Yani düşünce sistemini eleştirmek haddime değil ama,
birincisi zaten scooter kullanıyorsun. Scooterlar hemen her markada zaten en sorunsuz olan ürünler arasında oluyor.
İkincisi bir tane Yamaha ile sorunsuz bir dönem yaşamışsın ne güzel de, 4 Japon'a nasıl ulaştırdın ki bunu? Misal atıyorum xmax'ın 5-6 yıldır önemli bir Recall'u yokken Forza'da yolda motorun kapanmasına yol açacak recall'dan arka fren hidroliğinin boşalması recall'una kadar geri çağırmalar var. E şimdi Forza kötü motor mu değil, Honda dayanıklı değil mi? Dayanıklı.
Bu deneyiminin sonunda "Yamaha iyidir hep Yamaha alırım" diyebilirsin veya bu olumsuz bir deneyim olsaydı "bir daha bu markadan almam" diyebilirdin, ama bu motordaki deneyimini bırak bütün markaya, başka başka markalara da yansıtman çok sağlıklı değil gibi.
Bir de KTM alıp başına bir şey mi geldi? Yok. Triumph aldın bir şey mi oldu? Yok. e onlarla neden uğraşamam diyorsun ki
Önyargının nedeni bence tecrüben değil.
Ha haksız bir önyargı mı, bence değil. Bir Toyota Corolla ile atıyorum Maserati Quattroporte'nin aynı sorunsuzlukta olacağını kimse söylemez zaten. Senin ihtiyacın/tercihin bir Corolla ise zaten Corolla almalısın.
Bir de tommy'nin dediği gibi senin rodajın yeni bitmiş
Kazada da model bazında şans yaşamışsın. Ben aynı Yamaha'da önce 30 gün parça bekledim, ilk seferde söküp taktıkları ama yamuk parçanın yamulduğunu fark etmedikleri için bir 30 gün daha bekledim.
Avrupa markalarda 15 günde parçası gelip takılıp yoluna giden insan da var.