Benzin fiyatlari sürüş stilinizi etkiliyor mu ?
Reklamlar
-
31 Ağustos 2023, 17:06
Cyan adlı üyeden alıntı
1993'te ehliyet kursunda enteresan bir hocamız vardı. Adam "gaz vermek yakıt harcamaz, fren yapmak harcar" derdi. Haklıydı; fren yaptığımızda aracımızı o hıza çıkarmak için kullandığımız yakıtı bir nev'i çöpe atıyoruz. Ne kadar az frene ihtiyaç duyacak kadar gaz açarsak o kadar az yakıt harcarız...
Çok ilginçtir, ben de araba kullanan eski şoförlerden "iyi sürücü, en az fren yapandır" sözünü bir kaç defa işitmişimdir. Tabi burada anlatılmak istenen; o freni yapmaya gerek duymayacak hız ve takip mesafesinde sürmektir.
Reklamlar
-
31 Ağustos 2023, 17:16
Vespada acımıyorum cünkü 0.2-0.4 lt ekstra etkiler. Ama tracer olsaydı eskisi gibi şu an bu derece bonkör gaz açmazdım
-
31 Ağustos 2023, 17:19
tommygun adlı üyeden alıntı
Çok ilginçtir, ben de araba kullanan eski şoförlerden "iyi sürücü, en az fren yapandır" sözünü bir kaç defa işitmişimdir. Tabi burada anlatılmak istenen; o freni yapmaya gerek duymayacak hız ve takip mesafesinde sürmektir.
Aynen bunu anlatıyorlar. Ben de öyle sürerim, daha doğrusu sürmeye çalışırım da ort. IQ'su şempanze düzeylerinde olan yurdum insanı o olması gereken takip mesafesi "boşluğunı" çok "boş" görüp hemen araya atlıyor veya arkadan tampona yapışıp taciz ediyor. Gaz fren gaz fren yapmayayım isterken sürekli geriye düşüp gaz fren yapmak zorunda kalıyorum trafikte. Böyle bir handikap da var. Fıtrat diyelim...
Motosiklet güzel şey vesselam; böyle şempanzelerle hiç muhatap olmak durumunda kalmıyorsun.
-
31 Ağustos 2023, 17:21
hiç farketmiyor ve yakıt hala ucuz,
benim gördüğüm trafikde yeteri kadar hafiflemedi ne zaman akşamları arabaya doluşup boş boş gezenler biter o zaman deriz piyasa dengelendi derim.
motosikleti iş amaçlı kullanan kurye vb arkadaşları bunun dışında tutarım onlara artan bu maliyetlerde kolay gelsin.
-
31 Ağustos 2023, 17:24
Cyan adlı üyeden alıntı
Aynen bunu anlatıyorlar. Ben de öyle sürerim, daha doğrusu sürmeye çalışırım da ort. IQ'su şempanze düzeylerinde olan yurdum insanı o olması gereken takip mesafesi "boşluğunı" çok "boş" görüp hemen araya atlıyor veya arkadan tampona yapışıp taciz ediyor. Gaz fren gaz fren yapmayayım isterken sürekli geriye düşüp gaz fren yapmak zorunda kalıyorum trafikte. Böyle bir handikap da var. Fıtrat diyelim...
Motosiklet güzel şey vesselam; böyle şempanzelerle hiç muhatap olmak durumunda kalmıyorsun.
Geçen hepberaber Şarköy'e köfteye gittğimizde Gökhan'ın misafiri bana fren lambamın yanmadığını söylemişti. Ben de artist gibi "keh keh frene basmıyorum, ondandır" demiştim. Meğer çocuk haklıymış, arka stop ampulüm patlamış. Gittim yeni ampul aldım.
-
31 Ağustos 2023, 21:09
eğer düşük tempoda az fren yaparak az gaz açarak sürerseniz yakıtınız düşer ve daha güzeli akıcı sürüşe yaklaşırsınız. Benzinim azaldığı günlerde çok yakmasın diye değil de (motorum crypton) yolda kalmayayım diye daha çok planlı sürüyorum. Siz de deneyin.
-
Kaan, tam senlik bişey.
Hemde Er6n ye yapmışlar.
İstediğin gibi gazla
-
ufoz adlı üyeden alıntı
Ondan sonra "vay efendim Er6'lar neden yatak sarıyor?"
-
ulen şu foruma en son 2 ay önce girdim o zaman d bu fakir muhabbeti vardı.
Hırbo ve fakir muhabbetleri hiç bitmemiş
-
otopsici adlı üyeden alıntı
Otostopçuya bak sen..fakirlikten tracer 700 e binemiyor gitmis mondial drift almis sdsfdg
Kardesim,bu motorlara binemeyecek durumdaysan,hakkini veremiyorsaniz satinnn
Bak ben haftada 400 km yol yapiyorum,umrumda mi ?
Degillll.
-
Hırbonen adlı üyeden alıntı
haftada 400 km
vay anasını be ne kadar çok yapıyormuş
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
vay anasını be ne kadar çok yapıyormuş
Oooo lafi cakip gitmisin, yetisemedik..
Otobus/tir soforu olmadigim icin cok uzgunum adsds..
Yav ne adamsin otostopçu
-
Oooo lafi cakip gitmisin, yetisemedik..
Otobus/tir soforu olmadigim icin cok uzgunum adsds..
Yav ne adamsin otostopçu
ben bilmem en azından motosikletim var
senin için hiç motoru felan yok üfürüyor diyorlar
söyleyenlerin yalancısıyım
-
Benim mi motorum yokmus..bu nasil iftira, cok kizdim su an., hemen video foto falan cekeyim barii :p
Yavvvvv ne adamsin
-
Bir kaç depo bittikten sonra emin oldum, artmış tüketimim.
5,3l civarlarındaydı ortalama, şu an 5,9l gibi.
-
abonman yaptırdım o yüzden henüz etkilemedi
-
tabıkı hayır ıstdeıği kadar yakabılır benlık sorun yok zaten 450 lıra ya doluyor depo 1 paket sıgara 60 lıra olmus
-
Altında motürü var ben şahidim ama ruhsatına bakmadım onun mu değil mi diye.
Benim mi motorum yokmus..bu nasil iftira, cok kizdim su an., hemen video foto falan cekeyim barii :p
Yavvvvv ne adamsin
Ben şahidim ya kızma.
Not: İş bu entry Hırbonen'in bahçesinden getirdiği şeftalileri yerken yazılmıştır.
-
mertowski adlı üyeden alıntı
Altında motürü var ben şahidim ama ruhsatına bakmadım onun mu değil mi diye.
Ben şahidim ya kızma.
Not: İş bu entry Hırbonen'in bahçesinden getirdiği şeftalileri yerken yazılmıştır.
şeftaliler yarma mı?
ayıp yav insanın canı çektirilmez ki
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)