Motosiklette çok üşüyorum? İnsanlar nasıl dayanıyor?
Reklamlar
-
Arkadaşlar İstanbul'da sabahları daha kış gelmeden 20 derece ve ben titreye titreye gidiyorum. Üstüme sweatshirt üstüne yelek içine içlik giydiğim halde titriyorum. Bi ara kışlık baya bi mont giydim oda tutmadı. Kurye arkadaşlar yaz kış nasıl çalışıyor. 4kmlik yolu soğuktan gidemiyorum. Bana önereceğiniz bişey var mı?
Reklamlar
-
dostum tahlil falan yaptır; belli ki değerlerinde bir sıkıntı var.
düzgün bir ekipman giyerseniz 4 km lik yolda üşümenize imkan yok. kaliteli bir eldiven bile sıfır derece havada 30 dk sonra sogumaya baslıyor.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
dostum tahlil falan yaptır; belli ki değerlerinde bir sıkıntı var.
düzgün bir ekipman giyerseniz 4 km lik yolda üşümenize imkan yok. kaliteli bir eldiven bile sıfır derece havada 30 dk sonra sogumaya baslıyor.
Düzgün ekipmandsn kastınız nedir?
-
-
ersevin adlı üyeden alıntı
Düzgün ekipmandsn kastınız nedir?
Yaz için konusmuyorum cunku yazın zoraki olmadıkca herkes yazlık ekipman giyer o da hava geçirir.
soguk havalar için, iyi bir korumalı eldiven-bot-mont, kalın polar bir boyunluk giymeniz gerekir. ben korumalı pantolon kullanmadım o nedenle soguk geçirgenliğini bilmiyorum ancak içi polarlı rüzgar dirençli pantolon ya da pantolon üstü polarlı dizlik ile saatlerce hiç üşümeden yol alabilirsiniz.
benzer durumun tam tersi sıcaklar ile ilgili, yazlık tün ekipmanlar, ince bir boyunluk ile vücudunuz hiç güneş görmeyeceği için güneş altında uzun yol alıp hiç terlemeyedebilirsiniz.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
termal içilik kaliteli mont pantolon eldiven bot polar boyunluk bunları giyiyorsun devam ediyorsun
-
Ekipman olarak kullandığın mont eldiven vs nedir paylaşabilir misin?
-
F54 adlı üyeden alıntı
termal içilik kaliteli mont pantolon eldiven bot polar boyunluk bunları giyiyorsun devam ediyorsun
eylül ayında böyle üşüyorsa kışın astronot kıyafeti giyse kar etmez
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
Ben sabah 7 de kapri + dizlik ile gidiyorum işe halen. 11 km gidiş 12 km dönüş ve her gün otoban + köprü. Hafif tatlı serinlik güzel oluyor sabahları üşüme yok. Kışlık monta daha var kasım aralık gibi ancak. Sıfıra yakın dereceli soğuklarda da elim üşüyor onu ince eldiven kullanıyorum. üstüne yazlık eldiven + elcik koruma elcik ısıtma tamam.
-
Arkadaşlar İstanbul'da sabahları daha kış gelmeden 20 derece ve ben titreye titreye gidiyorum. Üstüme sweatshirt üstüne yelek içine içlik giydiğim halde titriyorum. Bi ara kışlık baya bi mont giydim oda tutmadı. Kurye arkadaşlar yaz kış nasıl çalışıyor. 4kmlik yolu soğuktan gidemiyorum. Bana önereceğiniz bişey var mı?
termal içlik + boyunluk + düzgün rüzgar geçirmeyen bir eldiven. motosiklet sürüşünde genellikle hava durumundan çok rüzgar üşütüyor, insanın içine işliyor. rüzgar geçirmeyen motosiklet ceketleri işini çözer diye düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:51 ----------
Alman_ adlı üyeden alıntı
Ben sabah 7 de kapri + dizlik ile gidiyorum işe halen. 11 km gidiş 12 km dönüş ve her gün otoban + köprü. Hafif tatlı serinlik güzel oluyor sabahları üşüme yok.
