25000KM DE MARŞ MOTORU BOZULAN 2018 MODEL STREET TRİPLE
Reklamlar
-
Merhabalar
Size başıma gelen olayı anlatmak istedim saygıdeğer arkadaşlar.
Mayıs ayının başında 2018 model 20 bin km de bir triumph street triple r aldım.Bir buçuk ay kadar önce yirmi beş bin km civarlarında motor sıcakken marş almamaya başladı.
Soğukken herhangi bir problem olmadan marş alıyor, ısındıktan sonra stop ettiğimde ve 3-5 dk içinde tekrar çalıştırmak istediğimde marş dönüyor ama bir türlü çalışmıyordu, yaklaşık yarım saat kırk beş dakika bekledikten sonra tekrar çalıtırabiliyordum.
Çanakkale'de yaşıyorum, Susurluk motosiklet festivaline gittiğimde bu olaydan ötürü bandırmaya dönüşte yolda kaldım ve motor çalıştıktan sonra bana en yakın servis olan Bandırma Motoon İlhan Usta'nın yanına gittim.Durumun marş motorundan kaynaklandığını anlattı ne sebeple oluştuğunu anlattı, istersen tamir olabilecek durumda mı açalım bakalım istersen yeni marş motoru siparişi verelim dedi ben sipariş verelim dedim.
Ağustos'un sekizinde siparişi verdik bu ayın 22-23'ü gibi marş motoru gelecekti, ben bu aralıkta motoru kullanırken ya soğumasını bekleyip tekrar marş yapıyordum ya da 1-2 dakikalık durumlarda stop etmeden bırakıp devam ediyordum motor 26700 km lere gelmişti ki bu akşam yine çalışmayıp 3-4 kere marş denedikten sonra hiç marş yapmamaya başladı ve şu an marş düğmesine bastığımda hiç marş dönmüyor ittire ittire eve getirdim
Şimdi bu motor gerçekten çok güzel gidiyor, çok güzel duruyor, çok güzel dönüyor çok keyifli.Ama gel gelelim daha 5 yaşında 25 bin kmde kaliteli bir marka olarak bildiğimiz triumphun marş motoru nasıl bozulabiliyor ben anlam veremedim.
Daha önce böyle bir durum başına gelen var mı?Bu triumphların kronik bir problemi mi, yoksa bana mı denk geldi, yarın öbür gün ben yine bir triumph almak istesem nasıl güveneyim tekrar bilemedim.5-6 yıldır ve 45-50 bin km dir motosiklet kullanıyorum, sırasıyla YBR125 - MT25 - Street Triple şeklinde ve ilk kez bu motorla yolda kalmayı öğrendim, YBR ve MT ile Allaha şükür hiç tık demeden bayağı yol yapmıştım ki YBR 2006 model +80 bin kmdeydi şuan 100 bin km yi geçik hala kullanıyoruz
Biraz uzun oldu kusura bakmayın, yorumlarınızı bekliyorum saygılar.
Reklamlar
-
eski sahibi sürekli marş bastıysa kömürleri bitmiştir oto elektrikcileri 15 20 dakika da yapıp gönderiyolar.
-
turkerboss adlı üyeden alıntı
eski sahibi sürekli marş bastıysa kömürleri bitmiştir oto elektrikcileri 15 20 dakika da yapıp gönderiyolar.
Hocam sürekli marş basılacak bir motor da değil ki sanmıyorum öyle bir şey olsun, 5 yaşında 25 bin km yılda 5 bin yapar km olarakta az.
Ama senin dediğin gibi çıkarsa çok yazık, dünya para bayıldık marş motoruna daha çekiciyle Bandırmaya götürücem birde motoru
-
BarışN adlı üyeden alıntı
Hocam sürekli marş basılacak bir motor da değil ki sanmıyorum öyle bir şey olsun, 5 yaşında 25 bin km yılda 5 bin yapar km olarakta az.
Ama senin dediğin gibi çıkarsa çok yazık, dünya para bayıldık marş motoruna daha çekiciyle Bandırmaya götürücem birde motoru
hayırlısı hocam bazen makine ne kadar kaliteli olsa da çıkıyor böyle sıkıntılar. tamire verseydin keşke kolayca tamir ediliyor bunlar ucuza ve uzun ömürlü oluyorlar.
