İyi de trafikte 20 dakika araba kullanan birisi motorculara sinir olur. Kaldırımdan sürme, ışıklara uymama, ters yönden gelme, yayalara bile yol vermiyorlar.
Hepsi mi böyle bu motorcuların?
Polisleri de böyle genellemek doğru değil.
Bu memlekette manyak sayısı insan sayısına yakın, polisler olmasa değil motor araba bile süremeyiz.
Ben öğretmenim, çalıştığım mahallede ne olaylar döndüğünü polis komşumdan öğreniyorum. Her gece silahlı çatışma olduğunu öğreniyorum. Zırhlı araçlarla, özel harekat eşliğinde giriyorlarmış mahalleye soruşturmak için. Neyse, o insanların çocukları, yeğenleri, torunları, kardeşleri benim öğrencilerim. Hiç ders çalışmadan, sorumluluğunu yerine getirmeden HAKLARINDAN bahsediyorlar.
Konunun bunla ne alakası var diyeceksiniz belki ama aileden gelen bi haklılık, bi hakkı yenmişlik duygusu var. Sadece okulda değil, pazarda, trafikte, işyerinde hep bu kafa devam ediyor.
Herkes haklı.
https://www.youtube.com/watch?v=AdPJjT58mcs
Herkes haklı olacaksa biraz da polisler haklı olabilir bence mahsuru yok
Herkes kurallara uysa polise de gerek kalmayacak ama herkes sizin gibi, dikkatli, saygılı, kurallara uyan, örnek vatandaş değil.
Birileri çıkıp "Neden kırmızıda durayım, enayi miyim ben?" dese memlekette hak verecek çok insan olacaktır.
Of çok uzun yazdım, dikkatli ve güvenli sürüşler dilerim.