Trafik sigortası hakkında yeni karar.
Reklamlar
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Benim bu konulara bakış açım; hükümet bir yenilik getiriyor ya da bir konuda değişiklik yapıyorsa kesinlikle bu bizlerin aleyhine olacak olumsuz bir gelişmedir. Şu an aleyhimizeymiş gibi durmuyorsa henüz anlamamışızdır.
Yüzde bir milyon katılıyorum. Aynen öyle. Geçmişte defalarca tescillenmiş bir durum. Konut enflasyonunu başlatan hükümet. Ayrıca zam furyasınıda ilk başlatan hükümettir. Domino taşı gibi.
Mey Biter Saki Kalır, Her Renk Solar Haki Kalır, Diploma İnsanın Cehaletini Alsa Da, Hamurunda Varsa Eşeklik, Baki Kalır.
Reklamlar
-
DickName adlı üyeden alıntı
Senede üç ay kullanacağım araç için neden 365 gün mecburiyet var?
erensel adlı üyeden alıntı
Çok yanlış bir bakış açısı.
Ben sade gofret yiyorum ama fındıklı gofret yiyen ile aynı parayı veriyorum demek gibi bir şey
Ne oldu? Yazıcı sesini duyamadınız galiba sayın sikortacı bey. Alamanya kıskanmasın şimdi bizi.
Cenk Ayvaz adlı üyeden alıntı
Senede üç ay kullanacağım araç için neden 365 gün mecburiyet var?
Ya kimse çarpmazsa, ben aracımı kullanmıyorsam süre sonunda primi iade ediyor mu sigorta?
Ayrıca sigortacılar hayrına cebinden mi karşılıyor o hasarları?
Neremiz dogru ki bu sigorta isi dogru olsun. Burada trafik tescilde arabaniza plaka cikarttiginiz zaman plaka sizin adiniza kayitli oluyor ve arabayi tescil edeceginiz zaman kisa süreli mi olacak yoksa senelik mi olacagi soruluyor. Bazi eski arabalari sahipleri sadece yaz aylarinda kullanmak üzere plakasini tescil ettiriyor ve kullanacagi süre icin sigorta ödemesi yapiyor. Ama bu araclar genellikle ya kapali garajlarinda ya da kiralis olduklari kapali park alanlarinda muhafaza ediyorlar. Plakasiz olarak sokakta arac birakamiyorsunuz.
Arabanizi trafikten cektiginiz zaman plaka sizin adiniza bir sene boyunca rezerve edilmis oluyor. Bir sene icerisinde yeniden arac aldiginizda ayni plakayi kullanabiliyorsunuz.
Keza MTV vergiside aracin trafikte tescil edilmis oldugu süreye göre ödeme yapiyorsunuz.
arabayi tescil etmek icin siradan bir plaka alacaksaniz 40 Euro, özel plaka alacaksaniz 50 Euro, araci trafikten cekecekseniz 35 Euro civarinda bir ücret ödüyorsunuz.
-
mavellen adlı üyeden alıntı
Demek istediğim o değil. Beni yanlış anlamışsınız. Sigorta yaptırılır. Yaptırılmaz demiyorum. Hem kasko hemde trafik poliçesi yaptırıyorum. Trafik poliçesi neredeyse kasko fiyatına geldi. Kasko yaptırandan trafik sigortası yaptırma zorunluluğu kalksın. Ayrıca kazasız sürücüler daha az pirim ödesin. Mecburmuyum ortak havuzda pert olmuş araçların pirimini ödemeye. Veya depremde sigortaların mağduriyetini karşılamaya. Banane. Yapıyorsan konut poliçesini, ödersin adamın tazminatını. Bunu poliçeleri arttırarak bana iteleyemessin. Yada zamanında bedavaya kestiğin poliçelerden ettiğin zararıda bana iteleyemessin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:25 ----------
O iş öyle çalışmıyor. Senin dediğin gibi olsa sektör batar zaten. Herkezin kaza yaptığını düşünemezsin. Herkez kaza yapacak olursa bu iş sürdürülemez.
O işin öyle çalışmadığını bende biliyorum zaten
risk şurda zts de vereceğin max para belli ama kasko da teminat bedeli var karşıdaki araca vereceğin hasar için şu kadar kendi aracına vereceğin hasar için bu kadar diye imm dedikleri şey herkez kaza yapmaz ama 2m bi hasar ı senin piyasadan toplayıp kasana koyman İÇİN 190 TANE müşteri bulman lazım
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)