Hero dash 125 ile 1500 km tecrübem var. İki kez uzun yol yaptım, 1'i 6.5 saat sürdü, diğeri git gel 3 saat.
Scooter'dan memnunum ama vitesli daha zevkli olduğunu düşünüyorum
Hangi naked motor önerirsiniz
Hero dash 125 ile 1500 km tecrübem var. İki kez uzun yol yaptım, 1'i 6.5 saat sürdü, diğeri git gel 3 saat.
Scooter'dan memnunum ama vitesli daha zevkli olduğunu düşünüyorum
Hangi naked motor önerirsiniz
Paran neye yetiyor ise onu al. Sonuçta üstüne bindikten sonra hangi motor olursa olsun mutlu oluyorsun. Tek kıstas yedek parça sıkıntısı olmayan bir model seç
Parça sorunu yaşamak istemiyorsanız direkt olarak sadece Bajaj'ın modellerine bakın diğer modellerde sorun yaşarsınız.
yaş, kilo, boy, bütçe gibi bilgileri verirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz
Pulsar NS200 piyasada bol miktarda bulunuyor. Yani yedek parça sorunu olmaz. Öğrencilerimle birlikte turladığım zamanlar oldu. Gidişleri, duruşları fena değildi. Tipi size kalmış artık
Niyetiniz hayırlı olsun öncelikle. Ne alayım başlığına yazmıştık nisan gibiydi galiba, hatırıma geldi. 1500 olmuş bile, helal olsun. İnşallah güzel tecrübeler edinmişsinizdir.
Ben de 125'likten 250'liğe geçmiştim, güzel bir tecrübeydi.
Bütçe nedir bilmiyorum ancak şu piyasada önerebileceğim motor Dominar 250 olur. Uzun bir müddet götürür. Parça kalitesi fena değildir, yaygın servis ağı var ve parça sıkıntısı çekmezsiniz.
Sizin motorunuz ns200 alın geçin bence. 1500 km dash tecrübesi sonrasında dominar ağırlığından ötürü sıkıntı olabilir. Ns200 hafif güzel motordur. Ondan sonra da duruma göre direkt D400 yapıştırırsınız.
benim tavsiyem para varsa Duke 250 yoksa pulsar F250 veya N250
Teşekkürler hocam evet sorularıma cevap vermiştiniz teşekkürler. 2 kez uzun yol yaptım, 1 i tek yön 350 km civarı, diğer gidiş geliş 240km, diğerleri şehir içi. 2 kez düşüp kalktım vs, iyi tecrübe oldu.
Bütçe aslında, taksitle alabileceğim motor olsun istiyorum hero yu öyle almıştım. O yüzden nk250 alsam mı diyorum ama çin motoru ve bazıları sorunlu vs diyor sanırım.
Ayrıca 250 sizce yeter mi yoksa direkt 400lük alabilir miyim eğer bütçe yeterse. İlk başta 125lik aldım iyi yaptım bence, tecrübe oldu.
Ama bundan sonrasını 1-2 yıl sürüp değiştirmek yerine biraz daha uzun sürsem daha iyi olur diyorum.
Bazen hero dash ı da satmıyım diyorum tam bi şehir içi motoru, az yakıyor ve 80 85km hıza çok kolay ulaşıyor.. Tek sorunu sele altına kask sığmaması. Değiştirmek istememin ana sebeplerinden birisi bu, diğeri motoru büyütmek istemem,
D 250 gereksiz ağır diyorlar, D 400 ile aynıymış gövdesi, ağırlığı aynı , 250lik için çok ağır diyorlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:45 ----------
Ben de ağır olmasından çekiniyorum ama youtube da video izliyorum, zapzayıf yabancı kızlar ağır motoru kullanıyorlar, biz ağır olmasını mı abartıyoruz yoksa bu kızlar çok mu yetenekli , anlayamadım. Bana da motor ağırlığı çok önemliymiş gibi geldi aslında, ilk tecrübeme göre
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:47 ----------
duke 250 güzel evet. Cf moto önerir misiniz, onların bayileri taksitle vade farksız satıyordu diye biliyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------
Ciddi mi hocam? Zor olmadı mı, beni bu ağırlık düşüncesi bazen korkutuyor, ben mi abartıyorum. Çoğu motorcu da ağırlığa vurgu yapıyor ama anlayamadım.
