yapacak. Sonra belli bir km dolacak ki. Ona buna fikir versin. Yoksa bende 4 yıldır bindiğim motor haricinde neyi neyle kıyaslayacağım. Mesela sen 7 yıldır aynı makineye biniyorsun. Arada kaç değişik makineyi hakkıyla kullandın ki, bu bundan iyi veya kötü diyeceksin?
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı sallami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla Hırbocuğum sen beni anlamamışsın. Ben diyorum ki bir kişi motoru alacak kullanacak limitleri zorlayacak, bunu diğer markalarla da yapacak. Sonra belli bir km dolacak ki. Ona buna fikir versin. Yoksa bende 4 yıldır bindiğim motor haricinde neyi neyle kıyaslayacağım. Mesela sen 7 yıldır aynı makineye biniyorsun. Arada kaç değişik makineyi hakkıyla kullandın ki, bu bundan iyi veya kötü diyeceksin?
    Oyle tabi, 1 saatlik testler disinda gercekten kullanmadim.

Ama bu is boyle yani

Peki kullananlar veya kullandiklarini iddia edenlerin her dedigini allah kelami mi kabul edecegiz.

O kisi oyle der, bir baskasi ise tam tersini konusabilir.

Ben mesela afrika tavsiye ederken F54 ise bokum gibi motor diyor.

Hangisi dogru ?

sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    İşte cevap bu zaten. Bir tane doğru yok. Bana göre şehir içinde scooter kullanmayanın aklına şaşayım. At alıp işe gidip gelenin akıl sağlığından şüphe ederim. Ama bunu yapan var mı var. Bir de motor araba gibi değil, sen bir şekil seviyorsun ama sana uygun değil ve başlıyor kötülemeye. Yani Goldwing'e kim kötü diyebilir? Ama şehir içinde nasıl kullanacaksın? Adam şekil için alıyor, ama kullanamıyor. Sonra kötülüyor. Bence belli kalitedeki motorlar kötü değilde, doğru seçimler değil.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dedim ya önyargılarım var, bu da kendi kullandığım ve de çevremdeki diğer motorlarda kendi gördüklerimden oluşmuş bir önyargı.

Arabada da Japon toyota kullanmıştım, normali bu, arabaların hepsi böyledir diyordum, eskidi diye satıp Reno alınca gördüm arabada ne sorunlar çıkıyormuş, sanayide ustalarla asıl reno alınca tanıştım, her arızası için ille başka ustaya gidecekmişim mesela motordaki bir arızaya bakan usta farlara bakmıyormuş, Toyota varken gittiğim usta her şeyine bakıyordu, her konu ile ilgili usta vardı, her yıl bakımdan bakıma gidip arabayı getirdim bir kontrol edin ne arızası varsa bulun yapın diyordum kafam rahattı, şimdi bu da önyargı oluşturdu, param olunca yine renodan kurtulup toyota alıcam istediğim toyota şimdiki kullandığım arabanın 3 katı fiyatında olmasa hemen alırım. Clio diğer yönlerden çok işimi görüyor, dev gibi bagajı sayesinde ne güzel kamplara gidebiliyoruz ama dandik araba işte.

Belki de çevremde yakından gördüğüm bütün motorlar Japon olduğu için bu önyargı oldu bende. Başka şehirde oldukları için çok görüşmediğim sınıf arkadaşlarımda da birbirlerindne görüp aldıkları çoğunda vstrom var, kalanında NC var ama içlerind eparayı bulan GS aldı bmw ile devam ediyor, goldwing satıp triumph alan arkadaşım 6 ay dayanamadı sattı GS aldı yine demek ki avrupa markalarından bir tek BMW'nin GS modeli alınır önyargısı oldu kafamda.

Genç yaşta önyargılı olmamak her şeyi denemk lazım ama artık yaşlandığıma göre önyargı biriktirmiş olma hakkım da var, huysuz ihtiyar deyip geçin.
    Yok yahu neden öyle diyeyim, benim de çokça önyargılı olduğum konu vardır. Sadece anlattığın xmax deneyiminden yola çıkarak oluşturulacak yargı sayısı az onu söylemek istedim

Ben hiç şimdiye kadar Japon otomobili almadım, ülke ve otomotiv böyle devam etmese de almazdım, hatta ülkeden ziyade otomotivin geldiği nokta böyle olmasa yine bir şekilde devam ederdim, Alman da diyemem tek markadan yürüyorum ben. Ama artık otomobiller keyif alınabilecek aletler olmaktan çıktılar, o yüzden ben de gidip Toyota alacağım bir daha otomobil alırsam. Gayet makul bir yaklaşım yani
    espresso bunu beğendi.
    youtube.com/@bisuruyorum

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok yahu neden öyle diyeyim, benim de çokça önyargılı olduğum konu vardır. Sadece anlattığın xmax deneyiminden yola çıkarak oluşturulacak yargı sayısı az onu söylemek istedim

Ben hiç şimdiye kadar Japon otomobili almadım, ülke ve otomotiv böyle devam etmese de almazdım, hatta ülkeden ziyade otomotivin geldiği nokta böyle olmasa yine bir şekilde devam ederdim, Alman da diyemem tek markadan yürüyorum ben. Ama artık otomobiller keyif alınabilecek aletler olmaktan çıktılar, o yüzden ben de gidip Toyota alacağım bir daha otomobil alırsam. Gayet makul bir yaklaşım yani
    işte ben de yalnızca kendi xmax deneyimimden değil, çevremdeki diğer japon motosiklet kullananların deneyimlerinden böyle önyargı edindim. Mesela benim xmaxı yeni aldığım zamanlarda kardeşimin ortağı bmw kullanıyordu, servis masrafından canı çıkıyordu sonra onu pert etti gitti ducati diavel aldı, görüntüde güzel motor ama krank kırdı aylarca parça bekledi tonla masraf etti, o zamanlar benim sıfır xmaxa verdiğim paradan daha çok masraf çıkmıştı. Böyle örnekleri de görünce japon iyidir, Türkiye gibi yerlerde düzgün iş yapan servis bulmak zor bari baştan az sorun çıkaran mal olsun dedim.
    xtrafrozen bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)