2023'ün En Çok Satan Motosikletleri..
Reklamlar
-
Otomobil fiyatlarında yaşanan fahiş artış, enflasyon, döviz artışı ve yakıt zamları araç alımını lüks haline getirdi. Hal böyle olunca birçok kişi ise yönünü motosikletlere çevirdi. Peki, 2023 yılında motosiklet satışlarında ne kadar artış yaşandı? Bu yıl en çok satan motosikletler hangileri oldu? İşte merak edilen o soruların yanıtı...
Araç fiyatlarındaki artış alım gücünü düşürürken vatandaş ise bir başka alternatif olan motosiklete yöneldi. Öyle ki bu yıl motosiklet satışlarında ciddi bir rekor da kırıldı. Peki, 2023 yılında Türkiye'de en çok satılan motosikletler hangileri oldu? Cevabı haberimizde...
TÜRKİYE'DE EN ÇOK SATILAN MOTOSİKLETLER
İlk 6 aylık süreçte Türkiye'de 362.704 adet motosiklet satışı yapıldı. Bu satışlarda en çok rağbet gören markalar ise şunlar oldu:
- RKS
- Mondial
- Kuba
- Arora
- Honda
AVRUPA'DA EN ÇOK SATILAN MOTOSİKLETLER
Avrupa ülkeleri incelendiğinde toplam satışların 1,5 milyon civarında olduğu görülüyor. Geçen yıla kıyasla 8,9 oranında büyüme gösteren piyasaya yüzde 130'luk artış ile en çok etki eden ülke ise Türkiye oldu.
Bu yıl Avrupa'da en çok satılan motosiklet markaları ise şunlar:
- Honda 207.151 adet
- Yamaha 100.721 adet
- Piaggio 88.763 adet
- BMW 72.836 adet
- RKS 65.452 adet
2023 yılının ilk 6 ayında satışlarını artıran Kuba yüzde 152, Arora yüzde 118, RKS ise yüzde 116 büyüme gösterdi.
ELEKTRİKLİ MOTOSİKLET SATIŞ ORANLARI
Avrupa Elektrikli Scooter ve Motosiklet Pazarı, 2023 yılının ilk yarısında istenen başarıyı gösteremedi. Önceki yıla kıyasla -%11 oranında gerileme yaşanırken Türkiye de tam tersi satışlar yüzde 300'e yakın artmasına rağmen gerilemeye engel olmadı.
Ülkelere göre satış oranları ise şu şekilde :
- Türkiye %300 artış
- Hollanda %-51,7 azalış
- Fransa %-18,6 azalış
- Almanya %-44,7 azalış
- İspanya %-26,2 azalış
- İtalya %-21,4 azalış
- Almanya %-44,7 azalış yaşandı.
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Reklamlar
-
Türkiye'de Rks satışlarının şov yapması Avrupa'nın istatistiklerini de değiştirmiş. Avrupa'da ilk 5'te yer almaları şaşırtıcı olmuş.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Türkiye'de Rks satışlarının şov yapması Avrupa'nın istatistiklerini de değiştirmiş. Avrupa'da ilk 5'te yer almaları şaşırtıcı olmuş.
Çevremden gördüğüm kadarı ile 50 cc scooterları aşırı satılıyor özellikle bayanlar aşırı rağbet gösteriyor..Bu çok güzel ve yaşadığım yerde şu an erkekten fazla bayan sürücü var bu gerçekten güzel..Bazen elektrikli tripotör görüyorum üstünde ev hanımı arkaya çocuğunu oturtmuş önde sepete market alışverişini koymuş.Veyahu ekmeğinin peşinde bi çok kadın görüyorum elektrikli ile..Helal olsun diyorum..
-
hachiko adlı üyeden alıntı
Çevremden gördüğüm kadarı ile 50 cc scooterları aşırı satılıyor özellikle bayanlar aşırı rağbet gösteriyor..Bu çok güzel ve yaşadığım yerde şu an erkekten fazla bayan sürücü var bu gerçekten güzel..Bazen elektrikli tripotör görüyorum üstünde ev hanımı arkaya çocuğunu oturtmuş önde sepete market alışverişini koymuş.Veyahu ekmeğinin peşinde bi çok kadın görüyorum elektrikli ile..Helal olsun diyorum..
Her ne kadar Türkiye'de motosiklet pazarının yapısı değişmiş olsa da "pazar büyümüş" diyebiliriz. Yukarıdaki rakamları hiç tahmin edemezdim. Bence Rks, Mondial, Kuba ve Arora güzel işler çıkarmışlar. Bajaj'ın ürün gamında bu tip scooterler varsa onların da pazara girmeleri güzel olurdu.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Her ne kadar Türkiye'de motosiklet pazarının yapısı değişmiş olsa da "pazar büyümüş" diyebiliriz. Yukarıdaki rakamları hiç tahmin edemezdim. Bence Rks, Mondial, Kuba ve Arora güzel işler çıkarmışlar. Bajaj'ın ürün gamında bu tip scooterler varsa onların da pazara girmeleri güzel olurdu.
Aslında bakarsanız küçülmüş satılan motosikletler hep 50- 100 cc grubu.Bunu düşünürsek piyasa küçülmüş aslında..
-
Aslında bakarsanız küçülmüş satılan motosikletler hep 50- 100 cc grubu.Bunu düşünürsek piyasa küçülmüş aslında..
Satılan adet olarak değerlendirdim ben. Tabi ki yapı değiştiği için eski günlere göre "küçülmüş" olarak da değerlendirebiliriz.
-
hindistan olmaya pek bir şey kalmamış...
-
turkerboss adlı üyeden alıntı
hindistan olmaya pek bir şey kalmamış...
Hindistan bile Hindistan olmayı bırakıp BHARAT oldu.
Hindistan'ın ev sahipliğinde bu yıl "Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek" ana temasıyla düzenlenen 18. G20 Liderler Zirvesi bugün gerçekleştirildi.
Açılış esnasında Başbakan Narendra Modi'nin tabelasında Hindistan yerine "
Bharat" yazdığı görüldü.
Kaymak: Hindistan’ın adı değişti! İşte yeni ismi…
-
Hiç şaşırmadım tuik verilerine göre önceki yıllarda da çin pazarı fazla iken şu an ki ekonomik duruma göre millet araba almak yerine scooter almayı tercih ediyor.
Ama önceki yıllarda 1 yılda satılan motosiket sayı şu an ilk 6 aydan daha az.
Motosiklet tehlikeli diyen herkes tükürdüğünü yalıyor sanırım 😁
-
Peynir ekmek gibi satan bajaj nasıl listeye girememiş? Çevremde sıfır motor alan kim varsa hep bajaj aldı.
-
hepsi çöp hımmına
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------
kerata unuttun bizi
-
Dunya Turkiyeyi kiskaniyor... Buralarda RKS, Mondial, Kuba, Arora yok hic. Cinli mi bunlarin hepsi?
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Dunya Turkiyeyi kiskaniyor... Buralarda RKS, Mondial, Kuba, Arora yok hic. Cinli mi bunlarin hepsi?
PRC üretimi diyoruz
-
iyice çöplüğe dönmeye başladı memleket
eğer japonlar en ucuz modellerini buraya yığsa bu çinliler duman olur
-
şu listelerden 50 cc leri cıkarsalar acaba neler olur :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)