50ccden 400cc ye geçince zorlanma olmadı mı ağırlığa alışma vs durumundan dolayı?
Mt25 olmaz mı?
Yazdıklarına bakacak olursak daha başlangıç seviyesi bir motor lazım sana, nk250 çok yakışıklı ama parça sıkıntısı var diye biliyorum ve motorun resmi satıcıları dahi motoru fahiş fiyatlara satıyor. Dominar desen gerek 250 liği gerek 400lüğü kullanmış biri olarak diyorum az tecrübeye gelmez. Benim önerim ns200 den yana hem fiyat garantisi ile sipariş veriyorsun hem parçası çok hemde illa ki düşüp kalkacaksın ve o zamanlar bu parça bolluğu ile iyi ki almışım diyeceksin bence benim sana tavsiyem ns200 den yana tabi buna alternatif olarak n250 gibi bir modelde var onun çift abs olduğunu söylemeden geçemem ama gerek yağ soğutma olması gerekte yeni ve çok bilinmeyen bir motor olması ns200'ü benim gözümde daha üste taşıyor duke serisine gelecek olursak bir aynasının 1000tl olması ve kendi fiyatının çok olması beni biraz uzaklaştırdı o motordan ama para senin seçim senin. benim önerim ns200 den yana
@Rockstar91 incecik zayıf kızlarda kullanır tabi. Asıl mesele motora hakimiyet. 1500km tecrübe ile olacak iş değil bence. Debriyaj gaz ayarını çok iyi yapabilmek lazım. Mesela düşük hızlarda dönüş yaparken döndüğünüz tarafa doğru motor devrilme eğilimi gösterdiğinde bunu doğru debriyaj ve gaz kombinasyonu ile toparlamanız lazım. Yapamazsanız ağır motor devrilecektir. Ama motor hafif olursa stop bile ettirseniz sağlam basarsınız yere tutarsınız motoru.
Benim bu konuda fikirlerim biraz değişik gelebilir diğer motorculara.
600cc çift silindir makineler ile 400cc tek silindir makineler arasında dağlar kadar fark var, çoğu model tork olarak, beygir gücü olarak neredeyse 2x yapıyorlar. Son sürat 2xx'lere çıkıyor. Dominar 400, motosiklet temelini aldıktan sonra geçilecek en güzel motorlardan bence. Evet epey güçlü, accık ağır ama zaptedilmeyecek motor değil.
Kişiden kişiye göre değişiyor yani, kendisine mukayet olabilecek, motora saygı duyan bir insan geçebilir ama apaçi tipli birisi geçse duvara sümük gibi de yapıştırabilecek bir motor.
CF 250NK ben öneririm ama nasıl öneririm, duruşu, gidişi, şekli, şehir içi trafiğinde yormaması oldukça iyi, fan açsa bile alev alev sıcak atmıyor üzerinize (yada büyük motorumun attığı sıcaktan sonra bana öyle geliyor da olabilir). Bizim burası gibi şehir içi trafiğiniz 20-40km arası ise zırt pırt fan açıyor arkadaş. Araya dereye girmesi kolay.
Henüz 430km yol yaptım, rödajı bile bitmedi, şuanlık iyi gidiyor ama. Yedek parça işine gelecek olursak, absürt fiyatları var. Bir ekranı 20bin TL civarlarında gördüm. Buradaki servis parça konusunda sıkıntı yaşamazsın diyor ama bence yedek parça sıkıntısı var gibi algılıyorum. Henüz o raddede bir deneyimim olmadı. Kuzenimin 250SR'ında rölanti dalgalanması yaşadık, parçası 2 hafta içinde geldi yanlış hatırlamıyor isem. Oda 1 yılı geçti alalı başka bir sorun yaşamadı.
Bu topa girmek istiyorsanız bunları bir düşünün.
Herhangi bir bildirim gelmediği için sorunu geç gördüm. Motor dengeli bir motor. O yüzden ağırlık sadece motor durduğunda hissediliyor. Park ederken, ileri geri çekerken zorluyor ama trafikte bazen ayağımı yere koymadan durup kalkabiliyorum. Motorla ilgili asıl sorun malzeme kalitesi. Bunun yanında motor fazlaca titreşimli.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)