Tramer Kaydını Göze Almak Mantıklı Mı ?
Reklamlar
-
Merhaba İyi Günler;
Motorumla ufak bir kaza geçirdim karşı taraf kusurlu çıktı. Bir kaç ufak hasar var aşağıda yazdığım şekilde sizce bunlar içi tramer bedelini göze almak mantıklı mı ? Kaza Yaralı trafik kazası olduğu için polis tuttu tutanağı ve kusurluyu polis belirledi. Yani bedel yansıtılması bile kazaya karışmış gözüküyor olabilir motorum.Motor PCX 2022.
-Sol Ön Grenajda çizilme
-Arka fren elcik korumasında kırılma
-Koruma demiri de yamulma
-Arka fren kolunda ufak zedelenme
Reklamlar
-
Bu galericiler sağolsun Tramer kaydını öcü olarak gösterterek fiyatları aşağı çekme kültürünü hepimize aşıladılar.
Ben bir "binici" olarak Tramer kaydından korkmam. Evet, kaza olmuştur ama parçalar yetkili serviste orijinal parçalarla değişmiştir. Esas korkulması gereken Tramer kaydı olmayıp merdiven altı ustalarda Allah'a emanet yapılan tamir işlemleridir.
-
Toplumdaki algıya bakarsanız Tramer=Pert.
Yarı cahil toplumların görüşüne çok itibar etmeyin. Ama satarken de o topluma satacağınızı bilin.
-
2020'de böyle çıtır bir kaza yapmıştım, tramer kaydına girecek şekilde yaptırdım.
Motoru satarken zaten 75bin satırlık bir obsesif manyak ilanı girdiğim için fazla farketmedi, ilanda da bunu görüp çekiniyorsanız almayın diye yazmıştım.
Biraz bütün olarak bakarım ben alıyorken. Arabamı alırken de arka tampon değişim diye tramer kaydı vardı, iplemedim.
-
Tramer kaydı olur, olmaz değil ancak açık, net ve şeffaf bir şekilde alıcıya durumu aktarırsanız sorun olmaz. Pert aracı topluyorlar, sigortadan para almak için şişirilmiş hasar kaydı yada keyfi boyalı yazıyorlar. Bunlardan korkulur, alınmaz.
Kazanızdaki fotoğrafları forumda görmüştüm. Bana göre hasar bile değil. Motosikletinizin hasarlı kısımlarını detaylıca fotoğraflayın ve saklayın arşivinizde dursun. Satmayı düşündüğünüzde gelecek olan ciddi alıcıya kazaya ait hasarların detaylı fotoğraflarını iletirsiniz. Gerçek alıcı kişi fotoğrafları görünce satın almaya niyeti varsa zaten alır. Satın almayıp, kem küm yapan kişi ölücüdür, yok fiyatına almaya çalışır.
Kazadır, olur. Ne yapalım yani yaptırmayıp kazalı mı binelim? Yada suçumuz yokken birisi çarptıysa, aman tramer oluşmasın diye diğer tarafın sigortasından para mı talep etmeyelim?
-
Tramere bakarım kaza var mı diye yoksa kazasız demek değildir kaydıda yapılmamıştır kazanın yada yoktur şüphelerim devam eder ama
1 Tramerde kazasız var satan da yok derse süphelerim gider o motorcudan motor almam
2 Kazasız varsa ktramerde satan da söylemişse biraz ılımlı olurum
3 Trameri olsun yada olmasın ustaya baktırmadan motor almayı önermem artık işçilikte parça fiyatları almış başını gitmiş
-
Tramer daha güven verir. Tabii "sigorta şişirmesidir eki eki"lerden uzak durmakta fayda var.
Ben şahsen amortisör, gidon değişmiş motor almak istemem ama grenaj, stop lambası falan değişmesi nedir ki?
Geçmiş olsun.
-
Hatasız dost arayan dostsuz kalır (Hacı Bayram-ı Veli). Hatasız araç arayan da yol verelim araçsız kalsın. Motorunuzdaki hasarı bolca fotoğraflayın ve bu fotoğrafları saklayın. Satacağınız zaman çıkarıp alıcıya gönderin, bu kadar basit.
Bunu sorun eden veya fiyat kırmaya çalışan kişilere de araç satmayın. Bu galerici dolandırıcılığı zihniyetinden kurtulmanın uzun da sürse tek yolu budur.
-
Gecen sene motosiklet arastirirken, suan sahibi oldugum motosiklet gozume carpti. Ufak bi kazasi var tramer kaydi var. Yetkili serviste yapilmis.
Muadillerinden yuzde 20 daha uygun. Lastik, zincir-disli, debriyaj yeni. Otomatik yaglama var. Yetkili servis bakimli.
Cok cazip geldi. Aldigim adam branda kuyruk cantasi ivir zivir motorla ilgili herseyi de hediye etti.
Satarken de muadillerinden yuzde 20 uyguna verirsem aninda satilir, alacak olanin da isini gorur cunku motor hatasiz kusursuz tertemiz.
100 e kazasiz alan suan 170 e satacak
80 e tramerli alan suan 140-145 e satacak
Teknik olarak ayni urunu ve hizmeti daha uygun bir fiyata kullanmis olacagim.
-
grenaj değişimine pek takılma ben olsam yetkili serviste yaptırır geçerim öyle çizik vuruk gezmem
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)