Kışlık monta daha var kasım aralık gibi ancak. Sıfıra yakın dereceli soğuklarda da elim üşüyor onu ince eldiven kullanıyorum. üstüne yazlık eldiven + elcik koruma elcik ısıtma tamam.
hocam hangi elcik ısıtmayı taktın motosikletine? bende almayı düşünüyorum ama elcikleri değiştirmek pek içimden gelmiyor. sargılılar da çok dayanmıyormuş sanırım.
-
Gaahl adlı üyeden alıntı
Ekipman olarak kullandığın mont eldiven vs nedir paylaşabilir misin?
Abi ekipman yokki kışlık mont kazak giyiyorum motoru yeni aldım
-
Dostum sen ısıyı bacaklardan kaybediyorsun. Üste önlem almışsın ama bacaklardan önlem almamışsın
-
sabahları duş alıp çıkıyorsan.
Yapma. 28 derece altı, duş alıp çıkınca her türlü üşütüyor. (bende.)
Birde motor ne? Ön cam müthiş farkediyor, göğsüne gelen rüzgarı kesmen gerek.
En kötü, oldschool style, gazete koyacaksın.
Çantadan eksik olmaz benim gazete. göğsü karnı korumak için.
-
sey_47 adlı üyeden alıntı
sabahları duş alıp çıkıyorsan.
Yapma. 28 derece altı, duş alıp çıkınca her türlü üşütüyor. (bende.)
Birde motor ne? Ön cam müthiş farkediyor, göğsüne gelen rüzgarı kesmen gerek.
En kötü, oldschool style, gazete koyacaksın.
Çantadan eksik olmaz benim gazete.
göğsü karnı korumak için.
Tricity hocam orjinal siperlik
-
Giymis oldugunuz bütün kiyafetler, kazak-sweatshirt, yelek ne tarz oldugunu bilmiyorum, örgü ürünler oldugu icin maalesef rüzgar geciririler. Örgü ürünlerin ilmekleri arasi genis olup sicak havayi iclerinde tutacak sekilde imal edilirler. o yüzden rüzgarli havalarda rüzgar o genis ilmekler arasindan gecip bedeninize ulasacaktir. Icinize yünlü bir kiyafet giyip rüzgar gecirmeyen bir mont, onunda ön kismindaki fermuarin arka kisminda koruyucu bandinin olmasi sartiyla, giydiginiz zaman usumediginizi göreceksiniz.
-
Ekipmanlarınızı tamamlayacağınızı farz ederek konuşuyorum; normal kıyafetiniz üzerine alt üst yağmurluk takım giydiğinizde rüzgar içinize geçmeyeceği için soğuktan biraz daha az etkilenmiş olursunuz. Yine de ayağınızdan, boynunuzdan, ellerinizden üşüyebilirsiniz.
-
İç alt termal içlik giyin.Ayrıca spor yaparsanız %50 ısınacaksınız.Motorda üşüme genelde alttan gelir olur bacaklardan.
-
Yazin:
Yazlik bot+riderdenim pantul+termal icliksiz havalandirmalar acik 4 mevsim mont+yazlik eldiven
kisin:
+kislik bot
+kot pantol uzerine kislik cordura pantol
+ tisort-sweatshirt-termal iclik ile 4 mevsim mont
+göguse gazete
+kislik eldiven
+polar boyunluk
Ben bu sistemle hic usumuyorum. Motorcu olmayan kiyafetler ruzgari kesmez ve yazin da usuyebilirsiniz.
-
https://www.riderdenim.com/dalgakira...iklet-ic-ceket
Bunun gibi birşeyler giy. Hah aklıma geldi neopren içlik.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
Ruzgari kesecek bir şey giymen lazım yoksa usursun. montun pantolonun icine gazete kagidi tikistirmayi deneyebilirsin idareten.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)