KTM Yamahadan eze ezeüstün yazarken kendimi yanlış ifade ettim, benim görüşüme ve iki motorunda bana hissettirdiklerine göre 890 duke R, Mt-09 sp den eze eze daha üstün demek istedim.
Marka kıyası yapmıyordum yanlış ifade ettim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------
Bu yorumunu okuyana kadar sizin görüşlerinizi ciddiye alıp cevap veriyordum fakat iki motoru yanyana koyup yarıştırdıkları bir videoyu izleyip hızlanmalarına göre motorlar hakkında yorum yaptığını görüyorum. Bu noktada senin görüşlerini çokta ciddiye almamam gerektiğini fark ettim. Sana daha fazla laf anlatmak istemiyorum ama neden daha üstün diye sorduğun soruya cevap vereyim;
Benim kendi görüşüme göre KTM Yamaha'dan üstün değildir, 890 Duke R MT09dan üstündür.
Konuya ilk açtığın yerden gireyim 890 güç-ağırlık oranı ve beygir olarak MT09dan bir adım öndedir ama Tork konusunda 'Master Of Tork' isimli motordan 1 gömlek üsttedir. Fakat üstün olduğunu düşünmemin asıl sebebi çok daha kararlı bir şaseye (ki bu konuda kullandığım onca motor arasında Aprilia V4 şasesinden sonra en beğendiğim şase 890 şasesidir), benim gibi agresif-sport tarzda süren, bütçe el verdikçe piste giren birine çok daha uygun bir oturuş pozisyonuna sahiptir. Mt-09daki gibi neredeyse dimdik oturduğun bir motorla iyi viraj dönemezsin, yüksek hızlara çıkamazsın (bütün bedenin rüzgar basıncı altında kalır),Agresif gaz açtığında ön takımı yerde tutamazsın. Tasarım olarak ta sağından solundan kabloları görünen, yarısı nerede bunun dedirten, şasesi fazlaca esneyen MT09'un safkan naked bir motor olmadığını düşünüyorum. Safkan naked olarak Monster, Duke, Brutale, Speedtriple'ı örnek verebilirim.
MT09 Sp'nin 890'dan daha iyi olduğunu düşündüğüm tek nokta öhlins amörtsörlerinin, WP Apexlerden 1 tık daha iyi olduğudur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------
SDR almadan önce 890 denersen SDR'dan soğuyabilirsin
Bende 30.000 km civarında satıp SDR Evo almayı planlayorum özellikle Semi-aktif elektronik süspansiyon ağzımın suyunu akıtıyor ama test etmek için kısa süreli kullandığım SDR'larda (1 adet Gen1, 1 adette Gen2 kullandım) ağırlık hissetim ve 890 kadar kolay oynayamacağım, aşırı güçten ötürü tabiri caizse apaçilik yapmaya pek gelmeyeceğini hissettim. Bu konuda bende kararsızım