-
bozulmazmı diyek.bozuluyo işte bazı parçalar.geçmiş olsun.tek derdin bu olsun
-
Maalesef kronik hocam. Eğer facebook ta falan üyeyseniz triumph sayfalarına aynı dertten muzdarip birçok kullanıcı görürsünüz. Kimine 100.000 km de denk geliyor kimi sizin gibi erken yaşıyor.
-
Nazarlık olsun, üzülmeyin. Tamir olurdu diye düşünüyorum ama siz zaten parçanın yenisini sipariş etmişsiniz. Bu tip durumlarda insanın motosikletine olan güveni kırılabiliyor, uzun bir yola çıkacağınız zaman "ya yolda kalırsam?" diye çekinebiliyorsunuz. Bu düşünce de bir kaç yüz km sonra geçecektir, motorunuzdan soğumamanızı dilerim.
-
Marş otomatiği değişecek Triumph tan beklemenize'de gerek yok büyük sanayi sitelerinde bulursunuz , İstanbul Levent'te Marsan var Bmw nin marş otomatiğini 300 tl ye değiştirdiler..
-
Konuyu araştırırken aşağıdaki iki güzel videoyu buldum, paylaşayım dedim. (Araba için anlatıyor ama prensipler ortaktır...)
https://www.youtube.com/watch?v=3vAo8eCtyUU
https://www.youtube.com/watch?v=ey3L6g6X-14
-
ufuk-*- adlı üyeden alıntı
Maalesef kronik hocam. Eğer facebook ta falan üyeyseniz triumph sayfalarına aynı dertten muzdarip birçok kullanıcı görürsünüz. Kimine 100.000 km de denk geliyor kimi sizin gibi erken yaşıyor.
Biraz youtubeda falan bakmıştım hocam bende baya benimle aynı problemi yaşayıp video atan görmüştüm dediğin gibi kronik derdi herhalde.
Ben tamirat işlerini çok sevmediğimden sonra tekrar tekrar uğraşmayayım diye direk sipariş verelim dedim bakalım hayırlısı artık, motor çok güzel severek kullanıyorum ama zaten borca harca girip alıyoruz, birde beklenmedik şeyler çıktımı tatsız oluyor.
-
Parçayı değiştirirken kabloları da daha kalın kablolarla değiştiriyormuş ecnebi arkadaşlar tekrar aynı problemi yaşamamak için.
-
ufuk-*- adlı üyeden alıntı
Parçayı değiştirirken kabloları da daha kalın kablolarla değiştiriyormuş ecnebi arkadaşlar tekrar aynı problemi yaşamamak için.
Eyvallah hocam servise gidince onu da konuşayım bakalım ne yapabiliyoruz.
-
2 defa xc 800 için pazarlık yaptım sırf bu marş motoru arızasından dolayı vazgeçtim xc nin marş motoru 450 sterlin di sadece 800 lerde değil 850 tiger da da aynı sorun vardı gidip afrika twin aldım
-
F54 adlı üyeden alıntı
2 defa xc 800 için pazarlık yaptım sırf bu marş motoru arızasından dolayı vazgeçtim xc nin marş motoru 450 sterlin di sadece 800 lerde değil 850 tiger da da aynı sorun vardı gidip afrika twin aldım
Hocam ilk bu problemi yaşamaya başladığımda İlhan Ustayı aramıştım şuan aynı problemden bir 800 tiger geldi ona bakıyorum demişti
Dediğiniz gibi bende 17 bin lira verdim marş motoruna ne diyeyim artık oldu bir kere.
-
BarışN adlı üyeden alıntı
Hocam ilk bu problemi yaşamaya başladığımda İlhan Ustayı aramıştım şuan aynı problemden bir 800 tiger geldi ona bakıyorum demişti
Dediğiniz gibi bende 17 bin lira verdim marş motoruna ne diyeyim artık oldu bir kere.
17 k çok para değil ama durduk yere böyle bir arıza çıkması ister istemez moral bozar sağlık olsun
bu şöyle bir sorun uzun yolda başına gelirse eyvah ki ne eyvah
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
F54 adlı üyeden alıntı
17 k çok para değil ama durduk yere böyle bir arıza çıkması ister istemez moral bozar sağlık olsun
bu şöyle bir sorun uzun yolda başına gelirse eyvah ki ne eyvah
Tamir edilebilir bir şey için çok gibi. Nikkfurie'nin tahmini doğru ise (öyledir büyük ihtimal) 300₺ + işçilik ile kapanacak konu olabilir...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)